Sairas onkin terve

  • WilleWau

Luen satunnaisesti Suomi24 homepalstaa. Siellä tuntuu olevan kirjoitusten ja niiden lukijamäärien perusteella aikamoista sutinaa.

Eikä varmasti aiheetta, koska pahoja sisäilmaongelmia tuntuu olevan uutistietojen mukaan mm. kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, virastotaloissa jne.

------------------------------------------

Löysin sieltä tällaisen vinkin, jonka perusteella ostin kyseisen Viva - lehden.

Siinä kerrotaan mielenkiintoinen syy Kelan taholta siihen, ettei vuonna 2005 Suomessa koekäytettyä ns. Englannin mallia tulla ottamaan vieläkään työkykyarvioissa käyttöön.

Tuossa vuoden 2005 koekäytössä (PCA) näet todettiin, että jo hylkäävän päätöksen saaneista työkyvyttömyyseläkkeen hakijoista 40 prosenttia todettiinkin tutkimusmenetelmän käytön avulla työkyvyttömiksi….

Itse kiinnostuin tästä homeasiasta, kun yhtä tuttavaani pidettiin työterveyslääkärin toimesta dorkana, koska hänellä oli epämääräisesti ilmeneviä hengityselinten ongelmia sekä päänsärkyä. Suhtautuminen muuttui, kun muitakin alkoi työpaikalla oirehtia. Sitten paljastui, että työtilojen yksi seinä oli vesivaurion turmelema.

------------------------------------------

Olet tässä: Suomi24 > Keskustelu > Terveys > Homesairaudet

Sairas onkin terve
Kirjoittanut: Räsäsen Viljo 8.10.2008 klo 21.03

Eilen ilmestynyt Viva - lehti kertoo numerossaan 11/2008 vakuutuslääkäreiden oudoista päätöksistä.

Työkyvyttömyyttä ja sen pohjalta tehtäviä eläkepäätöksiä käsittelevä nelisivuinen juttu päättyy Kelan tutkijalääkäri Lauri Virran toteamukseen - valtaosa päätöksistä ovat oikeita, mutta "jotkin ovat kieltämättä kuin seinästä revittyjä."

Juttu on mielestäni hyvä, koska siinä kertoo potilaiden lisäksi näkemyksiään muun muassa Varman ylilääkäri Sakari Tola ja Kelan eläke- ja toimeentuloturvaosaston johtava lääkäri Raili Pirttimäki. Yllättäen Varman Tola on potilaiden puolella!

Viva - lehti on itselleni uusi tuttavuus ja sitä julkaisee näköjään Yhtyneet Kuvalehdet.

Sairas onkin terve-reportaasissa kerrotaan myös kuinka vakuutuslääkäri diagnostisoi potilasta näkemättä tälle kokonaan uuden sairauden.

Siksi kirjoitan tämän esille tänne palstalle.

Viva-lehti kysyy jutun lopussa seuraavaa:

"Onko sinulla ollut ongelmia vakuutusyhtiöiden kanssa? Kerro meille niistä. Jos et halua nimeäsi julkisuuteen, kerro kuitenkin yhteystietosi toimitukselle. Lähetä kirjoituksesi osoitteella Ninan Lindèn, Viva! Maistraatinportti 1, 00015 Kuvalehdet tai nina.linden (at) kuvalehdet.fi

Tuon kaiken edellisen voitte varmistaa ko. lehdestä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus