Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2009.
Edellinen

Ei pysty keksii otsikkoa - sen verran noloa settiä  6

Mun piti mennä jo tiistaina spinningiä testaamaan pitkästä aikaa, noh tiistain suunnitelmat kariutuivat ja eilinen meni miten meni, joten tänään olin päättänyt päästä hikoilemaan.

Olen jo ennenkin todennut, etten ole sen sortin ihminen jonka kannattaisi lähteä liikkeelle hirveellä kiireellä...tänään se taas tuli todistettua.

Muistin, että tuo jumppa alkaa 18:15 tai 18:10, en muistanut kumminpäin. Höpöttelin mesessä niitä näitä ja ajattelin tarkistaa tunnin alkamisajan ja ilmeni, että se alkaakin jo tasan kuudelta. Tunnilla pitää olla 10min ennen eli 17:50. Kello oli tuon oivaltamisen aikaan 17:40. Olin onneksi hyvissä ajoin tunkenut ylleni liukaspintaiset, polvimittaiset pyöräilyhousuni (haaroista topatut) ja ei tarvinnut tehdä muuta kuin hyppää päälihousuihin ja ottaa juomapullo ja lompakko mukaan.

En jostain syystä tajunnut laittaa päälihousujani kiinni ja kun pääsin pihalle, tuntui siltä kuin takkini taskuun laittamani lompakko olisi lähtenyt valuu takkini vuoreen - kuten silloin käy kun takin taskusta hajoaa sisätasku...Ihmettelin tuota, koska olin lähes satavarma ettei takkini taskussa pitäisi olla lompakon mentävää reikää.. Ennenkuin kerkesin sanomaan kissa, niin tajusin seisovani pyöräilytiellä päälihousut nilkoissani x) Edessäni oli sopivasti joku nuori mies koiransa kanssa. Kylmän rauhallisesti vetäisin housut takaisin ylös, pistin ne kiinni ja aloin nauraa ääneen.

En muista milloin olisi viimeksi hävettänyt näin paljoa. Kyllä tää kaikkien aikojen mokauksien kärkisijalle kipuaa, heittämällä. Voi jösses...


Tulispa jo kesä  8

Haluan päästä ulos fillaroimaan. Hitto, että mua ärsyttää käyttää bussia paikasta toiseen kulkemiseen. Istua möllöttää paikoillaan ja olla täysin bussiaikataulujen armoilla. Fillaroidessa perille pääseminen on tasan siitä kiinni, kuinka nopeasti haluaa polkea. Eikä tarvitse kuluttaa aikaa siihen, että pitää mennä tarpeeksi ajoissa pysäkille, tai muutenkaan tarvitse märehtiä mistään aikatauluista. Sen kun istuu fillarin päälle ja lähtee polkee.


Outoa  2

Tämä päivä on mennyt ihan kuin jonkinlaisessa unitilassa. Toivoisin, että tämä olisi vain jotain pahaa unta.

Olen saanut tänään kuulla niin järkyttäviä asioita, että ihmettelen sitä miten paljon paskaa voi yksi ihminen kestää elämänsä aikana. Tunnen samalla outoa pelkoa, koska olen kokenut hyvin paljon samanlaisia asioita tähän pieneen ikääni, kuin mitä äitini on kokenut tuplasti mun iän verran. Aivan kuin meidän suvussa olisi jonkinlainen kirous.


21.2.2009  7

Viime lauantai oli viimeinen päivä, kun koskaan vapaaehtoisesti halusin nähdä isäni. Tämän päivän jälkeen en enää ikinä halua nähdä häntä, kuten ei varmasti halua kukaan muukaan meidän perheenjäsenistä. Tänään oli myös ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun koskaan laitoin faijalleni tekstiviestiä...

Onnittelut isälle valitsemalleen tielle.

Toivottavasti tulet saamaan loppuelämääsi paljon paskaa ja onnettomuutta ja kuolemaan tuskaisesti. Lupaan, etten tule edes hautajaisiisi tai katsomaan sua sairaalaan, jos joskus sinne joudut.

Edit.27.2.09 8:58
En mä oikeasti halua iskälle mitään pahaa, olen huolissani siitä että miten se tulee pärjäämään kun se on niin huonossa kunnossakin. Elämä on täynnä valintoja, iskä teki omansa vaikka tiesi miten tulee käymään jos tietyn asian tekee. Tai sitten hän luuli pääsevänsä kuin koira veräjästä...


Mun piti...  3

...käydä palauttamassa yksi paita ja hakee resepti+koetulokset lääkärikeskuksesta. Tulin kahden tunnin kuluttua kotia kahden paidan, yksien housujen, yhden takin, yhden ison laukun, yhden pienen laukun, korviksien ja yhden kaulakorun kanssa. Miten tässä nyt näin pääsi käymään:(

Kerkesin jo viime viikolla kiroilla sitä, että saakeli kun mistään ei löydä muita kuin hirveitä beigenvärisiä vaatteita, mutta nyt löysin aivan ihanat metsänvihreet housut, mintunvihreen paidan ja sit pirteen vihreen laukun, muut olikin sitten enemmän tai vähemmän mustia vaatteita. Korut olivat vaaleanvihreitä <3

No, onpahan jotain päällelaitettavaa lauantaille, kun mennään teatteriin ja ulos syömään... Ei sillä, että sinne olisi alasti pitänyt muutenkaan mennä...


Ennustukseni taitaa käydä toteen  11

Että näin

Ruoka on Suomessa kallista ja se kallistui viime vuonna ennätyksellisesti yli kymmenen prosenttia. Eurostatin ja Tilastokeskuksen tietojen mukaan hintojen nousu oli meillä vielä tammikuussakin yli seitsemän prosenttia, kun hinnat muissa EU-maissa ovat jo laskeneet.

Kaupan ja kilpailun asiantuntijat sanovat, että kuluttaja saa maistaa omaa lääkettään, kun ei suvaitse tuontiruokaa. Korkea kotimaisuuden arvostaminen pitää hinnat ylhäällä.

Eniten ovat kallistuneet jauhot, liha, kala, maitotuotteet ja vihannekset. Vuoden aikana jauhojen hinta kohosi lähes 60 prosenttia, pastojen noin 30 ja riisin noin 20 prosenttia.

Ulkomailta tuodulla ruualla on monta etua puolellaan: raaka-aine-, tuotanto- ja työvoimakustannukset ovat edullisemmat kuin Suomessa ja tuotteet voidaan valmistaa suurissa sarjoissa halvasti.

– Ruokalaskua voi pienentää kasvattamalla kaupan omien merkkien käyttöä. Esimerkiksi Euroshopper on sellainen. Edulliset omat merkit ovat pääasiassa tuontiin perustuvia, sanoo toimitusjohtaja Osmo Laine Päivittäistavarakaupan yhdistyksestä.

Laine korjaa tietoja tammikuun hurjasta hintojen noususta.

– Kallistuminen oli ehkä yli seitsemän prosenttia vuoden takaisesta, mutta joulukuusta enää 1–2 prosenttia.

Laineen mukaan elintarviketeollisuudella ei nyt ole kovia korotuspaineita ennen kuin toukokuun alusta, jolloin tulevat seuraavat palkankorotukset alan työntekijöille.

Laine uskookin, että hintojen nousu myös Suomessa on taittunut ja hinnat laskevat lähikuukausien aikana. Jo EU-sisämarkkinoiden välinen kilpailu pakottaa siihen.

– Energian ja raaka-aineiden kallistuminen siirtyi muualla Euroopassa hintoihin aikaisemmin kuin meillä. Niin myös lasku nyt.

Kauppa rohmuaa

Kilpailuviraston eläkkeelle jäänyt ylijohtaja Matti Purasjoki kertoo yrittäneensä ratkaista 30 vuotta suomalaisen ruuan kalleuden mysteeriä, mutta onnistumatta.

Hän näkee ruuan kalleuden monen tekijän summana, josta muodostuu vaikeasti kiinni saatava spiraali. Jo pelkästään maantieteellinen asema aiheuttaa korkeat energiakulut ja tuottajahinnat. Kuluttajajoukon pienuus ja korkea palkkataso aiheuttavat oman lisänsä.

– Olen sitä mieltä, että kauppa tässä rohmuaa eniten, vaikka on silläkin korkeat kustannukset, hän sanoo.

Hän totesi tuoreessa selvityksessään, että kaavoitus suosii K- ja S-ryhmää, mutta toisaalta hän ei usko, että esimerkiksi Lidliä syrjittäisiin. Muutoin kilpailu ei hänestä täysin toimi kahden suuren hallitessa markkinoita.

Myös Purasjoki esittää ajatuksen kuluttajien omasta osuudesta. He ovat valmiita maksamaan kallista hintaa esimerkiksi kotimaisen laadun ja työllisyyden nimissä.

– Myös muissa Pohjoismaissa ehkä Tanskaa lukuunottamatta ruoka on kallista. Se on yhteiskunnan ongelma, mutta ruuan osuus kuluttajan kokonaisbudjetista on laskenut koko ajan.

Purasjoki sanoo, ettei usko salaliittoteorioihin eli siihen, että kauppa ennakoi hintojen nostolla ensi lokakuussa toteutuvaa arvonlisäveron laskua.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/02/19358

Mä uskon omaan perstuntumaan ja väitän, että tämä on juurikin se totuus. Hitto, nyt melkein toivoisi olevansa kaupanalalla töissä jollain maahantuojalla tai jollain joka noita ruokatarvikkeita ostaa/myy eteenpäin yms. Saas nähdä, koska hinnat lähtee laskuun meillä, kun muualla ne on jo hiljalleen laskusuunnassa tuon mukaan. En kyllä äkkiseltään muista, että joidenkin tuotteiden hinta olisi viimevuosina tippunut alas sen jälkeen kun se on ensin noussut ylös (tämä on vain perstuntuma, voihan se olla että näin on käynytkin, jos ei tilapäisiä tarjoustuotteita nyt oteta huomioon). Jos ihmiset on valmiita maksamaan jostain tuotteesta tietyn summan, niin onhan se typerää laskea sen tuotteen hintaa jos kalliimmallakin kelpaa.

Muutenkin tosi koomista touhua, että ensin hoetaan mantranlailla että pitää suosia kotimaista ja sit kun porukat suosii sitä, niin silti tulee turpiin. Aivan järkyttäviä hinnannousuja ollut, eikä pelkästään ruokalaskuissa vaan myös asuntojen vuokrahinnoissakin. Eikä pelkoakaan siitä, että tämä hintojen nousu tulisi näkymään palkassa.


Onnea Helsinki  5

Johan tuo lattiakaivo olikin pitkän tovin hajustamattomassa olotilassa, nyt se on alkanut taas haisee ihan hirveelle. Tänään kun tulin töistä, oli kotiovella vastassa veitsellä leikattavan paksu viemärin tuoksahdus. Suuntasin suoraan kylppärin lattiakaivoille ja revin ritilän irti voimaa käyttäen (sen aukko on liian pieni, niin sitä ei saa helposti irroitettua) ja hinkkasin sitä puhtaammaksi hetken oksennusta pidättäen. Tuonne näyttää kertyvän jotain ihan ihmellistä mustaa ja haisevaa mönjää.
Ihmettelen miten helvetissä täällä ei ole mitään sokeritoukkia, tuo mun lattiakaivo olisi niille suorastaan paratiisi.

Taitaapi olla lattiakaivo hieman rikki, eikä siihen mitkään liimaukset nyt näytä tehoavan. Vituttaa vain, jos tuo menee remppaan nyt niin sit joutuu käyttää duunipaikan suihkua. Toki salillakin olisi suihkut, mutta niitä nyt en tykkää muutenkaan käyttää.

Josko tuosta muistaisi huomenna soittaa huoltoon, ettei tarvii taas hengitellä noita viemärihöyryjä läpi yöt ja potea pahaa oloa sen takia.


En enää koskaan...  1

... sovi mitään asioita montaa kuukautta etukäteen.

Päätin perua lauantaisen Tallinnanreissun jo senkin takia, että olen ravannut Tallinnassa tänä vuonna jo kahdesti eikä ole mitään tarvetta mennä sinne enää. Sen sijaan lähden Porvooseen katsomaan CMX:n biiseihin pohjautuvaa näytelmää ja syömään hyvin. Noh, olisin mä kuitenkin laivallakin törsännyt yli tuon 30euroa johonkin turhaan minkä tuo risteily mulle maksoi ja jonka verran nyt sit häviän tässä, etten lähde tuonne kun matka on jo maksettu. Ja kun miettii sitä, että viimeisin Tallinnanreissu ei maksanut mulle mitään, niin sekin lohduttaa hieman:D

Sitäpaitsi, ehkä parempi etten lähde örveltelee laivalle nyt viikonloppuna, niin jaksaa sitten ryypiskellä paremmin ensi viikon viikonloppuna.


Miksi aina...  1

...kaikki menot menee päällekkäin.

Varattiin isommalla porukalla jo viime vuoden puolella Tallinnaan reissu ensi viikon viikonlopulle. Reissunkin maksoin aikoja sitten ja siten varmistin oman osallistumisen kyseiselle reissulle.

Tänään sain tekstiviestiä, jossa mua pyydettiin lähtee Porvooseen katsomaan A.W.Yrjänän teksteihin perustuvaa teatteriesitystä ja tämähän on TIETENKIN samalle viikonlopulle, kuin tuo jo maksettu Tallinnanreissu.

Ei auta muu kuin jättää Porvoonreissu väliin, vaikka Yrjänän teksteihin perustuva teatteriesitys onkin noin tuhat kertaa houkuttelevampi ajatuksena, kuin Tallinnanristeily kun on tullut tämän vuoden puolella tuolla jo käytyä kahdesti, viimeksi eilen siis. Noh, toivottavasti tätä esitystä on muulloinkin kuin vain tuolloin ensi viikon viikonloppuna, olisi kiva nähdä tuo.

Edit. ei mene muulloin tuo esitys, saakeli, nyt korpee!


Olen aina halunnut kuulostaa mieheltä  5

Saakeli tän kurkun kanssa, nyt tää on kestänyt tasan viikon jo.

Maanantaina pitää soittaa uudelleen lääkärille, kun loput testitulokset tulee silloin. Ekan testin joku T4-arvo tai vastaava oli aika korkea, mutta normaalin rajoilla kuitenkin. Saas nähdä mitä noista muista testeistä tulee. Pitänee mennä maanantaina tuohon arvauskeskukseen, kun työpaikkalääkärillä ei pääse tarkempiin tutkimuksiin kuin omaan piikkiin, eikä innosta maksaa montaa sataa euroa asiasta, jonka saa ilmaiseksi (tai ainakin halvemmalla) kunnallisella.

Olen miettinyt myös sitä, että jos mulla on tuo joku arvo ollut pitempään koholla (vaikkakin normaalin rajamailla), se voi vaikuttaa myös hormonitasapainoon, joka vaikuttaa moneen muuhun asiaan. Ollut välillä hieman raivopäinen olo, joka tosin voi johtua muistakin asioista.

En nyt kuollaksenikaan muista milloin mulla oli viimeksi ääni yhtä matalana kurkkukivun/kurkussa olevan liman takia, mutta silloin työkaveri ei meinannut tunnistaa mua ja tänään sain kans kommenttia että mun ääni muuttui yht äkkiä ihan käheäksi. Kyllähän sen itsekin huomasi ja sitten alkoi taas järjetön köhiminen kun yritin saada limaa irti kurkusta "kirnuamalla" sitä. Laivalla vaikuttaa tuo koneellinen ilmastointi ja kokolattiamatot mulla nopeasti siihen, että tulee nuhainen olo ja nyt kun on ollut jo valmiiksi sellainen olo että ääni lähtee, niin eipä kai tuo ihme ole jos ääni pettää.

Se tästä tekee outoa, ettei ole kurkku yhtään kipeä. Se on vaan ihan turvoksissa eikä siihen oikein tuo allergialääkekkään näytä tehoavan, vaikka ensin luulin sen auttavan.

Edit. näin laivalla myös Citystä tutun naisen, -Ma(n) x)

Edellinen