Suomi EU:n takapajula?

  • WilleWau

Onkon Suomi EU:n valtavirtaa edustava toimija tänä päivänä? Pääministeri Vanhasen mukaan näin on tarkoitus olla. Ainakin jatkossa.

Kuitenkin monet asiat muuttuvat Suomessa länsieurooppalaiseen suuntaan vasta pakon edessä.

Eli kun ja jos, joku yksittäinen kansalainen jaksaa sekä hänellä on varaa viedä muutosta vaativat juttu/jutut EY-tuomioistuimeen asti.

Hyvänä esimerkkinä vuosikausia vellonut juttu autoverotuksesta.

Päivän Hesarissa rohvesori Tuomas Ojanen kiteyttää asiaa seuraavasti:

"Kun Suomi ei oma-aloitteisesti sopeuta lakejaan ja käytäntöjään EU-oikeuteen, niin yksityiset ihmiset joutuvat EU-oikeuden toteuttamistalkoisiin", Ojanen arvostelee.

"Systeemi ei voi perustua siihen, että jostain löytyy aina yksilö, joka taistelee ja vie asioita EY-tuomioistuimeen punnittaviksi ja oikaistaviksi."

"Autoveroasia on tärkeä, mutta olisi jo korkea aika ryhtyä keskustelemaan muistakin EU-jäsenyyteen liittyvistä kysymyksistä kuin käytetyistä autoista ja rahapeleistä", Ojanen sanoo.

Hän toivoo keskustelua siitä, mitä EU-oikeus vaikuttaa esimerkiksi sosiaaliturvaan, ympäristöasioihin sekä ihmisten mahdollisuuksiin liikkua ja tehdä työtä."

* * * * *

Mielenkiintoista olisi saada tietää tuosta EY-tuomioistuimen toimesta lisää.

Onhan Suomen istuvalla tuomarilla, Allan Rosas, näkemystä asioihin Suomessa ja EU:ssa jo varsin pitkältä ajalta.

Lisäksi ennakkotietojen mukaan Allan Rosas on vahvasti presidentti Halosen suojeluksessa menossa toiselle kaudelle tuossa EY-tuomioistuimessa...

1 kommentti

Flash-Bang

21.3.2009 13:24

Kaikki Suomessa näköjään nojautuu siihen että yksilö alkaa hoitamaan asioitaan Byrsselissä, asioita mitkä tulisi olla hoidettu jo valtion puolesta kuntoon. Valtio eli veronmaksajat sitten kärsivät tappiot työnsä laiminlyövistä virkaheitoista kaikenlaisten korvausten muodossa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus