Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on setelisolidaarisuus.

Kultainen kädenpuristus  1

Virallisissa tiedotusvälineissä on jäänyt käsittelemättä Hesarin potkut saaneen päätoimittajan Mikael Pentikäisen erorahan suuruus. Sosiaalisessa mediassa asiaa on yritetty sitkeästi selvittää. Jo useiden kuukausien ajan. Tähän mennessä vastassa on ollut taas kerran; yksi Suomen sisäisistä ja lukuisista Berliinin muureista.

Twitter-kanavan mahdollisuuksia suoraan kysymiseen.
Twitter-kanavan mahdollisuuksia suoraan kysymiseen.

Spekulointi potkujen syistä jatkuu. Oliko Pentikäisen potkujen taustalla mahdollisesti sdp:n valta-asemien menettäminen lehden sisällä keskustalle? Tällainen uutinen herätti kevään korvalla kummastusta.

“Maaseudun lapset ovat siis vihdoin onnistuneet siinä, missä heidän esi-isänsä iskivät päitään seinään. He ovat murtautuneet vapaamielisen kaupunkilaisen Suomen pää-äänenkannattajan sisäpiiriin.

Kukin heistä on valittu näihin tehtäviinsä sukujuuristaan riippumatta, mutta jo Erkkojen yhtiön tarina itsessään todistaa, että veri on vettä sakeampaa.”

><

“Itse asiassa Sanoman yhtiökokouksessa valittuun hallitukseen sisältyy toinen, vähintään yhtä kiintoisa muutos aikaisempaan.

Uudessa hallituksessa ei ole enää yhtään jäsentä, jolla olisi suora henkilökohtainen yhteys Helsingin Sanomien toimitukseen.”

Antti Blåfield – Onko Hesari vallattu? – 4.4.2013

* * * *

Näin joulun alla Sanoma-talon lasikuutiossa on menossa YT-neuvottelut. Jälleen kerran. Uutistietojen mukaan Helsingin Sanomiin, Neloseen ja kaupunkilehti Metroon kohdistuu 70 henkilön vähennystarve (MTV3 teksti-tv 1.11.2013 - sivu 110).

Joten mielestäni on tärkeää, että potkut saaneen päätoimittajan kultaisen kädenpuristuksen suuruus tiedotetaan avoimesti. Varsinkin, kun Mikael Pentikäinen on nyt virallisestikkin keskustapuolueen meppiehdokas eurovaaleissa 2014.

Vai käykö niin, että tiedot pitää osata kaivaa Sanoman vuosikertomuksen 2013 luvuista tai sitten joku osakkeenomistaja uskaltaa kysyä asiasta kevään yhtiökokouksessa?

Lisää aiheesta Erorahat - linkistä


Eduskunta II - dokumenttinäytelmä  16

Modernin teatteriryhmän ja tutkivan journalismin sekä katujournalismin riemuvoitto? Vuoden 2012 tiedonvälityspalkinto? Suurin journalismipalkinto 2012?

Suomen todellinen hallintamuoto eli korporativismi avautuu nimin ja kuvin. Eikä haittaa, jos et ennättänyt Ryhmäteatterin katsomoon. Facebookissaan Ryhmäteatteri nimittäin tiedottaa lohdullisesti näin:

“Hei, jos nyt tajuat, että Eduskunta II on jäänyt näkemättä, älä huoli: vaikka loput näytökset Helsinginkadulla ovatkin täpötäynnä, ensi viikolla 10.-15.12. Espoon kaupunginteatterissa on hurmaavat kuusi lisäesitystä!

Sama poppoo on lavalla Louhisalissa, soita (09) 439 33 88 ja varaa paikkasi!”
http://www.espoonteatteri.fi/?page=603

Menkää ihmeessä, jos haluatte tietää, ketkä Suomessa todellista valtaa käyttävät ja miten toimien?


Salaliitot ovat nykyisin avoliittoja  1

Poliitikot ihmettelevät alhaisia äänestysprosentteja eri vaaleissa. Ainakin virkansa puolesta. Tosin kasvaneissa äänestysprosenteissa piilee aina vallan menettämisen mahdollisuus.

Joten ei noista alhaisista äänestysprosenteissa kannata olla pitkäaikaisesti huolissaan. Varsinkin, jos itse kuuluu vankasti vallassa olevaan puoluepoppooseen. Tai sen ympärille kytkeytyneeseen ekosysteemiin. Niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti.

* * *

Vaan mitä tapahtuu, jos tällainen yksittäinen äänestäjäpoloinen kiinnostuu saamaan tietoa siitä, ketkä asioistamme päättävät?

Vanhasen lista on käänteineen uskomaton kertomus Suomessa vuonna 2010-luvulla vallitsevasta avoimuudesta valtionhallinnossa.

Mielestäni Vanhasen lista on myös ihmeellinen tarina siitä, että miksi ihmeessä tämä osallistujalista piti näin tiukasti salata?

Kho:n päätöksellä ns. Vanhasen lista on nyt julkinen!
Kho:n päätöksellä ns. Vanhasen lista on nyt julkinen!

Kho:n päätöksellä julkiseksi tulleen osallistujalista tunnistetiedot:
KHO:2012:88, Antopäivä 3.10.2012, Taltionumero 2622, Diaarinumero 2763/2/11

Keitä kaikkia Vanhasen listalta löytyy ja mihin kaikkeen tuo joukko mahdollisesti liittyy? Tässä lopun linkkauksessa pienimuotoista pohdintaa aiheen tiimoilta. Täysin eri mieltäkin saa olla.

Johtavana ajatuksena alla aukeavassa katsauksessa on se, että tämän päivän salaliitot ovat silmiemme edessä tapahtuvia avoliittoja. Jotka jatkuvat ja muuttavat muotoaan, elleivät viralliset mediat niistä meille koskaan kerro.

Tuntui kornilta maksaa tästä tiedosta 226 euroa valtiolle.

Vaan toivottavasti tämän tarinan ylöskirjaus auttaa jotakin Teistä, jossakin toisessa kohtaa, kun mahdollisesti kiinnostutte selvittämään yhteisten asioiden hoitamisen saloja.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.

* * * *

Vanhasen lista 3
http://suomi2017.wordpress.com/2012/12/05/vanhasen-lista-3/
Julkaistu joulukuu 5, 2012

Nyt; korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti, julkaistava Vanhasen lista on osallistujaluettelo henkilöistä, jotka osallistuivat 2.2.2009 Finlandia-talolla Helsingissä järjestettyyn "Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla" - seminaariin. Osallistujatiedot pyrittiin ensin agressiivisesti salaamaan!

Kuitenkin listalta löytyy; esimerkiksi, 21 tiedotusvälineiden päätoimittajaa!

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on erittäin merkittävä. Verovaroilla tai vastaavan kaltaisesti katsottavaksi kerätyillä yhteisillä varoilla järjestettyjen tilaisuuksien osallistujatiedot ovat Suomessa julkisia.

Tosin oma olettamani on se, että osallistujatietoja vastaavista tilaisuuksista; tuskin, annetaan kovinkaan helpolla.


Dollaridemokratian demonit valloillaan  1

Minun mielestäni elämme kaikkien aikojen värikkäimpiä aikoja. Varsinkin politiikan saralla.

Sitä vain olemme pihaparlamentissa pohtineet, että mitä kaikkea meiltä nyt pimitetään? Kaiken tämän Kreikan tukipakettien kohkaamisen alle?

Tuskin kovapalkkaisetkaan virkamiehet ( = kuukausipalkka yli 6000 euroa kuukaudessa) antaisivat tällaisen töppäilyketjun päästä valloilleen, ellei samalla jotain vielä isompaa pitäisi saada pidettyä piilossa. Siis julkisuudelta.

Kukahan on tällä hetkellä käsikirjoittajan ja kuka ohjaajan roolissa?

← Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011
Eduskuntavaalit 2011 – eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa →

Euro ja EU ovat nyt myös olennainen osa paisuvaa Finngate – skandaalia
Lähetetty heinäkuu 21, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

http://suomi2017.wordpress.com/2011/07/21/euro-ja-eu-ovat-nyt-myos-olennainen-osa-paisuvaa-finngate-skandaalia/


Setelisolidaarisuus ja sen uusi SE&EUE!  1

Kiivastahtisesti tuntuu Suomen poliittinen kartta näinä aikoina muuttuvan. Mitähän vastinetta Katainen/kokoomus ja Urpilainen/sdp vasemmistoliiton Arhinmäelle lupasivat?

Tuskin Työeläkevakuuttajat ry:n eli Telan toimitusjohtajan palli Suvi-Anne Siimekselle on tämän väärtti?

← Eduskuntavaalit 2011 – eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa

Vasemmistoliitto onkin nyt oikeistoliitto!
Lähetetty elokuu 7, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0
Sosiaalisen median (SM) uutisia. 7.8.2011 kello 00:01.

Klikkaamalla uutisartikkelin kuvia hiirelläsi, saat kuvan ruudulle isompana. Lopussa oleva kokonainen viestiketju on .pdf-muodossa.

Tätä kysyttiin pääministeri Kataiselta ja varapääministeri Jutta Urpilaiselta. Useita kertoja. Alkaen 22.6.2011:
http://suomi2017.wordpress.com/2011/08/07/vasemmistoliitto-onkin-nyt-oikeistoliitto/