Vakuutusyhtiön hylkäämät

  • WilleWau

Tapaus Pekka Häkkinen ja Niina Koskela Silminnäkijässä, torstaina 30.10.2014, kello 20.00 alkaen. Ohjelma on katsottavissa esitysajan jälkeen Yle Areenassa. Ohjelmatietojen mukaan myös ulkomailla; 29.11.2014 asti.

Lähde: Yle Uutiset 16.10.2014 - Vakuutusyhtiön hylkäämät
Lähde: Yle Uutiset 16.10.2014 - Vakuutusyhtiön hylkäämät

Vaikkeivat vastuussa olevat viranomaiset ja poliittiset päättäjät voi kommentoida näitä "valitettavia" ja "yksittäisiä" tapauksia, niin koko kuvaa avaavaan keskusteluun he voivat kyllä osallistua.

Sen verran tiedän, että ohjelmassa esiintulevia epäkohtia on erilaisissa lakihankkeissa ja työryhmissä "uudistettu" vuosikymmenten ajan. Ilman todellisia parannuksia potilaiden/vakuutettujen perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumiselle.

Verovaroin kustannettavalle Ylelle ja sen julkiselle palvelulle; koko kuvan avaaminen on kuin mittatilaustyönä tehty. Toimittajien ammattitaidosta koko kuvan avaaminen ei jää kiinni, kunhan vain esimiehet ja Ylen johto antavat tukensa hankkeelle.

Ellei niin kutsuttu Etelän Media uskalla/saa ryhtyä koko kuvan avaamiseen jouluun 2014 mennessä, lakisääteisessä vakuutus- ja sosiaaliturvassa, niin miten haasteen ottaa vastaan lokakuussa toimintansa aloittanut Lännen Media?

Tästä alla olevasta linkistä lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan ytimiin. Sekä koko kuvan muodostamisessa hyvään vauhtiin.

* * * *

← Satakunnan Kansa
Savon Sanomat →
Hitaan syöksykierteen – malli
Posted on toukokuu 16, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Perustuslain mukaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan takaavan ”Saattaen vaihdettava” – toimintamallin sijasta Suomessa on, lakisääteisten vakuutusjärjestelmien piirissä, edelleen laajamittaisesti käytössä ”Hitaan syöksykierteen” – malli. Josta oheinen tuore kuvakooste.

Tämäkin malli on ollut myös sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän käytettävissä (STM091:00/2012) kuin myös tapaturma-ja ammattitautilain uudistamisesta annetussa lausunnossa (STM114:00/2009).

Vakuutusoikeuslakiin annettuun lausuntoon (OM/4/32/2006 Velpe ry) tämä malli liittyy myös tiukasti. Tästä seuraavasti selviävät syy- ja seuraussuhteet sille, että miksi kuseen laitettu ja pysyvästi työssään vammautunut ja/tai sairastunut joutuu valittamaan. Vuosien ajan.

* * * *

Edellä mainitut lakihankkeet ovat kuin suoraan kirjasta Lakien synty. Kirjoittaja Seppo Konttinen ja kustantaja Siltala.

Kirjoitettaessa soi Pink Floyd

4 kommenttia

WilleWau

29.10.2014 18:49

Pysyvästi vammautuneet ja sairastuneet saavat taas vaalien lähestyessä sijansa poliitikkojen puheissa ja puolueiden ohjelmissa. Entä, taas kerran, vaalien jälkeen?
Huomenna aiheesta tulee siis jakso Silminnäkijässä. Yle TV 2 kello 20.00.
"Vakuutusyhtiön hylkäämät". Ohjelman jälkeen jakso on katsottavissa Ylen Areenalla: http://areena.yle.fi/tv/2296709
- josta poistuu 28.1.2015, joten 100 000 katselukerran raja on rikottavissa.
- katsottavissa myös ulkomailla

Tsekkaa, niin halutessasi, Vakuutusyhtiön hylkäämät jaksoa ja laita tietoa, niin halutessasi, eteenpäin omissa verkostoissasi. Lämpimin kiitoksin

* * * *

Itse toivon, että ohjelma käynnistää kattavan ja avoimen julkisen keskustelun vuosikymmeniä jatkuneista epäkohdista. Perustuslain(kin) vastaisuuksista. Toimivaan ratkaisuun koko kuvan kannalta tästä postauksesta:
← Turun Sanomat
Satakunnan Kansa →
Saattaen vaihdettava – toimintamalli
Posted on toukokuu 10, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

"Lakisääteisten vakuutusten alueella on ollut käytettävissään, jo vuosien ajan ratkaisumalli, jonka avulla voitaisiin taata kaikille pysyvästi, esimerkiksi työssään vammautuneille ja sairastuneille, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutuminen. Saattaen vaihdettava – toimintamalli ensin kaaviona ja sitten selventävin tekstiselostein.

On ollut myös sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän käytettävissä (STM091:00/2012) kuin myös tapaturma-ja ammattitautilain uudistamisesta annetussa lausunnossa (STM114:00/2009)."

Lue lisää osoitteessa:
http://suomi2017.wordpress.com/2014/05/10/saattaen-vaihdettava-toimintamalli-2/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

30.10.2014 10:43

Ylen uutisoinnissa aletaan lähestyä vakuutuslääketieteen pimeyden ytimiä:

Kotimaa 30.10.2014 klo 7:02 | päivitetty 30.10.2014 klo 7:02
"Vakuutusturvaa liukuhihnalla"

Kun lääkäri antaa 1 700 lausuntoa vuodessa virkatyönsä ohessa, onko hän ehtinyt perehtyä kunnolla?

Monien onnettomuuksissa loukkaantuneiden ihmisten taistelu vakuutusyhtiöitä vastaan kestää vuosikausia. Lausunnot ja päätökset itsessään saatetaan tehdä hyvinkin nopealla aikataululla.

Silminnäkijä-ohjelma sai tiedon eräästä ortopedistä, joka antaa liikennevahinkolautakuntaan keskimäärin 1 700 lausuntoa vuodessa. Lisäksi hän antaa potilasvakuutuskeskukselle 200 lausuntoa. Samaan aikaan hän työskentelee päätoimisesti ortopedinä.

Lue koko uutinen osoitteessa:
http://yle.fi/uutiset/vakuutusturvaa_liukuhihnalla/7573947

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

1.11.2014 21:48

Yle - Keskustelu 30.10.2014 klo 11:21 | päivitetty 30.10.2014 klo 11:22
Kerro vakuutustarinasi!
http://yle.fi/uutiset/kerro_vakuutustarinasi/7574019

Oletko joutunut taistelemaan vakuutusturvasta onnettomuuden tai vammautumisen jälkeen? Mitä se on merkinnut? Onko sinut määritelty terveeksi papereiden perusteella?

Vammautumiseen ei tarvita kuin muutama sekunti, mutta taistelu vakuutusyhtiötä vastaan voi kestää sen jälkeen jopa vuosikymmeniä. Silminnäkijä kertoo torstaina kahden vammautuneen tarinan.

Silminnäkijän toimitus saa jatkuvasti yhteydenottoja ihmisiltä, jotka kokevat olevansa täysin heitteillä ja ilman oikeusturvaa vammautumisen jälkeen. Asiasta on tehty vuosien varrella useita juttuja, mutta tilanne on pysynyt ennallaan. Edelleen suuri joukko ihmisiä kokee, että he eivät saa asianmukaista kohtelua.

Keräämme ohjelman yhteydessä lisää vakuutustarinoita. Kerro oma kokemuksesi, missä tilanteessa onnettomuus tai tapaturma on aiheuttanut ongelmia vakuutusyhtiön kanssa. Oletko jäänyt ilman toimeentuloa tai hoitokorvauksia? Miten elämä on jatkunut?

Kerro myös, jos olet saanut oikeudenmukaista kohtelua. Julkaisemme kokemuksista yhteenvedon ja lähetämme sen tarvittaessa asiasta vastaavalle ministerille.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus