Puukko ja puntari

Usein yllättävän näkökulman esseitä tiedon ja taiteen koko kirjosta, huumoria unohtamatta, seassa hieman omaa outolinnun elämääni.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on media.

Uhkaako Suomea sota? Osa 5  2

On hämmästyttävää, että suomalaisia ei vähääkään kiinnosta, tuleeko Suomeen sota aivan pian! Ettepäs lue tätäkään!
" EVVK, mitä välii tuleeks sota, eikä niit enää ookkaan".

Naapurimaassa pestään vielä verta telaketjuista edellisen 2008 -sodan jäljiltä, mutta Suomessa kuvitellaan heidän sietävän pelkurihiiren lailla mitä tahansa uhkaustamme. NYT Suomi aivan äsken tilasi itselleen YDINASEVALMIUDEN! 2016 Suomeen tulee Hornetien mahan alle jättiohjuksia, joilla ei voi mitenkään puolustaa maatamme liikkuvaa hyökkääjää vastaaan, mutta ne kelpaavat erinomaisesti Pietarin tuhoamiseen. Niissä on nyt tavanomaista räjähdettä puoli tonnia, mutta jos USA haluaa, niihin voidaan helposti laittaa YDINASEKIN, jolle ne on suunniteltu! Koko maamme pannaan perustelemattoman toiveajattelun varaan, että Venäjä vain seuraa moista hiljaa, aivan kuten keväällä 1939 valmistauduttiin Helsingin Olympialaisiin.
Naapuri ei halua hyökätä vaan pysyä väleissä, mutta olemme itse pakottamassa tuollaiseen reagointiin, monin tavoin, josta aiemmin:

www.city.fi/yhteisot/blogit/magrippa/120624/

Mutta nyt,
OSA 5:
Millainen puolustuspolitiikkamme tulisi olla?
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
K: Miksi juuri "vahva itsenäinen" puolustus?

V: Koska se on kaikille naapureillemme mieluisin, pisimmän rauhan takaava vaihtoehto.
Stalin vaati Suomea vahvistamaan puolustuskykyään Talvisotaa edeltäneissä neuvotteluissa. Suomi halusi pitää heikon puolustuksen, joka venäläisarvion mukaan oli sekä haluton että kyvytön torjumaan Saksan maahantunkeutumista. Venäläisten kauhuskenaario suurvallan hyökkäyksestä Pietariin Suomen/Baltian alueelta, Suomen tuella, toteutuikin täydessä mitassaan. Tätä ei ole unohdettu: nyky-Venäjällä nähdään taas Suomen yhä kiinteämmät suhteet NATOn kanssa ja kuihtunut puolustuskyky. Suomella ei ole varaa toistaa 30-luvun virhettä ja antaa sotilaallisen tyhjiön muodostua, vielä vähemmän uhkailla Natolla, mm. hankkimalla (puolustuksessa lähes hyödyttömiin) Horneteihin aseistusta joka sopii vain liikkumattomiin maamaaleihin hyökkäämiseen. Ei siis panssarikolonnaa vastaan, vaan Pietariin.

Venäjä varustautuu huimaa vauhtia, joten yksipuolinen aseistariisuntamme ei edistä rauhaa Suomessa, vaan aivan päinvastoin. Puolustuksemme heikkous nimenomaan lisää taipumusta ryhtyä sotilaalliseen ratkaisuun tekemällä sen helpommaksi, nopeaksi ja todennäköisemmin onnistuvaksi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toisen syyn sodan uhkaan kiteyttää erinomaisesti HS:
"On helppo ymmärtää, että kaasuputken valmistuminen on vain muodollinen peruste sille, että Venäjä on palauttanut uloimman puolustusvyöhykkeensä Itämerelle.

Todelliset syyt ovat muualla: Nato on aktivoitunut Itämerellä, ja Venäjä haluaa varmistaa, ettei siitä tule Naton sisämerta.

Itämeri on jo nyt Euroopan unionin sisämeri, mutta tämä on Venäjän kannalta sivuseikka, koska unionin perustuslailliseen sopimusluonnokseen kirjatut turvatakuut ovat vailla katetta. Sen sijaan Naton laajeneminen Baltiaan ja Puolaan oli suuren luokan kysymys, koska Venäjälle kuuluva Kaliningrad on näiden puristuksessa.

Siksi Venäjä valmistautuu ottamaan tarpeen vaatiessa toimintavapautta siellä, missä sitä on helpoimmin saatavilla - siis Baltian ja Suomen välisellä merialueella."

Eipä ihme, sillä Karjalan/Pietarin alue on paitsi ydinalue, myös Venäjän ainoa kunnon kauppasatama, ja laivaston tukikohta. Pienen pieni rannikkokaistale Hankoa myöten riittäisi takaamaan turvallisuuden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Joten puolustuspolitiikkamme tulisi ilmaista selvästi kaikille maille, että "Suomen alueella eivät vieraat armeijat ikinä marssi". Tätä olisi vaikeaa kenenkään käsittää nöyristelyksi. Siltikin, käytännössä se muodostaisi Pietarille ystävällisen sotilaspuskurivyöhykkeen. Näin Venäjällä ei olisi mitään tarvetta soveltaa uusittua sotilasdoktriiniaan, joka painottaa että ystävällisen alueen puuttuessa ydinalueen läheltä, on itse ajoissa vallattava yllätyshyökkäyksellä maantieteellinen puskuri, joka antaa ydinalueen puolustukselle syvyyttä.

http://www.bestourism.com/img/items/big/1123/Russia_Chechnya_4137.jpg

Suomen ilmoitettua aikomuksensa, Venäjä myisi mielellään erittäin hyvän hintalaatusuhteen puolustusaseitaan Suomelle, aivan kuten saimme ennenkin BUKit, MIGit, IGLAt ja telapanssarit. Tietysti voisimme hankkia osan muualtakin. Budjetti olisi helppoa ohjata pelkästään niihin halpoihin aseisiin joille ei ole olemassa kunnon vastatoimia suurvalloillakaan. Tällöin miinat, tiedustelu, harhautuslaitteet, pienohjukset, telapanssarit, heittimet ja raketinheittimet muodostaisivat hyökkäävän/kauttakulkevan suurvallan painajaisen, ja rauha olisi taattu pitkälläkin tähtäimellä.


Uhkaako Suomea sota? Osa 4  1

Lukekaapa ensin ensimmäinen osa, jossa kerron miten maamme uhkaa Venäjää Natolla, ja mitä Venäjä on valmis tekemään estääkseen joutumisensa USAn hallintaan! Saman kuin Georgialle 2008. OSA 1:
www.city.fi/yhteisot/blogit/magrippa/120624/
------------------------------------------------------------
TÄTÄ ET SAA LUKEA LEHDISTÄ ! SALATTUA :
OSA 4:
Mitä Suomessa on tehty puolustukselle?

Budjetti on 2000 -luvulla osin jätetty selittämättömästi käyttämättä, miljardikaupalla, ja loput tuhlattu.
Tehokastakin aseistusta on sulatettu romujen keralla, ja paljon.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Minne budjetti on mennyt?

Vain noin kolmasosa budjetista menee materiaalihankintoihin. Palkka- ja käyttökulut, esim kertaukset, vievät loput. Kun hankinnoista leijonanosa käytetään mahdollisimman kalliisti ja hintaan nähden tehottomasti, esim. äärettömän kalliisiin Horneteihin, jääkin maakalustolle murto-osa. Maakalustohankinnan budjetti on valtionbudjetissa saman kokoinen kuin maatalouslomittajien palkkakulut! Tätä surkeutta pyritään piilottamaan kansalaisilta, myös laskemalla käyttökelvottomat helikopterit maajoukkojen kalustoksi.

Kun maakalustoa on uusittu, on lähdetty ostamaan pieniä määriä (esim maailman kalleimpia rynnäkköpanssareita) eikä suurta määrää varmatoimisia vähän käytettyjä. Jokainen ymmärtää miten jalkapallomatsissakin käy, jos kotijoukkueella on vain kolmasosa, kuudesosa tai kahdeksasosa pelaajista kentällä, eikä vaihtopelaajiakaan!
Yksityistämissyistä armeijamme pakotetaan ostamaan sijoittajille yhtiöitetyltä Patrialtamme kalliita heikkoaseisia panssariautoja, maastokelpoisten telavaunujen sijaan: Natohan vaatii lentokuljetteista kevytkalustoa. Vaikka Nato lentää ongelmitta Puolan ja Saksan venäläishävittäjilläkin, meillä vedotaan Nato-yhteensopivuuteen, jolloin kalusto maksaa moninkertaisesti ja sopisi usein paremmin tropiikkiin, näin laivoissakin.
On vain harvoja poikkeuksia sille, että ostetaan kallista ja siksi vain vähän.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mitä materiaalia on tuhottu 2000 -luvulla?

Tärkein tuhottu kalusto lienee venäläiset taistelupanssarivaunut ja rynnäkkövaunut; näitä ei korvattu millään. Jokaiselle 96 taistelupanssarillemme olisi saatu vanha T-72 sivuammuntapariksi purkamalla varaosiksi huonoin kolmannes, (taktinen etu mukaan lukien) teho olisi noin kaksinkertainen. Vielä vanhemmat T-55M -vaunut juuri modernisoitiin tehokkaiksi maihinnousulaivoja ja laskuvarjojoukkoja vastaan, mutta nekin, 75 kpl, sulatettiin.
Rynnäkkövaunuja romutettiin n. 220 kpl joista puolet uudempia, jäi vain sata, joihin mahtuu 800 yhden valmiusprikaatimme, priimajoukkomme, jääkäriä. Muut kaksi valmaria kulkevat toinen vain tykittömillä panssariautoilla, ja toinen suojattomana avolavalla, mikä on jo säälittävää.

Toinen tuhottu kalusto on 2008 Georgian sodassa kunnostautunut raskas BUK -ilmatorjuntajärjestelmä, ja muukin ohjusilmatorjunta, joka on enää heikkoa, riittäen valmiusprikaateille: lähi-ilmatorjunta on jopa niissä hyvin niukkaa. Ilmatorjunta jäi Hornetien harteille, ja nämähän paljastavat haavoittuvan kenttänsä paikan tutkalle aina sieltä operoidessaan.

Rypäleammuskieltoon liittymisen jäljiltä tehokkaimmalla maa-aseellamme, Nato-raketinheittimillä, ei ole ainuttakaan siihen tehtyä taistelurakettia! ( Edit 13.3. :uusimmassa Ruotuväki-lehdessä kerrotaan, että jonkinmallisia taisteluraketteja ostetaankin, aiemmasta tiedosta poiketen! Pelkät pinnalle jäävät sirotemiinapurkit olisivat olleet vain pikku hidaste miina-auravaunulle.) UUSI edit: ostettavat ammukset eivät ole vaaraksi panssareille, vaan vain Pietarin taloille tms kiinteälle!

Miinakiellon jäljiltä emme voi suojata katvealueitamme emmekä hidastaa panssarimiinanraivausta, vihollinen taas saa miinoja käyttää.

Tykkejä, heittimiä ja kuljetuspanssareita on tuhottu tuhansin, muunkin ohella.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mitä jäi?

Venäjällä on täysvalmiudessa kymmeniä prikaateja, lähialueiltamme saisi heti 3-5 plus laskuvarjo- ja maihinnousujoukot.
Kolmella e.m. valmiusprikaatillamme on YHTEENSÄ kalustollista taistelutehoa vajaan yhden tuollaisen "moottoroidun prikaatin" verran ( lukuunottamatta em. raketinheittimiä sekä raskaita ohjuksia sekä ilmatukea sekä valelaitteita sekä kalustoreserviä, joita meillä ei ole.)
Etulinjan jääkäreitä mahtuu kalustoon noin 2700. SIINÄ KAIKKI !

KAIKILTA muilta joukoilta puuttuu vähintään yksi triosta:
Liikkuvuus, panssarintorjunta, ilmatorjunta.
Joten MITKÄÄN muut joukot eivät ole oikeasti "operatiivisia" eli liikuteltavia tehokkaita joukkoja, vaan vain paperilla! Ne ovat tykinruokaa, ja parhaimmillaan hidaste, eivätkä este.
Miehiä on paperilla joukoissa sadoin tuhansin, mutta kuranttia kalustoa EI OLE !

http://www.welt.de/multimedia/archive/00630/eng_georgia_GBS_BM__630236a.jpg
-------------------------------------------------------------------------------------------
MOSCOW, 2009: Russia has started the strategic component of ongoing military exercises in the northwest of the country.....
The Ladoga-2009 drills involve all units of the Leningrad military district, several units of the Siberian military district, interior troops, border guards, and the Northern and Baltic fleets.
... the exercise involved the planning of strategic deployment of the armed forces in Russia's northwest and putting the military units on high alert.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tulossa:
OSA 5:
Millainen puolustuspolitiikkamme tulisi olla?


Uhkaako Suomea sota? Osa 3  1

Blogisarjastani tulikin pelottavan ajankohtainen!
Juuri nyt puolustusministerimme Wallin on kutsuttuna Venäjälle.
Hänen kertomuksensa siitä mistä on kyse, on aivan erilainen kuin Venäjän lausunto ja Puolustusvoimien lausunto! Tällaista ei satu kuin hädässä!

Wallin väisteli että asia on "kahdenvälinen yhteistyö" , lähinnä opiskelijavaihto- ja ympäristöasioissa. Mutta kummankin maan sotilaat sanovat suoraan, että kyse on kummankin maan taistelujoukoista ja alueellisesta turvallisuudesta. Minkälaisia joukkoja on rajan lähellä, ja tullaanko niitä käyttämään ja miten. (Muutakin on, sivuasiana.)

Nyt siis alkoi ennustamani Venäjän sotilastunnustelu, kokoomusvetoisen ulkopolitiikkamme Venäjää uhkaavasta Nato-anomusta koskien.
Lukekaapa ensimmäinen osa, jossa kerron miten maamme uhkaa Venäjää Natolla:

http://www.city.fi/yhteisot/blogit/magrippa/120624/

Heikentyvään Natoon siis ei ole pääsyä, vaan anomuskin aiheuttaa sodan, eikä suinkaan estä sitä. Mutta mitä Natosta on luvattu?
---------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
OSA 3:
Olisiko Natosta vaihtoehdoksi?
-----------------------------------------------------------------------------
Mitä Nato lupaa?
Maallikkokansalaisillamme on mielikuva siitä miten jättiohjukset moukaroivat Pietaria ja Kymijoelle sataa mustia laskuvarjojääkäreitä, jenkkien panssarikiilojen tueksi. (Isku Pietariin merkitsisi muuten globaalia ydinsotaa, Kymijoen takia. Realistista?)

No, oman ilmoituksensa mukaan Natosta ei tulisi tueksemme ainuttakaan panssarivaunua, eikä edes yhtä ainoaa Ramboa! "Ei maajoukkoja".
Kuten presidenttimme lausunnossakin todettiin, "Suomi hoitaisi jäsenenäkin puolustuksensa itse"! Natosta saataisiin seuraavaa:

- Alennuksella aseita (Kuinka ne toimitettaisiin vajaassa viikossa, kun kaikkea sotilaskuljetukseksi epäiltyä tulitetaan lentokoneista, laivoista ja sukellusveneistä?)

- Suojattu merireitti Saksaan kauppamerenkulkua varten (Sota on lyhyt, ja vaikeudet jo mainittiin)

- Silloin tällöin purskeena hävittäjälentokonetukea (Siis maailman tehokkainta ilmatorjuntaa vastaan!)

Siinä kaikki.

Ja juuri äsken USA ilmoitti, että sen joukkojen painopiste siirtyy Aasiaan, pois Euroopasta, jonka takia Euroopan maiden tulisi uudelleen rakentaa puolustuksensa.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Mitä Nato maksaisi?

USA on ilmoittanut, että eräiden maiden vapaamatkusteltua, se on nyt ohi.
Hinta on siis vähintään sama kuin uskottavalla itsenäisellä puolustuksella, mutta koskapa Nato pakottaa lisäksi kalliisiin lentolaiteostoihin, todennäköisesti enemmän. Ja selvästi nykytasoa enemmän!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Itsenäisen puolustuksen hinta:

http://www.city.fi/yhteisot/blogit/magrippa/120628/


Muumeja aikuisille  1

Helsingin Sanomat on äskettäin aloittanut toiseksi varhaisimman muumitarinan sarjakuvaversion uudelleenjulkaisun sarjakuvasivuillaan.
"Vaarallinen pyrstötähti " on siltä ajalta kun muumeja julkaistiin brittisanomalehdessä, aikuisille.

Sarjakuvakokoelmani painottuu määrällisesti Don Rosan ja Barksin Roope- ja Aku -sarjoihin, mutta rakkaampi on aikuisosasto, ja kaksi alkuperäismuumikirjaa kuuluvat sille puolelle.

Meininki on ihan muuta kuin teeveen My Little Pony -henkisissä animaatioissa. Pastellivärien sijaan Pyrstötähti-alkuperäismuumissa (muissakin vanhoissa, jos aihe vaatii)

http://www.karin-lisbeth.dk/images/m/mummi/01/mum%20(68).gif

on puupiirrosmainen uhkaavan oloinen synkkä mustavalkokuva syvine varjoineen. Tarina on uhkaava ja dramaattisesti rakentuva kuin kauhuelokuvassa. Päähenkilöt näkevät ympärillään pelottavia hiipiviä luonnonilmiöitä, ja meri vetäytyy kuin tsunamin edellä, paljastaen vaarallisia pohjaeläimiä.

Pyrstötähti ilmestyy taivaalle uhkaavasti sykkien kuin Van Goghin maalauksessa. Muumilaakson väki joutuu asteittain täyteen paniikkiin. Henkilöt panevat elämän risaiseksi, koska arvelevat kaikki kuolevansa kohta. Omaisuudella ei ole toisille väliä, toiset lähtevät evakkoon sokeasti tietämättä minne. Joka puolella on kauhuissaan pakenevia, vain harvat jatkavat pikku ympyröissään vaikkei se ole mahdollista samoin kuin ennen.

Järjestetään joukkojuomingit, juhlitaan koska pian kuollaan. Muumit osallistuvat öisiin kokkobileisiin joissa on tynnyreittäin viiniä, ja vetävät lärvit! Aamulla Muumilla on krapula.

Nipsulla on alkuperäinen luonteensa rahanahneena opportunistina, joka vaikka myisi muumit pizzantäytteeksi jos tienaisi sillä. Hän perustaa paniikin keskellä eräänlaisen uskonnon, joka on tietysti huijausta. Antamalla hänelle omaisuutensa, saa pyrstötähdeltä suojaavan "sanan", joka on vain siansaksahöpötystä. Nipsu kusettaa äärimmäisessä hädässä olevia äärimmäisen raadollisesti.

Vanhoissa muumeissahan juodaan rommia, syödään eläimiä, ja vedetään eri huumeita jopa LSD:tä myöten. Naantalin Muumimaailma olisi "aikuisversiona" aika hurja paikka kuoleman tuottavine hirviö-Mörköineen,

http://creeper.naurunappula.com/org/9e/dd/9edd60bc10d57808/0/533845.jpg

merirosvoineen, luolineen ja myrskyineen.

Vaikka Pyrstötähti-juttu on vasta alussa, siinä on jo tapettu eläimiä, vietelty, vedetty porukalla lärvit. Muumi on jopa tullut pyrstötähden säteilystä pelottavaksi hulluksi kerran. Saas nähdä mihin tarina vie. Sitä lukiessa on, sen alkuperäisluonteesta huolimatta, tabujen rikkomisen hauska olo.
Vähän kuin lukisi Riemurasiassa uudelleen kirosanoilla ja törkeyksillä tekstitettyä Aku Ankkaa.

Päivitys:
nyt Hesarissa on Muumistrippi, jossa muumit keittävät pontikkaa, johon asiaan poliisimestari on haluton reagoimaan: se on OK! Muumipappa lyö miehen tajuttomaksi ryöstääkseen häneltä tärkeän paperin! Muumit pakenevat kauhuissaan käyräpuukkoisia murhaajavakoojia. No, mitähän vielä...? Uusi päivitys: Muumit on sidottu ilmastointiputkiin, ja kiduttaja kuumentaa kidutuspihdit valkohehkuisiksi ja työntää ne kohti Muumipapan naamaa...
Tervetuloa iloiseen Muumilaaksoon vain!

Barksin vanhoista Aku Ankoista löytyy sensuurista huolimatta eläinten syöntiä, kuolemaa, kuolemantuottamus; itsemurhakin näytetään.
Olipa ennen ajat toiset muillakin kuin Muumeilla.
http://media.riemurasia.net/albumit/m24054/624502324.jpg


Taidetta säilykepurkissa  3

Edelliseen persuanalyysiini liittyen jatkan vielä.

M.Agrippa on työkseen myynyt nykytaidetta vuoden verran. Isäni, äitini ja appeni ovat sutineet kai satamäärin yhteensä. Joten voinen kertoa mikä minua nykytaiteessa riepoo. Aluksi sitä mikä ei ota päähän.

H.R.Gigerin työt varmasti moni tuntee. Otan rajun esimerkin. Hän on takuulla moderni, takuulla epäsovinnainen, eikä takuulla tee kaunista taidetta. Mutta hän on ihan oikea taiteilija, joka ei ole verorahoilla elellyt ja luonut. Koruista sisustuksiin ja huonekaluihin, tauluja, veistoksia, lavasteita, aitoon renessanssi-ihmisen tyyliin.

Hän neuvoo aloittelevia nuoria taiteilijoita sivuillaan hankkimaan monipuolista sivistystä, ja:

Study closely the work of the Old Masters.

Stop making art that originates only from your own imagination.

Stay with one technique until you perfect it.

Fill up a sketchbook every month with pen or pencil drawings of the world around you, not from your imagination.

Buy a book on figure drawing. Its the only art book you will ever need.

Until you can draw an accurate portrait of someone, you don't know how to draw.

Visit every museum in your city. Often, until you have seen everything in it. Every kind of museum. Not only the art museums but, of course, those as well.

Forget about contemporary art by living artists, at least for the next few years.

Stay away from most art galleries. Go to art auctions. That's where the real action is.

Buy a digital camera and take photos every day.
If you see nothing interesting to photograph, you will never be a good artist. Keep only one photo of every ten you take. Delete the rest. It will force you to learn how to edit the garbage from your life, to make choices, to recognize what has real value and what is superficial.

Mutta - kaikki eivät välitä tällaisesta sivistyksestä. Useimmat nykytaiteilijat, 60 -luvulta alkaen, tähtäävät päinvastaiseen, enemmän tai vähemmän.

http://www.friendsofart.net/static/images/art3/willem-de-kooning-woman-v.jpg
Siitä työpöydän taustakuvaksi. Printtaa seinällesi.

Seuraavassa on lueteltuna yleiset periaatteet:

1.Taiteen pitää osoittaa, että maailma on rikkinäinen, rappeutunut, iljettävä, merkityksetön. Normaali värien käyttö, esimerkiksi harmoniset tai iloiset värit, ovat pannassa.

2. Johtoajatus on Reduktionismi: taiteen tulee ilmaista taidetta itseään, mitään hahmoja, mielikuvia, symbolista tai muuta sisältöä ei saa olla.

3. Taiteessa ei saa olla tekniikan hallinnan tunnusmerkkejä, ei mitään käden taitoja, eikä se saa olla lainkaan viimeisteltyä.

(Tämän kolmosen laaja leviäminen esittävään ja symboliseen taiteeseen riepoo M.Agrippaa suunnattomasti. Ei sitä nyt Dali tarvitse olla, mutta koettakaa nyt pikkuisen.
Renessanssin aikana, kun "Artiste" -käsite muotoutui, se kattoi nimenomaan myös muunkin hienoimman käsityön, jota nykyään sanoisimme teolliseksi muotoiluksi, taidetekstiileiksi ja koristepuusepäntyöksi yms.
Taiteen ei tarvitse olla kaunista, ja juju voi olla pelkästään muoto, mutta jos tämä kolmaskin ulottuvuus pudotetaan pois, M.Agrippa kieltäytyy kunnioittamasta ko. taidetta.)

http://2.bp.blogspot.com/_GQ7cQJxcr3Q/S-X9N68fEQI/AAAAAAAAAP4/YoJVrmNVPCc/s1600/Photo1024.jpg
Jokaheppu voi tehdä taidetta jota ei voi erottaa

Pollockista. ´
http://lendmeyoureyes.org/wp-content/uploads/2010/09/jackson-pollack-abstract-expressionism-museum-of-modern-art.jpg

Näin ollen taidetta ei välttämättä voi edes erottaa satunnaisesta (rumasta) näystä, ja taiteeksi kelpaa se, että tyhjennät imurisi pölypussin variksenraadon päälle. Sinun ei tarvitse edes antaa sille nimeksi "Identiteettikriisi" tai "Sic Transit", joista voisi tulla allegorisia ajatuksia, vaan "Nimetön 1" kelpaa. (Upota raatosi formaldehydipurkkiin niin se säilyy; on tehty.) Taideteoksia on useaan kertaan luultu gallerian romuksi ja roskiksi; itsellenikin on käynyt niin.

Picasso totesi vanhana että jos hän niistäisi lautasliinaan ja signeeraisi sen, se olisi arvokas.

Variksen löytäminenkö vaikeaa?
Kakan vääntäminen kelpaa; Piero Manzonin purkitetut kakit, a 30gr, ovat menneet kaupaksi parhaimmillaan 124 000 eurolla. Kova hinta öljymaalauksellekin, mutta purnukoita on ollut 90, joten kysymyksessä on ei -uniikki, litografiaan verrattava taide! Osa purkkien taiteesta oli niin merkityksillä latautunutta, että purkki on poksahtanut ja levittänyt taidetta ympärilleenkin.
En osaa sanoa mitätöityykö teoksen arvo vai kasvaako se tästä, kun siitä voi nauttia kaikilla aisteilla, ja uniikkius kasvaa.

Jos saat aikaiseksi kymmenen metriä korkean kakkaläjän, se pääsee esille moneen museoon. On se ainakin hauskaa. Mutta pitääkö sitä tukea isolla rahalla, vai onko vitsi ontto? Tässä tapauksessa ilmatäytteinen.
http://artoftheprank.com/blog/wp-content/uploads/2008/08/mccarthy2-425.jpg

----------------------------------------------------------------------

Nyt kaikki luomaan taidetta.
Vaikkapa esittävää

www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/horizontal/1135227434390.jpeg
tai

moderndallas.files.wordpress.com/2008/03/michael-osbaldeston.jpg
Vai maksaisitko mieluummin tästä
api.ning.com/files/kvRJqYB66TcPKpv7gRcje6rdbZjuTtXnzrbgqoGlz*-g1JOKQaobbNYiY1Za54i7FCOP6IHheY9USXDfMDJaxDV0bKfCeFbC/adrift_30x40_2007.jpg


Suomen Obamaa kaivataan kiihkeästi  1

(Julkaistu: 12.11.2008)
Helsingin Sanomat:
"Suomen Obamaa" joudutaan vielä odottamaan
"Suomessa vähemmistöihin kuuluvat eivät ainakaan toistaiseksi ole yltäneet politiikan huippupaikoille.
Hallituksessa ei ole maahanmuuttajataustaisia ministereitä.
Ahvenanmaata edustava Elisabeth Nauclér on Ruotsista muuttanut siirtolainen, mutta "varsinaisia" maahanmuuttajataustaisia kansanedustajia ei eduskunnassa ole.
Lähimpänä eduskuntapaikkaa oli vuoden 2007 vaaleissa vihreiden Zahra Abdulla, joka jäi vain muutaman sadan äänen päähän kansanedustajuudesta.
Kunta- ja puoluetasolla maahanmuuttajien osuus ja näkyvyys kasvaa kuitenkin selvästi. Helsingin keskustanuoria esimerkiksi johtaa Abdirahim Hussein. "
------------------------------------

Katsotaanpa mitä tässä sanottiin.

"Suomessa vähemmistöihin kuuluvat eivät....ole yltäneet politiikan huippupaikoille. "
Vai niin. Kuitenkin Suomen suosituimman ja nousussa olevan ja selvintä valtaa käyttävän puolueen pitkäaikainen,
ja yleisesti jopa vastustajien fiksuksi arvostama puheenjohtaja
on avoimesti juutalaissukuinen juutalainen Ben Zyskowicz.

Ei kelpaa! Pitäisi siis olla, kuten tekstissä sanotaan, "varsinaisia" maahanmuuttajataustaisia. Mitä ne ovat?
Jospa henkilö olisi itse tullut ulkomailta, kelpaisiko? Varsin hienon uran tehnyt Jutta Zilliacushan tuli Eestistä? Ei kelpaa! "Ruotsista muuttaneet" eivät tekstin mukaan myöskään kelpaa, eivät kai siis Lähi-Eestistäkään.

Ilmeisesti myös musta pitää olla, sillä
otsikkohan hakee "Suomen Obamaa". Obama ei nyt vaan ole millään tavalla maahanmuuttaja, vaan syntyperäinen jenkki.
Perun japsipressa Fujimori oli myös "Obama", eli hänkään ei ollut maahantuontitavaraa.

(Minulle eräs musta sanoi että kyllä jenkeissä on ankara sorto mustille, ei pääse kunnon töihin millään. Tähän totesin, että niin juu tuntuu olevan tie poikki teikäläisiltä siellä, kun ei musta pääse kuin kongressiin, armeijan sodan ajan ylipäälliköksi, ulkoministeriksi ja presidentiksi.)

Musta, ainakin puoliksi Oba on kyllä. Jos sellainen puolikas, Jani Toivola tai Kaisa Löyttymäki tms. nousisi meillä politiikkaan, hekään eivät kuitenkaan kelpaisi, koskapa ei suomalainen vähemmistöläinen Ben Zyssekään kelpaa liian suomalaisena. Mustalainenkaan ei siis kelpaisi, esim. se tunnettu huippujuristi, entinen nimismies.
(Tässä huom: minulle "mustalainen" ei ole negat. sana koskapa olen kahdesti sellaisten kanssa ruumiillista työtä paiskinut. Kummankin koko perhe oli koulussa ja töissä. Toiselle kerroin etten ole isoisäni isän ei- mustalaisuudesta varma, tummia kun ollaan ja isoisäni nimikin oli Valde. Työkaveri sanoi hymyillen: "Pahalta kuulostaa!" )

Siis mitä HS hakee? Mainitaan että Zahra Abdulla olisi kelvannut. (Sotaakäyvässä Somaliassa säännöllisesti lomailevan vaatimusautomaatin sijaan itse suosisin mieluummin selväjärkistä maannaistaan Zahra Osmania, sd.)
No, somali se kuitenkin siis olla pittää, ja HS:n lisävaatimuksena on siis : ulkomailla syntynyt. Somaliperheeseen syntynyt 100%:nen syntyperäinen suomalainen ei siis kelpaa. (Monikultturistithan eivät soisi heille edes Suomen lain suomaa tasa-arvoa ja vapauttakaan, vaan heidän pitäisi muka alistua vanhempiensa yhteisön tapoihin.)
Kukaan muu kuin täysin ulkomaalainen vähemmistöläinen ei HS:lle siis kelpaa vähemmistöksi yhteiskuntamme johtopaikoille.

HS: "Hallituksessa ei ole maahanmuuttajataustaisia ministereitä. "

Monessako maailman maista on maahanmuuttajataustaisia ministereitä, kun valtaväestön väriset eivät kelpaa, ja läheltä muuttaneet eivät kelpaa, ja ne ko. maassa syntyneet joiden vanhemmat ovat maahan muuttaneet, eivät näköjään myöskään kelpaa "varsinaisiksi maahanmuuttajiksi"?
Lähes 300 maasta ehkä kolmessa on tuollainen ministeri. Jos niissäkään.

Ruotsissa on pari, tai ehkä he ovat Ruotsin syntyperäisiä...hetki vain, muistan naisen joka on musta, ja törkeän kaunis, helppo muistaa: Nyamko Sabuni onkin tullut ulkomailta. Hän tuli rehellisyyttään poikenneeksi käytännöstä ottaessaan todesta tasa-arvon periaatteen, ja arvostellessaan sitä sortoa, jonka kohteeksi musliminaiset joutuvat Ruotsissa, jatkuvasti enemmän salafistien vaikutukseen luisuvissa ghetoissa.
Raaimpana sortona hän esitti tyttöjen rituaalisilpomisen ( jonka uhriksi on Suomessakin joutunut jo toista tuhatta suomalaistyttöä) .
Seurauksena tappotuomio Ruotsin islamisteilta ja joutuminen jatkuvaan poliisivartiointiin: sääli urheaa tasa-arvonaista. Itse asialle ei tietenkään tehty mitään, ministeriön budjettia väännettiin toisaalle, ja muslimijärjestöt sekä monikultturistit leimasivat Sabunin rasistiksi. (Samaan aikaan Ruotsin poliisille katsottiin välttämättömäksi ostaa 7,2 tonnin painoisia panssariautoja ghettoreissuille, mikä ei herättänyt oudoksuntaa.)

Ranskassa on yksi "-taustainen" , joka tosin tuli yllättäen raskaaksi eikä osaa sanoa kenelle. Ura varmaan loppui, koska äänestäjät ainakin kaikkoavat, sillä hän on muslimitaustainen.

Muistan että Norjaan otettiin yksi norjalaissyntyinen muslimitaustanen ministeri. Hän tosin unohti norjalaisuutensa ja joutui eroamaan käytettyään kaiken aikansa ja kymppitonneja valtion puhelinrahaa soitellakseen kaukomaan noitaennustajalle saadakseen tietää kuinka hänen tulisi mistäkin asiasta äänestää.

Norja koetti äsken uudestaan ja nimitti juuri kansalaisuuden saaneen kaukomaalaisen ministeriksi. Ilomme oli lyhyt, sillä hän antoi potkut hyväpalkkaiselle lapsiasiamiehelle ja istutti virkaan maallikkokaverinsa, mitä ei Norjassa ilman kohua nieltykään ja potkut tuli kummallekin.

Äsken tuli Tanskan vuoro yrittää, toivon että löytyi kunnon ihminen, joka välttyy tappouhalta!

Olkaamme siis huoletta, sillä emme ole maailman suvaitsemattomin maa. Ei muissakaan maissa ole juurikaan ministereitä vieraalta mantereelta haettu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alussa lainatussa HS:n artikkelissa mainittiin muuten politiikan huippupaikoille sopivana Helsingin keskustanuorien puheenjohtaja Abdirahim Hussein. Oli pakko kuukkeloida tuo nimi.

Hän kertoi YLE:n A-zoomissa 27.2.2009:

"Minusta Suomea on autettu. Onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin, kun Suomessa oli hätää ja ongelmia. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen.
Oliko se silloin, pitikö silloin miettiä, että se on meidän verorahaa ei sais lähettää Suomeen."

Todella hienoa, jos näin on! Totta vai valetta?

On totta, että sodassa kärsinyt Suomi purki tuolloin sodanaikaista säännöstelyjärjestelmäänsä. Maaseudun lapsilla ei ihan totta ollut kenkiä, ja ulkomaanapuna saatiin myös nahkaa lasten kengiksi.

Netistä löysin kuvauksia "onkse 60 vuotta sitten" ulkomailta tulleesta avusta:

"Ruotsissa järjestettiin 1940 kansalaiskeräys Suomen valtion auttamiseksi talvisodan jälleenrakennustyössä...keräyksen tuotolla hankittiin 2000 teollisesti esivalmistettua puutaloa. Lahjatalot jaettiin syksyn 1940 aikana ympäri Suomea. Talot olivat suuri apu asuntopulaan, mutta lisäksi ne antoivat suuntaa suomalaiselle tyyppitalosuunnittelulle ja rohkaisivat suomalaista puutaloteollisuutta. Ruotsista tuli muunkinlaista apua Suomeen ja Kuopiossa toimi vuosina 1940-1951 erillinen Ruotsin avun toimikunta."

Kas, 1951! Sehän on n.60 vuotta sitten.
Ja lisää:

"Jatkosodan loputtua Suomessa alkoi valtava työ sen tuhojen korjaamiseksi. Apuaan tarjosi muun muassa Yhdysvallat. Suomeen saatiin lahjoituksia Amerikasta, sekä kirkoilta että yksityisiltä ihmisiltä. Yhtenä avun kanavana toimi Suomen luterilainen kirkko.
Osa kirkollisesta Amerikan-avusta oli välitöntä hätäapua. Sen perille menosta huolehtivat seurakuntien diakoniatyöntekijät. Rahan lisäksi Amerikasta saatiin suuria määriä vaatteita, kenkiä, ruokatavaraa ja lääkkeitä. Tukea ohjattiin erityisesti sotaorvoille ja -leskille sekä siirtoväelle.
Suomi sai sodan jälkeen Yhdysvaltojen armeijan ylijäämävarastosta paljon tavaraa halpaan hintaan. Tämä käy ilmi tullin arkistoon unohtuneista tulli-ilmoituksista, jotka löydettiin viime kesänä.
Amerikan apu oli yllättävän suurta: Suomi sai Yhdysvalloista autoja, vetureita ja jopa lentokoneita, joista osa oli ollut sodan aikana liittoutuneiden käytössä länsirintamalla.
Amerikan apu auttoi Suomea toipumaan sodasta ja maksamaan sotakorvauksia Neuvostoliittoon.
Kylmän sodan aikana tuonnista ei kuitenkaan pidetty meteliä, sillä Suomi oli joutunut Neuvostoliiton takia kieltäytymään Yhdysvaltain tarjoamasta Marshall-avustakin.

Ilman läntistä apua Suomi ei kuitenkaan olisi sodan jälkeen selvinnyt. Taloushistorioitsija Erkki iPihkala on arvioinut, että vuosina 1945-1948 Amerikasta saatu apu vastasi suunnilleen yhden sotakorvausvuoden toimituksia Neuvostoliittoon."

A. Hussein oli siis oikeassa. Ottamalla hänet ministeriksi voisimme maksaa velkaamme A.....frikalle.

Mutta höpötyksistään huolimatta A Hussein on melko OK muuten, ja toivon että hän, tai pikemminkin vaikka Nur Mohammed pääsevät vielä näyttämään että HS: n vaatima " varsinainen " osaa politikoida muutoinkin kuin vaatimuksilla.