Keitelejazz oli ja meni..

  • Toni

Niin Äänekoski oli ELOSSA taas sen vajaan viikon verran vuodesta kuten yleensäkin aina näin kesäisin jazzien aikana ! Se on melkein se ainoa tapahtuma vuosittain joka laittaa ihmiset oikein kunnolla liikkeelle sekä täällä että ulkopaikkakuntalaisiakin täällä näkee jazzien aikaan yhä lisääntyvin määrin. Myös ulkomaalaisia ilmaantuu silloin kaduille enemmän joko esiintyjien, myyjien tai fanien muodossa. Isommillaan oli kojut määrineen jazzkadulla tänä vuonna kuin koskaan ennen muunkin ohjelman ollessa laajempi !

Itse olin liikenteessä heti ensimmäisenä päivänä eli keskiviikkona 22.7. Silloin oli perinteisesti se kaikista vähiten jazz-päivä. Tällä kertaa ei ollut ihan niin muodikas ja nuorisoystävällinen esiintymiskaarti kuten niin usein edellisinä vuosina. Esiintyjinä olivat Happoradio, Popeda & The Sweet. Tuo illan viimeinen bändi eli pääesiintyjä oli enemmänkin 50&60-luvun nuorten bändi josta nykynuoret tuskin tiesivät yhtikäs mitään.

Itse tein perinteiset eli en tietenkään ehtinyt vielä ekaan bändiin kun olin vielä esitankkaamassa.. ! =P Ja jos totta puhutaan niin ei kyllä niin kauheesti harmittanutkaan.. =D Mutta Popedaan kyllä ehdin aivan alusta saakka. Muutama liian kulunut kappale ei niin säväyttänyt, mutta osa biiseistä sai jo kyllä mukaansa ja etenkin oli kiva laulaa kun oli yleisönkin vuoro ! =)

Sitten yli illan pääesiintyjän vuoro. Englantilainen bändi josta en minäkään tiennyt käytännössä yhtään mitään ! Koska olin aivan liian nuori tietämään.. kerrankin ! =D Purkkapoppi ei kuulostanut etukäteen kovin lupaavalta.. vaikkakin bändin tyyli vaihteli kuulemma alun purkkapopista glam rockin kautta aina hard rockiin asti. The Sweetin suosio oli suurimmillaan 70-luvulla, jolloin yhtye ylsi yli 50 miljoonaan myytyyn levyyn. Top-10-hittejä oli sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa. Saksassa Sweetillä oli peräti 8 listaykköstä vuosien 1971-1975 välillä. Suomessakin yhtye oli 70-luvun kolmanneksi myydyin edellään vain Abba ja Boney M.

Alkuperäinen Sweet lopetti jo vuonna 1982(ilmankos en siitä niin tiennytkään) =D En mä ennen tuota aikaa niin musiikista paljoa kyl vielä tiennytkään.. =p Äänekoskelle tulleessa ryhmässä oli 1 alkuperäisjäsen, 2 alkuperäisen ollessa jo kuolleita. Oli bändi kuitenkin huomattavasti parempi mitä osasin ollenkaan odottaa ! Eli sinänsä positiivinen kokemus, välillä ne yhteislaulut vähän nauratti mut etenkin soittopuoli oli kunnossa ja yllättävänkin hyvin rock jytisi !!! Yksi biisikin jäi mieleen kertosäkeestään ja se oli "Love is like a oxygen" jossa biisissä oli tosi pitkä soolo ja soitto-osuus välissä. Luulin jo että biisikin oli vaihtunut kunnes sama biisi jatkui taas lopussa kertosäkeineen.. eli ei siis paskempi bändi kuitenkaan. Huomasi yleisöstä eturivistä et nyt olivat entiset nuoret asialla fanittamassa ! =D Noniin nyt on Tonikin taas sivistynyt & tietää nyt että mikä ihme se brittiläinen The Sweet bändi oikein on tai oli !

Tältä näytti brittiläinen The Sweet bändi vuonna 2009 Keitelejazzeilla !
Tältä näytti brittiläinen The Sweet bändi vuonna 2009 Keitelejazzeilla !
Popeda veti
Popeda veti

3 kommenttia

JykaRock

19.8.2009 08:47

Moi! "Love is like oxygen" biisissä Sweet soittaa "Fanfare for the common man" biisiä sekaan! (Emerson, Lake and Palmer) klassikkoa. Hyvä että noi mun wikipedia kommentit on löytynyt tähänkin blogiin!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Toni

20.8.2009 18:12

Kiitoksia paljon sivistyksestä ! =D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus