Uusia alueita mobiiliviihteeseen

  • WilleWau

Paljon on ollut tiedotusvälineissä kirjoittelua siitä, että 3/4 osaa suomalaisista kännykän käyttäjistä vähät välittää uusista mobiilitekniikan virityksistä.

Puhelimella soittaminen ja tekstiviestin lähettäminen ovat edelleen kova juttu.

Tosin tekstinviestin hinnoitteluperuste 160 merkkiä/viesti pitäisi nostaa kiireen vilkkaan 1000 merkkiin/viesti.

Hintataso on tietysti uusien palveluiden yleistymiselle yksi selkeä syy. Toinen on se, että mitä enemmän ominaisuuksia, sitä nopeammin akun kutale tyhjenee.

Vaan sitten asiaan.

Lainaan otteen Ruben Stillerin kirjoitusta - Epäaidosti suomalainen:

"Kun ensimmäisen kerran tein matkan Lappeenrantaan, ajattelin tulleeni vieraaseen maahan. Mie-alueen rentous oli kaukana Helsingin keskustan kireydestä.

Kuopion torin kiireettömyys ja savolaisten letkeys oli sekin outo kokemus. Matka Kuopioon tai Lappeenrantaan on matka toiseen mentaliteettiin ja elämänasenteeseen.

Kuopiossa ja Lappeenrannassa ihmettelen joka ainoa kerta, että olen edelleen Suomen rajojen sisäpuolella."

Vaan sitten siirrytään koukaten otsikon aiheeseen.

Suomen suurin savolaisten lehti Savon Sanomat julkaisee lehdessä vitsin, johon liittyy sanallinen ja visuaalinen huumoriulottuvuus.

Materiaalina se kuin huutaa pääsyä singahtelemaan mobiililaitteesta toiseen ja tuomaan hyvää tuulta meille slaavilaiseen melankoliaan taipuvaisille suomalaisille.

Lainaan otteen tarkoittamastani Savon Sanomien materiaalista, jota julkaistaan kirjamuodossa tietyssä aikataulussa kuten Savossa erinomaisesti sopii. Silloin tällöin. Kirjan nimi on "Luajakangasversio". Piirrokset ovat Veikko Lötjösen käsialaa ja tekstit on muovannut Raimo Naumanen.

Vastuu siirtyy nyt sinne ruudun toiselle puolelle.

Päivitys 22.2.2024 kuva kadonnut, mutta perinne jatkuu Savon Sanomien eli Mullikan sutkautus sivulla:
https://www.savonsanomat.fi/teemat/6531120
Linkki toiminnassa 22.2.2024

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.