Ajatusleikkiä ammateista..

  • Toni

Tänään on aivotoiminta ollut harvinaisen vilkasta, on tullut näköjään aika pohtia taas ammatillisia asioita. Niitä ainakin olen ajatellut. Leikitäämpäs nyt että ei ajatella niin realistisesti vaan juuri sillei mitä OIKEASTI voisi haluta tehdä jos se olisi helposti ilman esteitä suinkin mahdollista. Ehkä tuo vilkas ajattelu lähti siitä kun yhdelle city-tuttavalleni aloin tekemään astrologista kuvausta. Jouduin hiukan herkistymään jotta ymmärtäisin paremmin kokonaisuuksia, jäi jotenkin päälle tämä syvällisten asioiden käsittely ja nyt ne ajatukset jäivät juoksemaan ammateissa..

Niin tuossa kaupasta tullessani päässä pyöri pari ajatusta mitä olisi hienoa ja antoisaa tehdä. Mulla on aika hyvä mielikuvitus mutten ole sitä arjessani päässyt kovinkaan hyvin toteuttamaan näin aikuisena. Näyttelijänä olo laajentaisi hyvin tunneskaalaa ja pääsisi näin purkamaan hyvin vähemmän käytettyjä puolia itsestään. Siinä työssä pääsisi kyllä mahtavasti toteuttamaan itseään. Se olisi myös hemmetin kiinnostavaa työtä. Vaan todellisuudessa se vaatii aika paljon että ensinnäkin pääsee kouluihin jota kautta yltäisi ammattilaiseksi. Ja olenhan jo aika vanhakin oppimaan näin uutta.. ei kai sitä kovin helposti oteta enää "vanhuksia" moista alaa opiskelemaan !? =D

Toinen ammatti mikä pyöri mielessä on nuorisotyö. Olisi kiinnostavaa käydä kouluissa luennoimassa tai valistamassa jostain asiasta. Tai yleensäkin olemaan nuorten kanssa tekemisissä. Olisi kiva opastaa niitä heidän omien vahvojen taitojensa pariin paremmin, opettaa yhteisöllisyyttä & näin kokea itsekin suurempaa yhteisöllisyyttä joka nykypäivänä kehittyvän teknologian myötä on yhä enemmän katoavaa kansanperinnettä.

Astrologiasta tuli mieleen että vaikka se olisikin aika erikoinen ja toisia ihmisiä varmasti kiinnostava ala josta varmasti kyselisivät, on totuus se että tokkopa täällä Suomessa edes parhaatkaan astrologit kovin hyvin pystyvät itseään sillä elättämään. Joten itse vuosia sitä harrastamana harrastuksesta ei olisi edes niinkään paljon toivoa ammatiksi puutteellisine tietoineen kuin näyttelijäntyöstä.

Urheiluvedonlyönti-se on tavallaan ollut "ammattini" jo koko 2000-luvun. Tosin olen pahimmillaan joutunut myös vaikeuksiin sen takia. Tästä kuitenkin olen nauttinut sillä siihen on aidosta aidompi intohimo. Parhaimmillaan tämä on tuottava ammatti vaikka siinä on se kääntöpuolensakin. Riski hävitä paljon suurten voittojen jälkeen on iso ! Sen läksyn olen oppinut. Sitä alkaa kuvittelemaan itsestään joskus hieman liikoja voittojen myötä. Se on vaarallista ! Riskienhallinnan taidot ratkaisevat sen kuka on voittaja ja kuka häviäjä tässä ammatissa. Totuus on kuitenkin se että suurin osa pelaajista pelaa hävitäkseen(vaikkei niin tietenkään haluakaan) Vain pieni osa pelaajista osaa hallita pelaamisensa niin(huolimatta asiantuntemuksen tasostaan) että tulee voittoa. Aika vaativaan hommaan olen siis lähtenyt mukaan ja se VAIVA mitä on nähnyt että on alkanut tulemaan voittoa säännöllisesti on todella hurja. Se on vaatinut paljon aikaa pois muusta, paljon kyniä ja hurjan paljon täytettyjä papereita tilastoineen. En jätä käyttämättä pienintäkään yksityiskohtaa jos siitä on suinkin vaan apua. Yhä opettelen ja osa tilastoista ovat kesken ja puutteelliset. Tämä on kai se mun juttu sitten !? Ehkä opin muutaman vuoden eteenpäin mennessä kannattiko se. Ehkä lopetan jos huomaan ettei se tuota tarpeeksi ? Saas nähdä. Saatan pystyä lopettamaan jos tilalle tulee elämään jotain hyvin merkittävää kuten perhe tai säännöllinen leipätyö.

Tässä samalla kun minusta on muodostunut peluri, olen tietenkin yrittänyt monia suuntia ihan realistisestikin ammateissa. Sosiaaliala yllätti, että mustahan vois ollakin tähän. Tosin en ole aivan varma onko musta noin vastuulliseen ja vaativaan ammattiin kuten lähihoitaja kuitenkin on josta ei kuitenkaan makseta kovinkaan paljoa. Tulevaisuudentyötä se kuitenkin olisi, sitä kyllä riittäisi.. jaahas voin toki tienata elantoni myös jossain yksitoikkoisessa toistotyössäkin mutta voi olla että lähtisin moisesta pakoon ajatellen että tää on ajanhukkaa vaikka siitä palkkaakin sais jos tuntee ettei tee mitään hyödyllistä. Sellaista ajatuksenjuoksua ammateista tänään.

4 kommenttia

Jolen

24.10.2008 23:30

Siis Veikkauksen pelejä vai? Leipätyökses vai? En jaksanu lukee juttuas kokonaan, mut jos toi toimii, niin ihan saatanan jees! Keep on going! =)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Toni

24.10.2008 23:47

Ulkomaille ja Veikkaukselle pitkävetotyylisesti pääasiassa & ylivoimaisesti eniten jalkapalloa. Kohta alkaa olla kaikki Euroopan sarjat jo tuttuja. Ulkomailla on parempia etuja kun voit pelata useammin sinkkuja kohteesta kuin kohteesta & myös sellaisia vetoja kuten 1st Team to Score josta vähämaalisista sarjoista on hyvä pelailla että ei maalia lainkaan vaihtoehtoa isoilla kertoimilla.

Teen toki myös järjestelmiä kerralla isomman rahan toivossa. Ja vakioveikkaus kuuluu myös peleihin jota harrastan, mutten ihan niin tosissani säännölliseti ja tosissaan. Monivedon oon toistaiseksi antanut olla melko rauhassa sillä jo seuraaminen ja tulosten arvioiminen tässä pitkävetotyyppisessä pelaamisessa vie jo tarpeeksi aikaa. Joo ei tätä voi jättää oikein keskenkään kun siihen on sen verran intohimoa ja aikaa laitettu ! =)

Niin ja sä taidatkin olla futari, that's great hyviä pelejä vaan ! Mulle oli nuoruudessa toi pallon pomputtelu melkosen mielekästä puuhaa ja toki pelaaminenkin. Sieltä se intohimo kumpuaa. Pitäiskin yrittää vielä vähän itsekin harrastaa. On jäänyt niin harmillisen vähäiseksi tänä päivänä että hävettää. Äkkiä se touchi siihen taas tulisi kun on kerran osannut. Serkkupoika pelaa sentään PP70:ssä tänä päivänä, aika nuori vähän päälle parikymppinen kaveri et hyvä et joku on innostunut jalkapalloon täältäkin suvusta ! =D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jolen

25.10.2008 00:04

Joo fudis on kuningaslaji, 4ever! Itse pelaan enää vain ja ainoastaan omaksi ilokseni, mutta seuraan todella intohimoisesti eri medioista ja joskus jopa käyn paikan päällä kattoo... Honka on pääkaupunkiseudun ykkönen a la´ Jaakko Lepola ( nimi mieleen ;)).. Veikkausliigas mun suosikki on Turun Inter joka viekin nyt mestaruuden sunnuntain. Ja sit tietysti Suomen maajoukkueet.. Itse pelaan pikkurahalla pitkävetoa lähinnä Veikkausliigasta, sillä saa vähän mielenkiintoa seuraamiseen =D!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus