Pekka Haavisto: Suomen rohkein mies!

  • MAgrippa

Kyyyyllä, luit oikein.

Mielestäni Pekka Haavisto on hyvinkin todennäköisesti Suomen kylmäpäisin ja ehkä hullunrohkein mies.

Pidän itseäni melko rohkeana. Iiro Seppänen on minua hiton paljon rohkeampi. Meitä yhdistää jonkinlainen taipumus piirtää rajat itse, ja Iiro vain piirtää ne pidemmälle. Rajojen piirtämisellä tarkoitan, että riskit eivät ole täysin onnen peliä. (Iiro on osallistunut härkäjuoksuun ja haisukelluksiin, mutta silti.) Esimerkiksi venäläinen ruletti ei innostaisi kumpaakaan; homman pitää olla jotenkin hallinnassa, ja jos mahdollista, keskeytettävissä.

Ajatellaanpa nyt sitten venäläistä rulettia jossa on kolmessa panoskammiossa patruuna, ja kolme on tyhjinä. Kuulostaa vaaralliselta. Entäpä jos mies osallistuisi tällaisiin ruletti-istuntoihin kerran toisensa jälkeen, ja joka kerralla lisättäisiin patruunoita. Neljä, sitten viisi. Ruletista selviämisestä ei saisi kovin suurta palkkiota, palkanlisän ehkä, rikastuisi ei sentään.

Juuri näin toimii Pekka Haavisto.

Ajatellaanpa Sudanin sisäosiin kokoontunutta sotalordien porukkaa, jonka mielestä Talibanit ovat melko lempeitä uskonnonharjoituksessaan.
Tämän porukan arkeen kuuluu ihmisten raajojen katkominen viidakkoveitsillä. Heidän luokseen lennätetään neuvottelijoita sisällissodan julmuuksien hillitsemiseksi. Silminnäkijäraporttien mukaan YK:n ja AU:n helikopterikuskit eivät ole sinne kutsuttuinakaan lentäessään varmoja, ammutaanko heitä jo laskeutumisen aikana, maassa tai ehkä nousussa hyvästiksi. Siksi lentäjä tekee erikoislentoliikkeitä varmuuden vuoksi; kopteri pudottautuu kieppuen teltan lähelle.

Ja - koneesta hyppää hiekalle täysin vaarattoman näköinen aseeton länkkäripoliitikko, Pekka Haavisto.

Minua ei saisi niiden tyyppien luokse Saharaan edes rynnäkköpanssarivaunussa, niin pelottava on ajatus olemisesta siellä heidän armoillaan. Siellä ei edes mietitä mikä voisi olla sellainen asia kuin moraali tai empatia. Lait ovat jossain kaukana eivätkä mitenkään rajoita heitä.

Pekka Haavisto neuvottelee teltassa sotalordien kanssa, kerta toisensa jälkeen. Välillä hän joutuu arvostelemaan sotalordeja ja sanomaan suoratkin sanat.

Sotalordeilla on melkoiset voimavarat, on öljykenttää ja alaisia ja kalustoa, sekä kavereita isoissa kaupungeissa. Joissa on netti. Haaviston jokaisella käyntikerralla lisääntyy se jo alunperinkin huomattava todennäköisyys, että joku jonkun päällikön kavereista ottaa joko käskystä tai ihan omin päin selvää että mikä Finland ja mikä mister Haavisto. Netistä. Sissi aukaisee netin ja saapuu sekunnissa Wikipediaan. Ihan sama meneekö englanninkieliseen vai konekäännettyyn suomalaiseen.

"Haavisto lives in a registered partnership with Antonio Flores..."
Mikä Registered Partnership, in Finland, mikä se on?
"Registered partnerships, which are available only to same-sex couples, are..."
WTF, in Allah´s name? Kuvia nyt, siis Flores...
BLING:
http://media.a-lehdet.fi/linnanjuhlat/paattajat/album/slides/071206_l6_1217.jpg
BLING:
http://static.iltalehti.fi/uutiset/haavistojuttu2610MZ_uu.jpg

Ja jos Mister Haavisto ei juuri silloin satu olemaan Saharassa, radioyhteyden päässä olevassa teltassa, ainakin hänen seuraavasta vierailustaan tulee mielenkiintoinen, kun sotalordit ensin miettivät ajan kanssa, mikä olisi sopiva rangaistus siitä että heitä on nöyryytetty monta kertaa kun on lähetetty tällainen tyyppi edustamaan, kestitettäväksi ja neuvottelemaan heidän olemassaolostaan ja oikeuksistaan.

Kirjoitettaessa soi Suicidal Tendencies: Two Sides Politics

4 kommenttia

Samsa

29.6.2011 06:23

Haavisto osoittaa luonteenlujuutta. Sitä, että uskotaan olevan oikealla asialla, ja usko asioiden vaikutusmahdollisuuksiin olevan korkealla. Myös se vaikuttaa, että Haavisto tod.näk tietää sotalordien haluttomuuden suuremmaksi kohteeksi kansainvälisen suurennuslasin alle.

Niinkuin sanoit, heillä on netti ja netistä he pystyvät hyvin lukemaan mitä esim. pohjoisemmassa Afrikassa tällä hetkellä tapahtuu. Eivät he ole tyhmiä. Eivät, koska ovat asemansa "saaneet".

Mutta Haavistolle nostaisin hattua jos semmoisen omaisin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

29.6.2011 14:40

Alkuperäisessä ruletissa on kyllä vain yksi patruuna.
Lisäsin patruunamäärää, koska Pekka Haavistolla oli mielestäni jo ensi käynnillään huonommat mahdollisuudet selvitä hengissä, kuin viisi kuudesta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Convalleria

26.1.2012 22:44

Eikös Haavisto lopettanu noi hommat, kun jutut ei oikein skulannu ja muutkin oli vähän sitä mieltä, että olis parempi, jos hoitaisit asiat toimistosta käsin.

Haavisto muuten päätyi sivariksi, koska piti mahdollisena, että joutuis osalliseksi sotaan. Just äsken telkkarissa kertoi. Se viittaa enemmänkin siihen, että pää ei kestä.

Vaikka Haavisto on ihan mukava mies tai ehkä juuri siksi, niin kuvitelkaapa tuo "kiva kaikille" -mies sanomassa sotalordeille suoria sanoja. Ei onnistu.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus