Töölönlahti 2015?

  • WilleWau

Töölönlahden arvokkaat tonttimaat saavat varmasti sijaintinsa arvoisen toteutuksen.

Vaan olisiko ystävällisesti mahdollista saada kaikkien käyttöön lisää yhteistä toimintatilaa? Ns. universaali hengailualue. Eikä pieni anarkistinen värikkyyskään olisi kansallisen katu-uskottavuuden puolesta pahitteeksi.

Ehdotukseni perusta on siinä, että Töölönlahden rannat varustetaan nykyaikaisella telakoitumistekniikalla varustetulla laiturialueella uuden ajan asuntolaivoja varten. 50 asuntolaivan yhteisö toisi alueelle myös sosiaalisen ulottuvuuden. Yhteisö voisi luoda omat pelisääntönsä EU:n lakien mukaisesti.

Auroran kentältä lähtevä katettu Karnevaalikaari ulottuisi ympärivuotiseen toimintaan tähtäävän Linnanmäen alueelle sekä antaisi kaikille urbaanin lintuperspektiivin kauniiseen kaupunkiimme.

Lahden keskipisteessä sijaitsisi muunneltava monitoimialusta. Talvella yleisöluistelua ja curlingia. Kesäisin erilaisia performansseja ja rehtejä lavatansseja. Samasta kohtaa liittymäputki isojen hotellien katveeseen.

Matkan varrelle Karnevaalikaaren ulokkeisiin sijoittuvat erilaiset palvelupisteet voisivat esitellä suomalaista ruokakulttuuria viikoittaisella vuoronvaihtoperiaatteella.

Esimerkiksi lörtsyjä, paistettua kalaa ja suomalaisia kasviksia eri muodoissaan, pontikkabaari ja koivumahlaa. Tämä kaikki tietysti entistä tutummaksi käyvien monikansallisten ruokakulttuurien armottomassa puristuksessa.

Tulevan musiikkitalonkin suhteen näyttää hyvältä kunhan myöskin reilusti yleisöä kosiskelevat musiikkilajit saavat mahdollisuutensa hyödyntää yhteisillä varoilla kustannettavia huipputiloja.

Olen vakuuttunut siitä, että mm. progea, bluesia, heviä, hip-hoppia ja rock & poppia kuuntelemalla voi myös salonkikelpoiseksi oppia.

Suomalainen menestys; hip-hop-oopperankin muodossa vielä koetaan Oopperan tiloissa.

Ja kun oikea on rytmiryhmän tatsi, niin meihin saattaa jatkossa upota paremmin myös tiukka live - jatsi.

Tietysti tämä esitys kuulostaa hullulta, niin kuin oli tarkoituskin. Vaan globaaliin toimintaan tarvitaan myös kansallista omaperäisyyttä; pientä pilkettä silmäkulmissa kokonaan unohtamatta. Avointa maalaismaisemaa meillä kyllä riittää vielä kaikille halukkaille.

Tuo Töölönlahden ylittävä Karnevaalikaari voisi onnistuessaan toimia, riittävän korkealle vietynä toteutuksena, uuden näkökulman avaajana ihmisten väliseen kanssakäymiseen.

Paikkana se sopisi oivasti maksuttomasta maksulliseen hengailuun ja toistemme tapailuun.

Entä Töölönlahti 2015?

Yhteisessä vedenpäällisessä olohuoneessamme on tuolloin jo hyvä olla, kunhan sinne vedenpinnalle sopii vielä muutama poljettava perinteinen lemmenjolla.

2 kommenttia

Anonyymi

6.7.2007 16:56

Olen suorastaan häkeltynyt siitä että näinkin järkevää kansalaisaktivismia on olemassa. Kiitos mielipiteesi julkistamisesta sillä sinunlaisiasi tarvitaan tässä yhteiskunnassa, ihmisiä jotka uskaltavat ottaa positiivisen avaraa ja luovaa asennetta. Täysi kymppi!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:21

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus