Vastaanottoa maahanmuuttajille savolaisittain

  • WilleWau

Pakolaisintegraation suomalaisista vaiheista löytyy mielenkiintoinen yhtymäkohta nykyisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen kotipaikkakunnalta Siilinjärveltä.

Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijainneen entisen Harjamäen mielisairaalan tiloissa toimineen pakolaiskeskuksen vaiheista riittänee valtakunnallistakin opittavaa.

Meille kaikille. Hyvästä ja pahasta. Varsinkin paikalliseen menoon integroitumisesta.

Yhteistyötä Keskustan kanssa maahanmuuttoasioissa kokoomus voi harjoittaa kunnallisvaalien jälkeen pilottityyppisesti Kuopiossa, sillä valtuuston puheenjohtajana tällä hetkellä toimiva Savolaisen Leila tuntee alueen haasteet siviilityönsä kautta erinomaisesti.

- - - - - - - - - -

”Maahanmuuttajien terveydenhuollossa kulttuurit kohtaavat - ja törmäävät

Kuopiossa on toiminut kuusitoista vuotta kaupungin maahanmuuttajayksikkö, jossa työskentelee terveydenhoitajana Leila Savolainen. Leila Savolainen kuvaa työtään mielenkiintoisimmaksi koko kaupungissa.

Kun toimenkuva on laaja synnytyksistä saattohoitoon, ovat eteen tulevat tilanteet moninaiset.

Vain puolet Kuopion maahanmuuttajista on luku- ja kirjoitustaitoisia. Jo tämä aiheuttaa omat haasteensa.

Kun tällä hetkellä Kuopiossa asustaa noin 1300 maahanmuuttajaa, jotka edustavat 83 kansallisuutta, ei kaikkien tapoja ja kulttuuritaustoja voi mitenkään noudattaa.

Terveydenhoitajan työssä Savolainen tarvitseekin rohkeutta. Joustava pitää olla, mutta toimia kuitenkin järkevästi, suomalaisten sääntöjen ja lakien mukaan.

Kuopiossa asuu muun muassa venäläisiä, sudanilaisia, burmalaisia, Irakin arabeja ja Kosovon albaaneja. Leila Savolainen toteaa, että myös me voimme oppia asioita maahanmuuttajilta.”

Lähde: Radio Kantti

- - - - - - - - - -

Ajankohtainen ohjelma kuunneltavissa osoitteessa:
http://www.kantti.net/ajankohtaisohjelmat/2008/10/20081006.shtml

2 kommenttia

Flash-Bang

7.11.2008 17:05

"Joustava pitää olla, mutta toimia kuitenkin järkevästi, suomalaisten sääntöjen ja lakien mukaan."

Oikein! "Maassa maan tavalla tai maasta pois" - kulunut mitäänsanomaton fraasi.
Työskennellessäni etnisessä inetkahvilassa minulla oli mm. sudanilainen nainen työkaverina. Hän oli oppinut kielen jotenkuten ja hän kertoi siivoavansa ahkerasti, minkä hän tekikin, koska hän oli niitä eloonjääneitä ebola-viruksen tantereilta. Jos vain kaikki pitäisivät hygieniasta yhtä hyvää huolta kuin tuo nainen...Hän oli myös kasvattanut erittäin kohteliaita ja fiksuja lapsia, mistä kiitin häntä lämpimästi. Nuo lapset tulivat jonossa esittäytymään kädestä pitäen kuin sotilaat. Uskon heidän menestyvän tässä maailmassa niillä eväillä mitä heillä tähän mennessä on.
Suoranaista epäluuloa sitten herättäävät korskeasti käyttäytyvät "oikeauskoiset" meitä vääräuskoisia kohtaan. (fundamentalistit huom.)

^Ari-Lee^

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:53

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus