Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on sutki-sisko.

Lainsäädäntövalta tekee komepäkin!  1

Jo yli viikon ajan jatkunut kansanedustaja Juhana Vartiaisen ja ex-työmarkkinapomo Lasse Laatusen blogibattle on ollut värikästä seurattavaa.

Liekkö kyseessä ihan aito asia, vai onko taustalla joku taitava vaikuttajaviestinnän ja työmarkkinat sekä politiikan teon salat, pitkältä ajalta tunteva viestintä- tai lobbaustoimisto?

Mitä kaikkea tapahtui 1990-luvulla vallan kulisseissa?
Mitä kaikkea tapahtui 1990-luvulla vallan kulisseissa?

Jos ja kun todellinen lainsäädäntövalta palaa ensi viikolla hallitukselle ja eduskunnalle, niin tässä oiva pilottikohde täysremontointiin! Liittyy käynnissä olevaan perustuslaki, oikeusvaltio ja oikeusvaltioperiaattee keskusteluun Suomessa sekä Euroopassa.

”Kuuman vinkin kolmikannan vallan ulottuvuuksista antoi, eläkkeellä oleva työmarkkinapomo ja muun muassa Lasse Laatusen esimiehenä toiminut, Tapani Kahri 80-vuotissyntymäpäivän haastattelussaan:

Oliko Suomen vanhassa tupomallissa jotakin positiivista?

”Olennaisinta oli, että tupo kuitenkin oli järjestäytynyttä asiainhoitoa. Hirveästi siellä oli sovittavaa, loputtomiin höylättäviä ja viilattavia yksityiskohtia, mutta samalla ennustettavuus nousi kohtuullisen korkealle”, Kahri miettii.

Tupo-ajan ikävimpänä mausteena hän pitää sitä, että solmittavat sopimukset paisuivat aivan uskomattomiin mittoihin.

Kaikki tuntui liittyvän kaikkeen, mikä tietysti kavensi normaalin parlamentaarisen politiikan siivua huomattavasti.
Lähde: ”33 vuotta Eteläranta kympissä” – Helsingin Sanomat 8.5.2018, sivu B 14

Nähtäväksi jää päästäänkö Suomen todellista hallintamuotoa ja hallitsijoita koskevassa keskustelussa; jo mafiamaisen valtakoneiston kafkamaisiin ytimiin?

#OnSovittuEttä #Suomi100oikeusvaltio
- Julkaistu Julkaistu joulukuu 1, 2017

Eikä tuossa kaikki.

Ja jos päästään, varsinkin tuohon ex-työmarkkinapomo Kahrin mainitsemaan ”normaalin parlamentaarisen politiikan siivua” kaventaneeseen osuuteen, niin Suomi 2017-blogin Mobiiliflaijeri – sarjasta löytyy aiheesta kiinnostuneille; erinomainen starttipaketti ison kuvan hahmottamiseen.”


Sutkit savolaiset ja stadilaiset Säätytalolla  1

Eduskunnan valtapuolueet eivät käsittääkseni ole enää pitkään aikaan vaatineet sitä, että Suomessa noudatetaan perustuslain velvotteita. Myös elävässä elämässä.

Euroopan ihmisoikeusopimusta ja YK:n yleismaailmallista ihmisoikeuksien julistusta ollenkaan unohtamatta.

Suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutuminen hädän sekä ahdingon keskellä ei kiinnosta ketään Säätytalolla nyt kokoustavista puolueista. Varsinkaan, jos työikäinen ja - kykyinen suomalainen vammautuu tai sairastuu pysyvästi työssään. Liikenteen vaaroja ollenkaan unohtamatta.

Kovia väitteitä, mutta perustelen kantaani seuraavalla setillä:

- Hyviä uutisia – sarjan numerossa 13 käydään läpi Suomen todellista ihmisoikeustilannetta vuosien 2001- 2011 välisenä aikana. Valotetaan perustuslain vastaista nelikantaista toimintamallia ja nimetään sen toimijat.

- Yllätyssuhde rkp ja lumetiede vakuutuslääketiede lainsäädännössä esitellään ”Hyviä uutisia” – sarjan numerossa 23.

- Hyviä uutisia – sarjan osassa numero 25 vakuutusalan ylin virkamies 16 vuoden ajan; Tarmo Pukkila, pudottaa todellisen uutispommin. Jonka todenperäisyyttä yksikään vaaleilla valittu kansanedustaja, meppi, kunnanvaltuutettu tai tasavallan presidentti Tarja Halonen ei ole kiistänyt.

Tästä avoimesta linkistä lisää:
http://suomi2017.wordpress.com/2011/04/08/eduskuntavaalien-2011-rakettipaketti-on-valmis/

Aurinko meille paistakoot, paikkansa pitävä tieto kulkekoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit jatkakoot murenemistaan. Myös Säätytalolle kokoontuneiden sutkien keskuudessa.