Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on koulu.

Facebook-ilmiöstä

Äiti & isäpuoli olivat vähän lomailemassa joten kävin aina välillä talonmiehenä heillä katsomassa että kaikki on kunnossa, hain postit tms. Tuli sitten lueskeltua myös iso kasa paikallislehtiä jotka kyllä yleensäkin lueskelen läpi, mutta nyt vielä normaalia enemmän ajatuksen ja ajan kanssa. Sieltä jäikin paljon juttuja mieleen joten ajattelin purkaa nyt blogin muodossa ainakin yhden jutun niistä !

Joku tettiläinen oli päässyt tekemään kolumnin yhteen numeroon & varsin fiksu sellainen olikin ! Se käsitteli juuri Facebookia. Kirjoittaja oli päättänyt painostuksesta huolimatta pysyä poissa Facebookista ja perusteli sen myös oikein hyvin ! Sillä mitä järkeä nyt semmoisessa kehityksessä on että ensin käydään koulussa & koulupäivän jälkeen sitten kiireen vilkkaa kotiin seurustelemaan samojen koululaisten kanssa. Olisi se minustakin järkevämpää käydä tai mennä yhdessä jonkun hyvän ystävän/koululaisen kanssa jonnekin koulun jälkeen kuin kommunikoida saman henkilön kanssa vain fb:n välityksellä.

Hän otti kirjoituksessa esiin myös kiusaamisen jota tapahtuu netin välityksellä nykyisin myös paljon nuorten keskuudessa. Jotenkin voisin kuvitella että se sattuu yksinäistä ja kolhittua melkein vieläkin pahemmin kuin livenä kun tuo nettiyhteydenpito on kuitenkin aika kylmää touhua verrattuna toisen ihmisen lämpöön. Ja jos se menee siihen että nettiyhteydenpito on lähes kaikki mitä elämä sisältää, ei ihmekään että ihminen saattaa voida hyvinkin pahoin.

Itse olen sitä mieltä että kaikki uusi ja vanha on sopivissa määrin ihan ok. Itsekin mielelläni kokeilen kaikkea uutta jossei siihen liity liikaa ikäviä juttuja tai ihmisiä. Joskus jopa ennakkoasenteitakin ja pelkojakin rikkoen. Kunhan mistään ei kehity ongelmaa tai pahaa pakkomiellettä. Kuitenkin tästä Facebookista on sellainen pieni muodostumassa. Kyllähän sen näkee sillä kyllä se oikean näkemisen ja koskettamisen pitäisi aina tietokoneen ruudun voittaa ! Kuitenkin tämä kehitys on mennyt monella siihen että fb:ssä roikutaan aivan liikaa ja perusteettomasti kun voisi kohdata oikeastikin ne samat ihmiset jotka ovat lähellä tavattavissa. Eri asia on tietty se että on hyvä pitää yhteyttä fb:n kautta heihin jotka asuvat jokapäiväisestä elämästä tavoittamattomissa, mahdollisesti ulkomailla.


Purukumiblogi !  1

Tuttavallisemmin purkkablogi ! Suomalaisista 90 % syö joskus purkkaa. Säännöllisesti purkkaa syö 37 % väestä(aika paljon, minä mukaanlukien). 15-45-vuotiaista jopa 90 % purevat purkkaa. 15-35-vuotiaat syövät eniten. Eli voidaan sanoa että se on aika lailla nuorten juttu ! Jota aikoinaan jopa paheksuttiin. Ja siitähän nuoret tietty innostuivat.. Eipä joka koulussa edelleenkään saa sitä mässyttää.

Niin Jenkki täyttää tänä vuonna 60-vuotta ! Jääkiekkopiireissä on tunnettua tuo hermoja rauhoittava mässytys.. hyvänä esimerkkinä käy vaikkapa Pentti Matikainen joka sanoo ottelun aikana purevan noin 5 purkkapakettia(5 tyynyn) eli noin 20 purkkaa per ottelu ! =D Onhan nykyään todettu myös ksylitolipurkan hampaille tekevä hyvä vaikutus eli on siitä jotain hyötyäkin siis ! =) Mikä on Sinun suhteesi purukumiin ?