Taustaa Suomen ihmisoikeustilanteesta

  • WilleWau

Meinasin pihdata tätä juttua, mutta luettuani ja kommentoituani Ari-Leen hienosti pulppuavaa asiasampoa, niin ajattelin rujauttaa oman osani Maailmanparantajien reppuselkään. Nuorna vielä jaksaa.

Suomen todellisesta ihmisoikeustilanteesta perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen suhteen pitää mielestäni järjestää jäähallikokoinen Presidentti-foorum. Kysymysten esittäminen vapaata, mutta vastaaminen presidentillemme pakollista. Asiantuntijoiden käyttö avustajina on toki mahdollista, mutta vastaukset tulevat presidentin suulla.

Lumedemokratia-kirjan soisin kaikkien politiikan taustoista kiinnostuneiden lukevan. Asioista voi olla mielestäni reilusti eri mieltä.

Itse luulin aikanaan, että työkyvyttömäksi yhden tai useamman lääkärin toteama henkilö ei voi ilmoittautua työvoimatoimistoon työttämäksi työnhakijaksi!

Kyllä voi, koska jos ko. henkilön eläke-tai vahinkovakuutusyhtiö hylkää määräaikaisen tai pysyvän eläkkeen, niin ensimmäinen rasti toimeentulolle on todellakin työvoimatoimisto. Ensisijainen toimeentulo on ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha tai sitten Kelan peruspäiväraha.

Näin toimitaan, kun Kelan 300 pv:n sairauspäiväraha on kulutettu loppuun eikä henkilö ole kuntoutunut yrityksistä huolimatta takaisin työelämään.

Alla oleva kaavio kertoo kuinka kuvio toteutetaan pitkäkestoisissa työtapaturma- ja ammattitautitapauksissa.

****************************************

~ Suomen suurin pyramidihuijaus ~
~ Suomen suurin pyramidihuijaus ~

****************************************

Kaavion alalaidassa mainittu korkeimman oikeuden ennakkopäätöksen ydintiedot ovat hakuja varten seuraavat:

KKO:2006:104

Työsopimus - Työsopimuksen päättäminen - Työsopimuksen purkaminen
Diaarinumero: S2005/716
Esittelypäivä: 18.5.2006
Taltionumero: 3110
Antopäivä: 18.12.2006

Työnantajalla katsottiin olevan työsopimuslain 8 luvun 1 §:n 1 momentin nojalla oikeus purkaa työntekijän työsopimus pitkäaikaisen työkyvyn alenemisen perusteella. (Ään.)

TSL 8 luku 1 § 1 mom

****************************************

Mikä pahinta kaikkien suomalaisten työntekijöiden kannalta.

Korvauksia työsuhteen purusta yli vuoden takia sairastaneelle ei tarvitse tässä tapauksessa maksaa eikä lain mukaista työkyvyttömyyseläkettä myöntää.

Ihmettelen suuresti miksi SAK, AKAVA ja STTK ovat olleet näin törkeästä työelämän ehtojen heikennyksen tiedottamisesta hiljaa.

Vai tiesitkö juuri Sinä tästä jutusta?

Muistaakseni FST:n Spotlight-ohjelmassa muuan EK:n Kari Kaukinen oli hyvin iloista miestä...

2 kommenttia

Flash-Bang

15.5.2009 22:59

Kuinka helposti maailmaa parannetaan! Lakiesitys, valmistelu, lakivaliokunta, äänestys parlamentaarisesti. Presidentin hyväksyntä. (vai onko sekin jo muutettu?)
Nopeasti saatiin adoptiolakikin aikaiseksi. MIKSI, oi miksi pitää vääntää työkyvyttömyyseläkkeestä vuosikymmeniä? Ei maksaisi punaista puupenniä myöntää ihmisen olevan kyvytön tekemään normaalia palkkatyötä liukuhihnalla. Tiedän tapauksia ettei edes yhtäjaksoinen istuminen onnistu rikkoutuneen selän vuoksi.

Voisimmeko painaa kaikki nuo lakipykälät ja asetukset wc-paperiin? Jos se ei hyödyttäisikään mutta voisimme lukea niitä kerran pari päivässä.

Suomessa on kuitenkin nykyään (jo aikaa sitten) tunnustettu että esim. alkoholismi on sairaus ja hoitoonohjaus kuuluu työnantajalle ja jos työntekijä kieltäytyy niin hänet voidaan irtisanoa hyvillä perusteilla. Vai onko siitä parempaa tietoa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus