Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kauppa.

Ruokakauppojen kilpailua !

Sitä saamme todistaa nyt täällä 20 000 asukkaan Äänekoskella ! Ei kovinkaan montaa vuotta sitten tänne tuli Lidl. S-Market vaihtoi paikkaa kun tänne rakennettiin aivan uusi rakennus sitä varten vieläpä vanhan linja-autoaseman kohdalle joka purettiin pois. Siinä rakennuksessa sijaitsee myös Alko nyt. Tänään S-market avasi uuden palvelutorin jossa on kaikkea tuoretta aina tarjolla. Ihan hienolta se näytti ! =) Aiemmin oli K-kaupassa vain tarjolla jotain tämän kaltaista tiskiä.. no syykin on selvillä sillä tänne ollaan parhaimmillaan rakentamassa Citymarketia eli kilpailu on siis kovaa !

Kävin sitten siellä S-marketissa maistamassa keittiömestarin herkkuja sekä juomassa avajaisten kunniaksi kakkukahvit ! Itselläni Lidl on se ykköskauppa. Siellä myydään kaikkea hyvää, tarpeellista ja edullista ruokaa ja tavaraakin. Kakkoskauppa on S-market, erinomaisen hyvä valikoima ja tottakai kun Äitini oli pitkään Keskimaan työntekijä tulee sielläkin paljon käytyä. Saas nähdä mihin väliin tuo Citymarket sitten oikein asettuu ? Varmaankin Siwan, K-Kaupan(joka lopetetaan kylläkin täällä)& Valintatalon edelle !? Tokmannin kanssa taistelee varmaan 3. sijasta. On täällä Ale-Makasiinikin mutta se on vähän syrjässä ihan ydinkeskustasta ja siitä syystä siellä ei tule käytyä niin usein.Unohtamisprosentti taatusti ainakin 80 % ! =D  4

Kyse on lidln omista pulloista.. koska lidlellä on joitakin omia pulloja jotka eivät kelpaa muualle niin ne on pakko viedä sitten sinne ! Mutta mikä ihme siinä on etten koskaan muista antaa sitä pullonpalautuslappua sille kassaneidille.. =D Toki kaupassa on melko paljon ärsykkeitä kuten paljon aina hyviä tarjouksia ja monesti tuttuja ihmisiä ja juttelua heidän kanssaan & viimeistään kassalla suunnitellessani avausrepliikkiä kassaneidin kanssa jonossa odotellessani, on kuitti jo unohdettu juttu..

Laitan kuitin aina farkkujen etutaskuun.. kertokaas pitäisikö minun vaihtaa sille paikkaa ja minne kenties ? Toisinaan käy jopa niin että kun menen unohdetun kuitin kanssa kauppaan lähinnä sen takia ja ostan sitten jotain niin on kaiken huippu että unohdan sen taas ! xD Kolmekin kertaa putkeen on tainnut kerran käydä niin.. en tajua miten se on niin vaikea muistaa. Ehkä se hämää kun muissa kaupoissa ollessani vien aina sen verran paljon pulloja kerrallaan ja kuitenkaan kun en niin paljoa muualta ostele, niin tie kassalle on lyhyempi kuin lidlessä ja silloin sen kyllä yleensä aina muistaa ! Outo olen kuitenkin, anyway.. :p


Ruoka kallistunut !

Nyt sen minäkin olen alkanut tajuamaan ! Viikonloppuna huomasin Lidlessä että maito on vähän kallistunut(tosin yhä melkoisen halpaa), mutta jos näin käy melkein kaikille tuotteille niin mites lidln iskumainos "Pysyvästi halvempaa" ! oikein mahtaa toteutua jatkossa !?

Ja nyt maanantaina käytyäni S-Marketissa ostamassa makutonnikaloja huomasin että ne olivat 1.29 euroa/kpl kun aiemmin ne olivat vain nippa nappa yli euron ja jossain vaiheessa kävivät alle eurossakin.. nyt on sitten hintaluokka kuten jossain ABC:llä jossa tosin on varmaan myös hintoja nostettu.. !?


Calm before the storm !

Voi hittolainen kun sitä paranisi jo äkkiä.. ei malttaisi piru vie odottaa ! Tahtois taas treenaamaan & jatkamaan kesäkuntoon-projektia ! Mut ei auta, on järkevämpää vaan odottaa että tää flunssa menee ohi. Tää puolivihanneksena olo ei oikein liikunnasta tykkäävälle oikein maita kun kaipais jo kunnon actionia !!! Noh toki edes hyötyliikuntaa pystyy kävelyn muodossa harrastamaan kuten tuossa kaupassakin tänään käydessä. Juoksin vieläpä kun unohdin hyllyyn yhden tuotteen ja olin jo kassalla. Kauppa lähes tyhjä ihmisistä joten tuli jopa spurtattua vähän ja kävin pikaisesti hakemassa kaupan toisesta reunasta vielä lihapullat.

Vaikken olekaan viime vuosina nimeksikään juuri juoskennellut niin huomasi kyllä että vielähän sitä vanhakin jaksaa pistää vauhdiksi.. ehkä kun tästä paranen käyn jonkun kerran vaihteluksi kävelylenkille juoksemassakin vaikkei se olekaan niin tehokasta rasvanpoltolle. Kivaa vaihteluakin se olisi ja pientä testausta se olisi samalla kuinka ne jalat vielä nykyään oikein toimivat siinä liikkumismuodossa !?

Niin näistä sairauksista vielä että olen melko harvakseltaan kipeänä verrattuna moniin muihin, mutta olen huomannut että ilmojen radikaalisti muuttuessa on mulle ne vaarallisemmat hetket sairastua. Silloin pitäisi ymmärtää olla varovaisempi ja malttaa pysyä poissa vapaaehtoisesti kipeiden luota. Nyt tiesin että kummipoika oli kipeänä mutta en malttanut pysyä poissa ja olla leikkimättä.. joten sieltähän se tauti todennäköisesti tuli. Omapahan oli syy, mutta hyvä syy ! =)

No tämä sairastelun aika on itselleni nykyisin hyvin pitkälti urheiluvedonlyöntitilastojen ajan tasalle laittamista tässä niin kovin paljon tarkkaavaisuutta vaativassa bisneksessä. Että jotain hyötyä tästäkin. Maha varmaan myös pieneni hieman tässä syömättömänä aikana myös & siivoiluakin tulee monesti enemmän kipeänä tehtyä. Mutta näin akkujen pakkolatuksessa on se "vaara" että kohta räjähtää tai alkaa vähintäänkin kahta kauheampi rääkki kun levoton mieli ja keho pääsevät taas valloilleen ! :D Toivottavasti tosi tosi pian..