Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on darts.

Darts-kisoista terveisiä !  1

Olipa eräät Keski-Suomen kutsukisat ja muistelut entisille ja nykyisillekin Darts-heittäjille tuossa eilen lauantaina. Heitettiin siinä kilpaakin, mutta ennen kaikkea se oli sosiaalinen tapahtuma eikä mikään hampaat irvessä kilpailu. Olin edellisen kisan tainnut heittää vuonna 1998. Heitin parhaimmillaan säännöllisesti useamman tunninkin päivässä ja lopetin kun aloin vaatia itseltäni liikoja eikä hermot sitä enää kestäneet. Vaihdoin silloin elämäni mielenkiintoja vähän toisiin asioihin.

Oli siis kiva palata vanhojen muisteloihin. Koska heitin jo junnuna pubissa, ei alkoholi ole ollut ongelmana kun sitä ei edes silloin saanutkaan. Myöhemminkin tarkoituksena on ollut enemmän kivan lajin ja kilpailuhenkisyyteni toteuttaminen kuin alkoholin kanssa läträäminen. Joo Dartsiin liittyy kylläkin alkoholi melko käsi kädessä, mutta onneksi sitäkään ei ole pakko juoda kuten mitään muutakaan elämässä ei ole pakko tehdä jos vaan tahdonvoima ja halu olla oma itsensä siihen vaan riittävät.

Koska en ole Dartsia heittänyt koko 2000-luvulla kuin muutamia kertoja, en mitään osannut odottaakaan. Ensimmäinen heitto : tähtäsin 20, osui 19 x) Mutta jo muutama kierros siitä eteenpäin niin lihasmuisti alkoi jo palautua. Löysin myös sopivavauhtisen tyylin automaattisesti itselleni ja yllätin täysin itseni että pystyin haastamaan ihan tosissani nämä eivät aivan SM-tason heittäjät. Tulosta tuli ihan ok:sti ja tuplille pääsin paljon, mutta siinä tuli esiin harjoittelemattomuus vaikkakin ensimmäisen kerran peleissä päästyäni tuplille, heitin heti eka yrittämällä poikkaisun tupla 18.

2 ekaa peliä lämmitti itseni parhaaseen suoritukseen kolmanteen peliin jota johdin jo 2-1 & pääsin ratkaisevassa 5:ssä pelissäkin koittamaan tupla 2 useamman kerran. Hermopeliä ja langan väärälle puolelle tikka tällä kertaa jäi. Noh mutta huomasin että mähän osaan vielä heittää ja pystyn haastamaan hyvinkin ei niin huiput heittäjät. Toki matkaa on parhaisiin kun finaalissa sitten nähtiin 14 tikan pelikin. Nämä nakuttavat niin säännöllisesti jo sinne minne pitääkin, että voi olla että tuolle tasolle minusta ei koskaan ehkä olekaan eikä kyllä tarvikaan kun en niin tosissani tätä enää ota ?

Oli hienoa tavata uusia ihmisiä Dartsin parista sekä moikata joitakin vanhoja tuttujakin pitkästä pitkästä aikaa. Alkoholi ei sovi minulle edelleenkään viisastuin jälleen kerran kun vähän tuli eilen otettua. Saatan viikkokisoja alkaa silloin tällöin harrastamaan, mutta tosissani en tätä lajia aio enää ottaa. Rennommalla otteella todennäköisesti pystyn tulemaankin hieman entistä paremmaksi. Iän ja elämänkokemuksen myötä olen oppinut myös hallitsemaan hermojani paremmin joten tässä hermolajissa on haastetta kerrakseen, mutta enää se ei ole mikään ylivoimainen haaste se hermojen hallinta. Loppuun kiitokset kaikille kilpailun osanottajille. Se oli hyvä ja tarpeellinen kisailu ja vuoden päästä taas tämä tapahtuma uusiksi ! =)


PerjantainaYökirjasto&lauantaina litran tuopit..=P

Joo perjantaina täällä vietettiin kirjastossa taas "yöpippaloita". Taisi olla nyt 3.kerta peräkkäin ja näköjään perinteeksi pikkuhiljaa muotoutumassa. Viime vuoden missasin, mutta toissa vuonna olin vieläkin paremmin menossa mukana kuin nytten. Yökirjasto muodostuu aina jonkun teeman ympärille. Pari vuotta sitten oli halloween-teema. Nyt oli teemana avaruus ja ohjelma sen mukaista. Mielestäni tämä on kuitenkin iltakirjasto paremminkin kun kello 22.00 meni kirjasto kuitenkin jo kiinni. No näin luontaisesti yöeläjällehän kuten minulle tuo nimi on hyvinkin harhaanjohtava ! =D No olihan siinä kuitenkin 3 tuntia lisää aukioloaikaa normaalin verrattuna =)

Niin siihen ohjelmaan vielä. Musiikkia oli tietenkin ja tietysti jostain eri galaksilta ! =D Joku musiikkiopiston ryhmä taisi olla kyseessä. Paljon soittajia ja pääosin lapsia ja nuoria. Luento avaruudesta olisi varmaan ollut mielenkiintoinen, mutta olin välillä siellä koneellakin kun kävin kuitenkin katsomassa tunnin pituisen ohjelman avaruudesta ja kaukoputkien kehityksestä joka olikin varsin mielenkiintoinen joskin aika paljon aivonystyröitä rasittava aihe ! :P Ei kaikkein helpoin aihe ajateltavaksi, mutta kiinnostavaa asiaa kylläkin. Olihan se kiva näin perjantaina että varhaisnuorilla ja nuorillakin oli joku turvallinen mukava paikka jossa kokoontua ja viettää yhdessä aikaa lämpimästi kun ulkona oli niin kylmäkin.

Noh sitten siihen lauantaihin. Minua pyydettiin lähtemään viihteelle jota en olekaan pahemmin viime aikoina harrastanutkaan joten mikä ettei. En oikein ensin tiennyt mitä erikoista ohjelmaa siellä nyt olisi oikein tarjolla. Treenasin illalla ensin vaihteeksi jalkojani päästäkseni mukavaan hyvin vertakiertävään tunnelmaan ;) Kyykkyä pitkästä aikaa joten jalat ehtivät jo lähes samantien olla kipeät. Ja nyt on vaikea nousta sängystä ja istumasta kun reidet ja pohkeet ovat niin kipeät pah. Pohkeita myös väänsin lauantai-iltana varsin innokkaasti.. =)

Sopivasti pohjia ja sitten eikun menoksi. Niin siellähän oli varsin mukavasti viihdykettä yhdessä ravintolassa sitten. Siellä oli 3 "players"-ryhmän tyttöä taustatanssimassa luomaan tunnelmaa. He jakoivat myös suolaisia. Ruis rips cheese pikku pussukankin sain. Sellaisia pitkiä ja paksuja ison havaiji-sikarin näköisiä suolaisiakin oli tarjolla. Axen pienen suihkugeelinkin he lätkäisivät kouraani :) Oli kiva että pääsin jututtamaankin näitä kauniita neitosia. 2 tummaa & 1 vaalea heitä oli matkassa ja paljastui että olipahan heissä varsin urheilullistakin sakkia josta tietty innostuin ! =)

Niin suolaiset saivat taas janon hyvin päälle.. ja kun teemailtana oli tarjolla isoja tuoppeja edullisesti niin siitähän sitten vaan olutta juomaan ;) Yksi sellainen ISO tuoppi maksoi vain 7 euroa ja siinä oli peräti 1 litra olutta nam nam :) Yksi bändikin kävi soittamassa. Ei jäänyt nyt nimi kylläkään mieleeni. Ei mikään tunnettu ja soitti enemmänkin tai lähes vain covereita ja vieläpä pääasiassa enemmän ryyppylauluja. Bändin laulaja/kitaristi sanoikin että heitä on juuri siksi "haukuttu" joskus juomalaulubändiksi. Homma kuitenkin toimi, laulu ja soitto raikui, Playersin tytöt & ihmiset tanssivat ja joimme olutta.

Tapasin myös yhden vanhan tikkakaverin & useamman uuden kasvon siltä saralta. Kovasti toivoivat että alkaisin käymään taas viikkokisoissa. Ei ihmekään että on uusiakin kasvoja siinä lajissa kun itse 1990-luvun lopussa lopettelin kokonaan heittohommat. No paluuta sitten miettiessä ja odottaessa.. hienoa että täällä pyörii taas noi viikkokisat. Dartsillahan oli mahtava buumi 90-luvun alussa. Heittäjiä riitti, niin harrastajia, aloittelijoita kuin tosissaankin sen ottavia. Kilpailuissa kävi aina paljon heittäjiä. Darts oli myös seurapelinä todella suosittu ja olihan jossain viihdeohjemassakin kilpailu että kun kilpailupari heittää tarpeeksi hyvän yhteistuloksen niin voittavat auton.. niin kaiken kaikkiaan oli oikein kiva ilta siis =)