Rehellisyys politiikassa next-levelille

  • WilleWau

Onnistuuko kokoomus viemään rehellisyyden politiikassa next- levelille? Ensin väite kokoomuksen ulkoministerinä, valtiovarainministerinä, puheenjohtajana ja pääministerinä toimineen Alexander Stubbin suusta:

"Stubb: Emme ole yhdenkään etujärjestön marionetti" - Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kiistää puolueensa ajavan esimerkiksi finanssialan ja elinkeinoelämän etuja. Lähde: Iltalehti/ STT uutiset 16.12.2015.

Onko väite totta vai tarua?
Onko väite totta vai tarua?

Toivottavasti tiedotusvälineet harjaavat myös tällaiset asiat läpi. Samalla tehokkuudella,kuten esimerkiksi perussuomalaisten vanhoja sanomisia harjattiin kevään, kesän ja syksynkin aikana.

Tuon valheelliseksi osoitettavissa olevan väitteen esittänyt Alexander Stubb, on nousemassa uutistietojen mukaan kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi tulevissa presidentinvaaleissa 2024. Vahvistus tapahtuu tulevana lauantaina eli 28.10.2023, Espoon Dipolissa, kokoomuksen ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Sitten zuumaus tosielämän todisteisiin, josta löytyvät todisteet kokoomuksen ja Elinkeinoelämän keskusliiton vahvasta symbioosista. Ministerin Risikon valtiosihteereinä eli päällystakkeina toimivat henkilöt löytyvät Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsen järjestöjen palveluksesta!

Joita ovat muun muassa Finanssiala ry (pankit, finanssialan toimijat ja vakuutusyhtiöt) ja Työeläkevakuuttajat ry (Kela, eläkeyhtiöt ja - laitokset), joidenka iso taloudellinen motiivi on ollut se, että vakuutuslääkärijärjestelmän korjausehdotukset on ohjattu jo yli 10 vuoden ajan sivuraiteille.

"Vakuutuslääkärin työn taloudellinen motiivi" - Julkaistu: 15 helmikuun, 2023 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

"Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestelmän läpinäkyvyyttä parantavan työryhmän (STM091:00/2012) perustaminen oli historiallinen. Sillä tuosta lähtien on tunnustettu edes se, että on olemassa erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävä vakuutuslääkärijärjestelmä."

- -

"Se mikä julkisuudessa on jäänyt pienelle huomiolle on se, että esimerkiksi ministeri Risikon ministeriuran aikaiset valtiosihteerit, kuten Pia Pohja, Vesa Rantahalvari ja Ilkka Oksala ovat ministerin päällystakkeina pystyneet estämään omien päätoimiensa palkanmaksajien aseman heikennykset lainsäädäntöteitse.

Poliittisen järjestelmämme mahdollistamaa lobbausta härskimmillään. Se tunnetaan äänestäjien kannalta, joka eduskuntavaaleissa toistuvana ”Saat, mitä et tilaa” – ilmiönä.

SISÄLLYSLUETTELO
Kokoomuksen ykkösasiantuntija vakuutuslääkäreistä
Myös vakuutuslakimiesjärjestelmä tutuksi
Taloudellinen motiivi lakisääteisissä vakuutuksissa
Perustuslain vastainen vakuutusoikeusjärjestelmä
Vakuutuslääkäreiden lainsäädännön lähihistoriasta
Rehellinen tunnustus oikeusmurhista
Korjausehdotukset jäivät taas leikkauspöydille
Suomi oikeusvaltioksi vuoteen 2030 mennessä?"

Lue lisää kokoomuksen yhdestä valta-alueesta lisää:
https://suomi2017.wordpress.com/2023/02/15/vakuutuslaakarin-tyon-taloudellinen-motiivi/

Eikä tuossa vielä kaikki.

Kokoomuksen puheenjohtajan ja nykyisen Nordean päälobbarin Jyrki Kataisen sanomaa vuodelta 2010:

"Rehellisyys on meidän leipälaji".

Toivottavasti se on myös totta 2020-luvulla. Niin politiikan teossa kuin lobbauksessa.

Lopuksi todisteet.

Tässä vielä tekstinä keskeisin osa Kataisen Jyrkin lausumasta:

KOKOOMUKSEN LEIPÄLAJINA REHELLISYYS
”Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla – kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

– Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon – erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”
Lähde: MTV3 uutiset 21.03.2010

Kirjoitettaessa soi AC/DC - Dirty deeds done dirt cheap

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus