Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on vakuutuslakimiehet.

Mitä vakuutuslakimies tekee?  1

Tuohon otsikon kysymykseen ei ole vielä saatu vastausta, koska vakuutuslääkärit ottavat edelleen kuuliaisesti, toki tuhtia rahakorvausta vastaan, vakuutuslakimiehille kuuluvia julkisuuden iskuja vastaan.

Nuoremmat sukupolvet myös Kelassa johtopaikoille.
Nuoremmat sukupolvet myös Kelassa johtopaikoille.

Ensin annos virallista todellisuutta.

"Mitä vakuutuslääkäri tekee?"
Lähde: 10.10.2019 Elämässä - Media Kelan asiakkaille.

"Vakuutuslääkäritoimintaan tarvitaan lisää yhteistyötä ja avoimuutta, sanoo Kelan uusi johtava ylilääkäri Janne Leinonen."

- -

"Miten vakuutuslääkäritoimintaa on tarkoitus kehittää lähitulevaisuudessa?

Eduskunta hylkäsi äskettäin kansalaisaloitteen ”vakuutuslääkäreiden mielivallan lopettamisesta”. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa vakuutuslääkäritoiminnasta selvityksen eduskunnalle. Vakuutuslääkäritoimintaan tarvitaan yleisesti lisää koulutusta, yhteistyötä ja avoimuutta.

Joitain hyödyllisiä, uusia työkaluja on tulossa toiminnan tueksi. Ja vakuutuslääketieteen tuleva professuuri tuo toivottavasti lisää kotimaista tutkimustietoa ja osaamista."

Koko artikkeli Kelan sivuilla:
https://elamassa.fi/yleinen/mita-vakuutuslaakari-tekee/
Linkki luettu 11.10.2019

* * * *

Sitten otteita todellisesta todellisuudesta.

Varsinkin, jos aiheen iso kuva kiinnostaa Sinua, niin tässä katu- ja ruohonjuuritason tietopaketti käyttöösi:

"Kelan vakuutuslääkärit 2019 –"
Julkaistu lokakuu 10, 2019

"Nuoremmat sukupolvet nousevat entistä enemmän myös vakuutusalan kärkipaikoille. Kelan uusi (vakuutus)ylilääkäri nimettiin 12.8.2019. Tuoko; monenlaisia tunteita toimillaan potilaiden/vakuutettujen joukossa herättänyt, ylilääkäri Janne Leinonen Kelan vakuutuslääkäritoimintaan sen läpinäkyvyyden, jota Kelan toimintaan on kaivattu vuosikymmenten ajan?"

- -

"Kelan uusin pääjohtaja valitaan uutistietojen mukaan lähiviikkojen aikana. Jos prosessi sujuu ennakoidusti, niin tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää Kelan uusimman pääjohtajan virkaansa marraskuun 2019 alussa. Säilyttääkö keskustan ekosysteemi ikiaikaisen Kelan pääjohtaja paikan itsellään?

SISÄLLYSLUETTELO
Katsaus Kelan lähihistoriaan
Ministerin outo vastaus Kelan asiantuntijalääkäreistä
Lääkärinlausuntojen ja -lomakkeiden ”uudistaminen”
Kho:n päätöksen (2014:83) noudattamatta jättämisestä"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2019/10/10/kelan-vakuutuslaakarit-2019/

* *

Vakuutuslääketiede on itseasiassa valtaosin juridiikkaa, jolloin suurinta päätösvaltaa Kelankin korvauspäätöksissä käyttävät vakuutuslääkäreiden takaa löytyvät vakuutuslakimiehet. Toivottavasti heidätkin saadaan viimein pitkäkestoiseen päivänvaloon kertomaan omasta työstään vakuutuslääkäreiden ohjaajina.

"Pyöreään pöytään myös vakuutuslakimiehet"
Julkaistu lokakuu 13, 2017

"Toivotaan, että tähän uuteen ja vakuutuslääkärien rooleista käytävän keskustelun kärkeen nostetaan potilaan/vakuutetun valinnanvapaus olla menemättä, tietämättään myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle."

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/10/13/pyoreaan-poytaan-myos-vakuutuslakimiehet/


Etsintäkuulutus ehdokkaasta  1

Etsin näin kohteliaimmin eduskuntavaaleissa ehdolla olevaa ehdokasta, joka ymmärtää mobiiliflaijerissa olevan aiheen tärkeyden yhteiskuntarauhan kannalta tarkasteltuna. Sekä osaa esittää siihen tarvittavat korjauskeinot sekä pitävän aikataulun.

Ehken yhteiskuntarauhan kannalta se tärkein aihe.
Ehken yhteiskuntarauhan kannalta se tärkein aihe.

Itseäni kiinnostaa löytää sopiva ehdokas ja puolue/valitsijayhdistys; jolla riittää voimia ja rohkeutta; etenkin kirjallisesti ja suljetusti toimivan; kafkamaisen vakuutusoikeusjärjestelmän täysremontin käynnistämiseen ja loppuun saattamiseen.

Tärkeintä on mielestäni se, että vuoden 2019 aikana eduskunnassa istuu enemmistönä kansanedustajia, jotka tietävät, kuinka suomalaisten ihmisoikeuksiin ja oikeusturvan toteutumiseen tosielämässä, liittyvät asiat laitetaan; perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja eurooppaoikeuden velvoitteiden toteutumisen kannalta tarkasteltuna kuntoon.

Hieman sarkastinen vaalihymiö.


Vakuutusalan kasipallo  1

Keskustelu vakuutuslääkäreistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä käy kuumana. Viimeisimpänä kirjoituksena Varman ylilääkäri Jukka Kivekkään "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?"- kirjoitus, joka julkaistiin 7.- 8.4.2018. useissa; ainakin kahdeksassa, Lännen Media-leiriin kuuluvan sanomalehden internet-sivuilla.

Upea asia on se, että keskustelu vakuutuslääkäriaiheesta jatkuu. Surullista taas se, etteivät monet Lännen Median sanomalehdistä päästäneet läpi lukijoiden kommentteja. Varsinkaan niitä asiallisen tiukkoja, mutta hyvin perusteltuja.

Joten on hyvä kysyä, että joko aika mahtaa olla kypsä vakuutuslakimiesaiheesta keskusteluun?

Vakuutuslakimiehet vuonna 2018 päivänvaloon?
Vakuutuslakimiehet vuonna 2018 päivänvaloon?

Toivotaan myös, että nyt käynnissä oleva julkinen keskustelu johtaa myös hylkäävien työtapaturma- ja ammattitautiratkaisujen avaamiseen.

Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuslääkärin roolista.
Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuslääkärin roolista.

Vahinko vakuutusyhtiöiden yhtiökohtaisia tilastoja ja hylkääviä tapaturmaeläkepäätöksiä unohtamatta.

Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs kirjoitti "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?" - kirjoituksessaan:

"Taustalla on se tosiseikka, että työkyvyttömyys ei ole lääketieteen, vaan juridiikan termi.Työkyvyttömyyseläke ei ole diagnoosi, vaan elämiseen tarkoitettua kuukausittain maksettavaa rahaa."

Eli kyse on sittenkin puhtaasti vakuutusjuridiikasta ja rahasta.

Joten. Olisiko jo aika kypsä sille, että myös HUOM! vakuutuslakimiesjärjestelmä, vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede saadaan kaikille suomalaisille yhtä tutuiksi kuin vakuutuslääkärijärjestelmästä on nyt Kivekkään mukaan tarkoitus tehdä?

Samaan aikaan toisaalla.

Miljardien eurojen liiketoiminta-alue.
Miljardien eurojen liiketoiminta-alue.

Vakuutusalan ekosysteemi yrittää ratkaista tuolla kasipallo-teemalla yli 90 prosenttia nykyisistä ongelmista, koska valta ratkaista ja päättää kyseiset asiat on vakuutusalalla!


Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin  3

Toivottavasti tämän adressin avulla saadaan. mielestäni erittäin tärkeä aihe julkiseen keskusteluun.

Isot rispektit Tulikouralle tästä lausunnosta.
Isot rispektit Tulikouralle tästä lausunnosta.

Tutustu Sinäkin ja laita allekirjoituksesi vauhdittamaan koko kuvan tuloa päivän valoon. Vinkkaa edelleen omissa verkostoissasi. Kiitokset Sinulle. Tästä eteenpäin:

Vakuutuslääkäreille on säädetty toimivalta totuudenvastaisten lausuntojen antamiseen. Eduskunnan on kumottava tämä laki, joka suorastaan edellyttää vakuutuslääkäreiden toimivan epärehellisesti tai ainakin laativan lausuntonsa pelkkien olettamusten perusteella.

Tapaturmavakuutuslain 41 d § sallii ja niin muodoin myös yllyttää vakuutuslääkäreitä laatimaan tekaistuja lausuntoja.

Yleensä lääkärinlausunnot on kirjoitettava allekirjoituksen yhteyteen lisättävällä maininnalla "minkä kunniani ja omantuntoni kautta vakuutan". Näin vahvistettu lausunto vastaa suullisella valalla tai oikeudessa annetulla vakuutuksella vahvistettua todistajalausuntoa (laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä, 23 §).

Vakuutuslääkärit on kuitenkin vapautettu muilta lääkäreiltä vaaditusta velvollisuudesta pysyä totuudessa. Tämä vapautus on annettu tapaturmalain 41 d §:ssä:
Linkki


Vakuutuslakimiehet  1

Huhtikuun Hymy 4/2014 avaa tällä jutullaan uutta näkökulmaa ammattikuntaan, jota suuri yleisö tuntee toistaiseksi vähän.

Vakuutuslääkärien rinnalle avoimeen julkisuuteen.
Vakuutuslääkärien rinnalle avoimeen julkisuuteen.

Jos aihe kiinnostaa, niin tsekkaa siis uusin Hymy. Ja laita sanaa aiheesta eteenpäin omissa verkostoissasi. Kiitoksin.

Tiesitkö jo tämän? Vakuutuslakimiehet jäivät ammattikuntana ja erittäin merkittävinä julkisen vallankäyttäjinä piiloon, kun ministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio valmistui.