Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2008.
Edellinen

Mulla ois pari juttua..

Tiesittekö muuten kuka on tehnyt "Sininen ja valkoinen"-biisin. Mulle selvisi se tänään et se taitaakin olla Jukka Kuoppamäki. Olin hieman yllättynyt sillä luulin et se biisi on jo ikivanha kun koulussakin aina sitä hoilattiin.. ja Kuoppamäki kun ei ole vielä muumio ja vahvasti yhä hengissä..

Tiedättekö muuten miksi kärpäset pyörivät lampun ympärillä ? No se kuuluu niiden pariutumisrituaaleihin. Luonnossakin kärpäset pyörivät esim. jonkun puun oksan ympärillä ennen pariutumisia. Ja nämä levottomat ovat nimenomaan niitä koiraita ! Naaraat liittyvät sitten mukaan bileisiin hieman rauhallisemmin..


Vauvan elämää ihmettelemässä..

Eilen käsittelin pitkästä pitkästä aikaa hieman vauvalasta. Kyllä sitä kummasti omat tarpeet menisivät kakkoseksi jos tollanen itellään olisi. Joten ehkäpä todella itsekkäiden ihmisten pelastus voisi olla oma lapsi muuttamaan hieman elämänsuuntaa !? Nukkuminen taitaa olla sen mieluisin harrastus toistaiseksi & hyvänä kakkosena tulee syöminen ! =D Hyvä valmistautuakin tulevaan elämään paljon nukkumalla =p

Ilmeisesti noin nuoresta seurasta innostuneena kävin eilen pitkästä aikaa myös kuvakkeen palvelussa, joka on tämänkaltainen palvelu, mutta jossa on kyllä hiukan pienempi keskiarvo käyttäjien iän suhteen, mutta on sielläkin monenikäisiä. Kuitenkin nuorisoa pääosin. Viimeksi taisinkin käydä siinä palvelussa viime vuonna joskus syyskuussa !?


Olin parturissa !  1

Joo suunnistin tuossa äsken kohti parturia miettien samalla millaisen hiustyylin oikein haluan. No päätinpä sitten taipua sellaiseen että tukka ei saa enää valua silmille asti tai korvien päälle, päältä siis lyhyemmäksi ja takaa jätetään vähän pidemmäksi että on edes vähän hevilettiä mitä heiluttaa sitten kesän festareilla.. Ehtiihän se siihen menneksi onneksi vähän taas kasvaa.. By the way, maksoi vain 15 euroa, on tää vaan halpaa kun vertaa naisten tukanleikkuuseen.. Sitä tuossa naurettiin parturintädin kanssa että millainen hiuspehko kuitenkin lattialle jäi vaikken ihan lyhyeksi antanutkaan leikata. Näytti ihan peruukilta nuo jäännökset =DSääasema & enkkua puhuen..

Tossa äsken pääsi harvinaista kyllä vähän koklaamaan miten ruosteessa tuo englannin kielen puhuminen oikein on nykykunnolla !? Tässä viimeisen viikon sisässä olen nähnyt yhden saman tyypin jo useamman kerran & tiesinkin jo ettei ole suomalainen kun olen sattunut kuulemaan hänen puhuvan englantia. No äsken sitten rohkenin mennä utelemaan että mistä maasta hän oikein on & mitä ihmettä tekee täällä Äänekoskella ? No kaveri vastasi olevansa romaniasta & aikoo kuulemma viipyäkin täällä jonkun aikaa. Empä ois välttämättä ihan heti arvannut kansallisuutta.. sainkohan juuri uuden kaverin ? =p

No tässä pari päivää sitten postiluukusta tipahti sääasema. Se oli tilaajalahja yhden lehden tilaamisesta. Laitoin aseman tietysti samantien heti käyttöön ! Ei ole vielä ihan kaikkiin hienouksiin ehtinyt tutustua, mutta näkyy siitä ainakin sisä ja ulkoilmalämpötilat sekä kellonaika & sääennustekin siinä on..


Torakoiden elämästä..

Suomessa yleisin asuinrakennuksissa esiintyvä torakka=russakka joka elää pienissä yhdyskunnissa. Se on hyvä esimerkki torakoiden sosiaalisesta elintavasta, jossa yksilöiden välisellä viestinnällä on suuri merkitys. Monien muiden eläinten tapaan torakatkin viestivät kemiallisesti feromoneiksi kutsuttujen hajuaineiden avulla. Nämä merkkiyhdisteet vaikuttavat muiden lajitovereiden käyttäytymiseen ja sitä kautta yhdyskunnan kehitykseen ja toimintaan.

Amerikkalaisella lajilla tehtyjen kokeiden mukaan torakat eivät lähesty lajitoveriaan, joka on vahingoittunut tai juuri kuollut vammoihinsa. Vammautumishetkellä vapautuu hälytysferomoneja, jotka muut tulkitsevat kehotukseksi välttää vaarallista paikkaa. Toisaalta russakoita havainnoimalla on saatu selville, että ne ovat kiinnostuneita lajitovereidensa jätöksistä. Kun torakka lyödään liiskaksi, siitä purskahtaa myös ulostetta. Jätökset sisältävät merkkiyhdisteitä, jotka saavat lajitoverit tekemään tarkastuskäynnin paikalle. Käyttäytyminen on biologisesti perusteltua, sillä suuret jätökset viittaavat hyvään ravintotilanteeseen. Uloste voi johtaa muutkin samalle apajalle..

Että sellasta, jos ihmisetkin olisivat samanlaisia.. ? =p


Voitollisia pelipäiviä To-Pe, entäs La ?

Nyt on hyvä putki käynnissä, torstaina se alkoi & perjantaikin oli suurin piirtein yhtä hyvä pelipäivä. Torstain täydellisyyden pilasi Luleån kolmen maalin johdon tuhriminen & perjantaina Niort-Amiens x ei toteutunut. Muuten olikin sen verran hulppeaa menoa että muuten osuikin just eikä melkein.. =)

Tänään en suuresta pelitarjonnasta huolimatta löytänyt kovinkaan paljoa pelattavaa joten maltillisesti muutama pieni veto voittorahoilla. Mitäpä sitä suotta hukkaamaan juuri voitettuja rahoja.. no kuitenkin voittoa sitä tavoitellaan tietenkin tältäkin päivältä, matsit ovat kaikki aika myöhällä Ranskasta, Italiasta että Espanjasta ja futista tällä kertaa kuten useimmiten.Hyvää Ystävänpäivää ! =)

Vielä ehtii.. ehtii ehtii ihan hyvin ehtii 2 ja puol tuntia vielä Ystävänpäivää jäljellä.. tänään olinkin koko päivän ihmisten parissa ja keskellä siellä ja täällä, mutta vielä ajattelin muutamalle tärkeälle ystävälleni lähettää ystävänpäiväterveiset sekä netin kautta että juuri nyt puhelimen kautta ei-nettikavereille sillä niitäkin kyllä on.. no on on ettekö muka usko !? =D

Tais tulla tästä päivästä melkoinen menestyspäivä myös vedonlyönnissä, vuoden paras päivä-siltä se ainakin näyttää; jännittää vielä kunhan nuo pelit käydään loppuun asti mutta hyvältä se vaan meinaa näyttää.. =) Ihan tuntumalta veikkasin pelkkää lätkää etsien kohtuu hyviä kertoimia perustuen hyvin pitkälti joukkuekeskeisiin keskinäisten pelien historiaan, motivaatioon ja nykytilanteeseen. Hipoo täydellisyyttä pelivalinnat, kiinni sain jo Kalpan 2 6,20 kerroin, Tapparan 2 2,75, Tapparan -1 4,35 & Tapparaa vielä tuplana Luleån 2 3,05 kanssa(peli kesken, tilanne 2-5, oli eka 0-3 sitten jo jännittävästi 2-3 mutta nyt jo siis helpottaa) sekä Luleåta myös sinkkuna. Sitten vielä Djurgården 1 2,10(tilanne 2-0 kahden erän jälkeen) sekä varmahaku Bern 1 1,55(eka erä takana & 1-0) No vielä meinasin pelata Moraakin 1 3,00(tilanne 2-0) koska ollut niin paha vastustaja jostain syystä Hv-71:lle mutta jätin sen pelaamatta tällä kertaa ettei liikaa tule tehtyä rivejä mutta ei sen niin väliä, ei pidä liikaa nyt kyllä ahnehtia.. Aijai nyt tuntuu kyllä hyvältä.. =)

Kirjoittaessani soi Jotain black metallia Metalliliitosta.. jaahas se olikin vanhaa Satyriconia..

Kommentoi kirjoitusta

Tein salkkaritestin jostain liitteestä..

..ja sain tulokseksi 8 pistettä 10:stä. Pisteskaalalla 7-9 sain seuraavanlaisen analyysin : Nyt harmittaa, mutta valitettavasti et hallitse Salkkareita täysin. Todellinen salkkari-fani haluaa tietää kaikki yksityiskohdat. =D

No joo.. kausittain tuota tuleepi seurattua. Joku jännä juttu jos sattuu olemaan sarjassa menossa, jään aina hetkittäin koukkuun vähäksi aikaa kerrallaan. Sitten taas yhtäkkiä en seuraa juuri ollenkaan koko sarjaa jos sattuu olemaan muutakin hyvää ja parempaa tekemistä aina tuohon aikaan. Usein tulee myös puolihuolimattomasti sivusilmällä sarjaa seurailtua jolloin siinä pysyy kuitenkin melkoisen hyvin kärryillä.

Edellinen