Puolue- ja vaalirahoitus EU-vaaleissa

  • WilleWau

Tuntuu lähtevän EU-vaalivankkurit hyvin käyntiin.

--------------------------------

Hesarin verkkosivuilla Rkp puheenjohtaja Stefan Wallin aloitti mielestäni värikkään taistelun perussuomalaisia vastaan.Todeten mm. seuraavaa:

...perussuomalaiset "ratsastaa muukalaisvihamielisyydellä ja lietsoo sitä"...

--------------------------------

Nyt olisi mielestäni hyvä saada tuo muukalaisvihanmiehisyyden "ratsu" tarkkailuun. Kenen asialla Rkp tässä omassa lietsonnassaan on?

Pääministeri Vanhanen on ollut valmis avaamaan puoluerahoituksen. Kunhan sen tekee ensin joku muu valtapuolueista kuin keskusta.

Rkp on itselleni rahoituskytkentöjen suhteen täydellinen arvoitus. Sen tiedän, että Björn Wahlroosilta löytyy halua auttaa puoluetta. Fyrk finns och det är bra.

Suomen valtio on tällä hetkellä Sammon suurin yksittäinen omistaja 14 prosentin osuudella. Ja sitä kautta If-vakuutusyhtiön.

If-vakuutusyhtiö on toinen Suomen suurista lakisääteisen vakuutusturvan toimijoista. Också på svenska. Suurin osa Sammon voitosta takoo If-vakuutusyhtiö. Lakisääteisistä eli pakollisista vakuutuksista.

Jostain ihmeen syystä Sampo ja siis Suomen valtio nurkkaavat yhdessä aktiivisesti Nordeaa. Också på svenska.

Eikä siinä mitään kunhan suomalaisille veronmaksajille kerrotaan, että ollaanko Nordeasta ostamassa varallisuutta vai velkaa?

Se on mielestäni erittäin tärkeää, koska mahdollisessa roskalainojen laukeamistapauksessa maksamme taas sosialisoitua velkaa. 1990-luvulla härskisti toteutetun SYP1 SYP2 kuvion tapaan.

Vaan mitä tuosta If-yhtiöstä on toimintatapojensa suhteen kerrottu eduskunnassa? Men inte på svenska.

KK 649/2005 vp - Rauno Kettunen /keskusta.
EDUSKUNTA / KIRJALLINEN KYSYMYS 649/2005 vp
Vakuutuslääkäreiden puolueettomuus

"Valitukset ovat kohdistuneet erityisesti IF-vakuutusyhtiöön. Valtio omistaa noin 11 % kyseisestä vakuutusyhtiöstä. Valtio ei voi sallia suuren yhtiön käyttävän hädänalaisia ihmisiä hyväkseen. IF on suurin vakuutusyhtiö Suomessa ja on todellinen vaara, että IF-yhtiön käytännöt siirtyvät pienempiin yhtiöihin.

Vakuutusyhtiön käytännöt ovat hyvän tavan vastaisia. Valtion tulisi ottaa kantaa asiakkaan hyväksi.

Vakuutuslääkärit soveltavat lakia vakuutusyhtiöiden näkökulmasta siten, että vakuutuksenottajien oikeusturva vaarantuu. Tämä myönnetään sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosastolla. Myös eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto on kiinnittänyt asiaan huomiota ja ottanut asian käsiteltäväkseen.

Vakuutusyhtiöiden ja vakuutuslääkäreiden lähtökohtana ei voi olla automaattinen hylkäyspäätös korvausasiassa, kuten palautteen mukaan nykyään usein tapahtuu."

Miten tämä alustus liittyy käynnistyneeseen Rkp ja perussuomalaisten keskusteluun?

Ensinnäkin kansanedustajat Vistbacka ja Soini ovat ottaneet epäkohdat useissa hallitukselle tekemissään kirjallisissa kysymyksissä esille.

Toisekseen Rkp:n en ole missään kohtaan huomannut ottaneen tätä erittäin isoksi kasvanutta ongelmavyyhteä esille hallituksessa. Se on vain vakaasti vaiennut. På svenska också.

Meillähän Suomessa ei ole ainakaan virallisesti korruptiota. Mutta voiko sopivan kokoisen puolueen ostaa puolelleen? Palveluksilla tai rahalla?

--------------------------------

Tässä osoitteessa voi nähtävästi seurata suomalaisen EU-vaalirahoituksen avautumista: http://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/

Toivottavasti länsimaisesti katsotuun suuntaan.

2 kommenttia

Flash-Bang

16.5.2009 14:40

Korruptiolla on monet kasvot. Taas puhumme niin kipeistä asioista ettei niihin saa vastauksia muualta kuin oppositiosta, tuskin sieltäkään.
Vakuutusyhtiö Varma on se toinen. Miten lie siellä omistukset?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus