Seuraava vaalirahapaljastus

  • WilleWau

Tälle päivälle ainakin kokoomus on luvannut lisää tietoa vaalirahoittajistaan.

Avautumisen suunta on mielestäni ollut myös SDP:n ja ay-liikkeen vaalirahoituksen osalta hyvä. Kunhan se laajenee kattamaan koko 2000-luvun.

Otan esimerkkiä 31.3.2006 Halosen oikeusministeriolle jätetystä ehdokkaan vaalirahoitusilmoituksesta. Ilmoituksen on allekirjoittanut Sdp:n puolesta Risto Salonen, joka toimii Sdp:n hallintopäällikkönä.

1. Tuki yrityksiltä seminaarituotot 140 000 euroa
2. Taidemyynti 174 200 euroa

On selvää, ettei presidentinvaaliehdokas voi olla vaalikampanjan aikana tietoinen kaikesta vaalirahoitukseen liittyvästä. Mutta miten on kampanjapäällikön laita?

Halosen voitokkaiden vaalikampanjoiden 2000 ja 2006 päällikkönä on muuten toiminut Markku J. Jääskeläinen, jonka työpaikka löytyy Työeläkevakuuttajista eli Tela ry:stä.

Pääministeri Vanhanen antoi kesäkuussa aika hyvän sisäpiirin vinkin:

Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan mukaan eläkeyhtiöiden mahdollisia poliittisia kytköksiä ei ole tarpeellista selvittää.

Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung tyrmää täysin pääministeri Matti Vanhasen keskiviikkoisen lausunnon. Vanhanen esitti, että Kevan lisäksi myös muiden eläkeyhtiöiden tulisi tehdä selkoa puolueiden rahoittamisesta.

Lähde: Yle Uutiset 25.6.2009

Uskon ja luotan tässä vinkissä pääministeri Vanhaseen, että vielä on paljon paljastettavaa juuri näissä isoissa könttäsummissa, joihin perustuu muun muassa eriasteinen "vastikkeellisuus".

Kokonaan käsittelemättä on vielä esimerkiksi se, että miten vastikkeelistä tuotetta tai palvelua käytettiin tahikka käytetään.

Tuoreimpana esille tulleena esimerkkinä lienee Nuorisosäätiön taide - ja kirjahankinnat.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:45

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus