Rehellisyys kokoomuksen perusarvona?

  • WilleWau

Muistatko vielä tämän?

”Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla – kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

– Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon – erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.” Lähde: MTV3 uutiset 21.03.2010

Siirrytään vuoteen 2017 ja perussuomalaisten kahtia jakautumiseen, jossa nykyinen perussuomalaisten runko lensi hallituksesta ulos.

Orpotismi: "Sen minkä luulee bussin alle heittäneensä, sen hallituksestaan yllättäen ja pyytämättä löytää."
Orpotismi: "Sen minkä luulee bussin alle heittäneensä, sen hallituksestaan yllättäen ja pyytämättä löytää."

Yhtenä syynä hallituksesta ulosheitolle kerrottiin tuolloin, että uudeksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi tuolloin noussut ja tätä kirjoitettaessa eduskunnan puhemiehenä toimiva Jussi Halla-ahon sekä hänen johtamansa puolueen arvot ja arvopohja erosivat isosti sekä äkillisesti. silloisen pääministeri- ja valtiovarainministeripuolueiden keskustan sekä kokoomuksen vastaavista.

Nyt ollaan vuodessa 2023 ja pääministeri Orvon sylissä on visainen hallituksensa elinkeinoministeri Vilhelm Junnilaan liittyvä ongelmavyhti.

Vaihtoehtoja on maallikon näkökulmasta ainakin nämä:

A. Perussuomalaiset suostuvat vaihtamaan ministeri Junnilan johonkin jo tarkemmin harjattuun vaihtoehtoon.
B. Vaihtoehdon A toteutumiseksi tarvitaan kokoomukselta isoja vastaantuloja eli markkinatalouden termein kompensaatiota.
C. Pääministeri vaihdetaan. Mallia vuosilta 2003, 2009 ja 2019, kun keskusta ja sdp vaihtoivat pääministerinsä sekä myöhemmin puheenjohtajansa.

Tämän artikkelin mobiiliflaijerissa mainittuun Suomi 2017 verkoston blogin artikkelin linkkiin pääset tästä linkistä:

Kokoomus – Hallitusneuvottelut 2023 ja hallitusohjelma 2023 -2027

Jos sopuun ei nopeasti päästä, niin onpahan tulossa erittäin mielenkiintoiset pääministeri Orvon hallituksen ensimmäiset 100 päivää.

Kirjoitettaessa soi Undertones

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus