Salaliitot ovat nykyisin avoliittoja

  • WilleWau

Poliitikot ihmettelevät alhaisia äänestysprosentteja eri vaaleissa. Ainakin virkansa puolesta. Tosin kasvaneissa äänestysprosenteissa piilee aina vallan menettämisen mahdollisuus.

Joten ei noista alhaisista äänestysprosenteissa kannata olla pitkäaikaisesti huolissaan. Varsinkin, jos itse kuuluu vankasti vallassa olevaan puoluepoppooseen. Tai sen ympärille kytkeytyneeseen ekosysteemiin. Niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti.

* * *

Vaan mitä tapahtuu, jos tällainen yksittäinen äänestäjäpoloinen kiinnostuu saamaan tietoa siitä, ketkä asioistamme päättävät?

Vanhasen lista on käänteineen uskomaton kertomus Suomessa vuonna 2010-luvulla vallitsevasta avoimuudesta valtionhallinnossa.

Mielestäni Vanhasen lista on myös ihmeellinen tarina siitä, että miksi ihmeessä tämä osallistujalista piti näin tiukasti salata?

Kho:n päätöksellä ns. Vanhasen lista on nyt julkinen!
Kho:n päätöksellä ns. Vanhasen lista on nyt julkinen!

Kho:n päätöksellä julkiseksi tulleen osallistujalista tunnistetiedot:
KHO:2012:88, Antopäivä 3.10.2012, Taltionumero 2622, Diaarinumero 2763/2/11

Keitä kaikkia Vanhasen listalta löytyy ja mihin kaikkeen tuo joukko mahdollisesti liittyy? Tässä lopun linkkauksessa pienimuotoista pohdintaa aiheen tiimoilta. Täysin eri mieltäkin saa olla.

Johtavana ajatuksena alla aukeavassa katsauksessa on se, että tämän päivän salaliitot ovat silmiemme edessä tapahtuvia avoliittoja. Jotka jatkuvat ja muuttavat muotoaan, elleivät viralliset mediat niistä meille koskaan kerro.

Tuntui kornilta maksaa tästä tiedosta 226 euroa valtiolle.

Vaan toivottavasti tämän tarinan ylöskirjaus auttaa jotakin Teistä, jossakin toisessa kohtaa, kun mahdollisesti kiinnostutte selvittämään yhteisten asioiden hoitamisen saloja.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.

* * * *

Vanhasen lista 3
http://suomi2017.wordpress.com/2012/12/05/vanhasen-lista-3/
Julkaistu joulukuu 5, 2012

Nyt; korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti, julkaistava Vanhasen lista on osallistujaluettelo henkilöistä, jotka osallistuivat 2.2.2009 Finlandia-talolla Helsingissä järjestettyyn "Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla" - seminaariin. Osallistujatiedot pyrittiin ensin agressiivisesti salaamaan!

Kuitenkin listalta löytyy; esimerkiksi, 21 tiedotusvälineiden päätoimittajaa!

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on erittäin merkittävä. Verovaroilla tai vastaavan kaltaisesti katsottavaksi kerätyillä yhteisillä varoilla järjestettyjen tilaisuuksien osallistujatiedot ovat Suomessa julkisia.

Tosin oma olettamani on se, että osallistujatietoja vastaavista tilaisuuksista; tuskin, annetaan kovinkaan helpolla.

Kirjoitettaessa soi AC/DC

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus