Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kummipoika.

Lidleilyä & luontoiltaa !!

Täällä oli lidl remontissa, joten muutama viikko meni ilman sen kaupan antimia josta suurimman osan ruuasta aina kuitenkin ostan. Oli vähän hölmöä että aluksi silti lidlen mainoslehtiset putosivat postiluukusta kotiin vaikka kauppa ei ollut edes auki. Äänekoski on kuitenkin tässä lähikunnille jos ei Jyväskylää lasketa, se isoin kaupunki kuitenkin joten kaupassa kävijöitä käy myös lähikunnista ja landelta. Ei varmaan kiva ylläri kun lidlessä oli vain poraus käynnissä.. kun kävivät kääntymässä !? Itsekin erehdyin yksi ilta kun olin tässä flunssassa käymään muka siellä ja just sillon se remontti oli alkanut. Vähän se turha pyöräily kipeänä otti päähän, mutta siitä on nyt jo toivuttu ! =D

No ne lidlen re-avajaiset olivat sitten nyt keskiviikkona. Tottakai kävin siellä sitten töiden jälkeen. Myymälä on nyt sitten uudistettu ja nyt on uunituoreita leipiä ja pulliakin tarjolla entiseen verrattuna ! Maistiaisia niistä olikin nyt sitten tarjolla. Kävin kahvit siellä juomassa & mussuttamassa niitä vehnäksiä. Ei se nyt niin kauheasti ollut muuttunut, mutta vähän tilavampi kuitenkin, ympäristöystävällisempi sekä uudistettu lattia. Tänään lauantaina oli sitten lastenlauantai lidlessä & kaupassa seikkaili muiden mukana myös Pelle Akusti joka tarjosi karkkia ja mehujäätä lapsille. Ulkona oli taas makkaraa ilmaiseksi tarjolla. Ja kävinkin syömässä 2 erilaista herkullista makkaraa ennen Suomen pelin alkamista. Toiseen erikoisempaan makkaraan tykästyinkin ! =)

Sitten kummipoika pyysi siskoani soittamaan minulle, että tulisin leikkimään ja katsomaan jääkiekkopeliä sinne ! =) Matkalla sinne menin päiväkodin ohi ja siellä sain katsella hienoa luontonäytelmää :) Orava oli tiellä ja viime hetkellä vasta huomasi minut kun menin hänen ohitseen pyörällä. Pysähdyin ihmettelemään ja vihelsin oravalle joka alkoi ihmeissään tuijottamaan uteliaana. Hetken kuluttua siihen saapui toinenkin orava. Pentu sekin. He alkoivat leikkimään, pyrähtelemään keskenään maassa ja puussa minusta juuri välittämättä. Viheltelin vieläkin ja välillä yllättävän kesyjen pentujen uteliaisuus oli sitä luokkaa että hyvä etteivät tulleet ihan lähelle. Sitten siihen tuli muitakin ihmisiä ja lähdin jatkamaan matkaa jääden ihmettelemään oravien kesyyttä.

No peli meni sitten miten meni, mutta kovasti leikittiin sekä sisätiloissa että ulkona iloisin mielin :) Luontoiltakin tavallaan vielä jatkui koska siinä taloudessa on jo muutaman vuoden ollut lisko. Mutta sitä harvemmin näkee kun talvisin se on välillä horroksessa ja muutenkin paljon näkymättömissä piilossa. No mutta nyt lisko oli hyvin nähtävissä ihan silmästä silmään. Se nukkui, mutta kun kummipoika koputti vähän lasiin, se avasi silmät. Leikin väsynyttä liskon kanssa aukaisten ja laittaen välillä silmäni kiinni. Se matki vähän minua, ainakin luulen niin eli varsin inhimillinen olento vaikka melko erakko paitsi kyllä se ruokkijansa ja omistajansa kuulemma tuntee.


Vai ei urheilu ole muka tärkeää ihmiskunnalle !?  1

Juu ajattelin pitää pienen puolustuspuheen urheilulle ja etenkin joukkueurheilulle ! Itse en ole koskaan ollut mikään huippu-urheilija, en lähellekään, mutta liikunta on merkinnyt ja merkitsee edelleenkin itselleni erittäin paljon ! Joten jos tiettyä subjektiivisuutta näkyy niin sori. Tämä on nyt muutenkin ajankohtainen aihe kun Suomi on menestynyt viime aikoina vähintäänkin hyvin odotuksiin nähden eri joukkuelajeissa. Koripalloilijat olivat lähellä jättiyllätystä menemällä melkein 8 parhaan joukkoon ja puolivälieriin EM-kisoissa.

Lentopalloilijat näyttivät tänään kovuutensa varmistamalla jatkopaikan tiukassa tilanteessa myöskin EM-kisoissa alkulohkossaan. Myös Suomen jalkapallo on ollut nousussa sekä yksilöiden että joukkueen puolesta ruman Ruotsi-tappion jälkeen. Jääkiekosta puhumattakaan. Kaikki tietävät että puolustavat maailmanmestarit on nykyisin otettava vakavasti jokaisessa arvoturnauksessa. Ja tämän ylistävän alkupuheen jälkeen sitten varsinaiseen asiaan.

Tässä on aivan viime vuosina puhuttu kuinka yhteisöllisyys on vähentynyt tai kadonnut kokonaan. Sukulaiset eivät käy toisten luona enää kuten ennen vanhaan. Nykyisin koulussa yksittäiset oppilaat osaavat olla jo hyvinkin vaativia. On puhuttu että yksilökeskeisyys on päivän sana. Kaikki ajavat enemmän omia etujaan kuin ennen. Tai ainakin sellainen tunne varmaan monella on. Yksinäisiä on yhä enemmän vaikka internet ja matkapuhelimet ovat mahdollistaneet kontaktin luomisen ja ylläpidon helpoksi. Mutta kylmä pääte ei korvaa toisen ihmisen läsnäoloa ja kosketusta. Elämme tietoyhteiskunnassa jossa on toki paljon hyvääkin. Mutta se on johtanut jo yksilöllistymiseen joka ei välttämättä taas ole niin upea asia.

Noh on edelleenkin tiiviitä työryhmiä ja koulussa omat oppilasryhmänsä, mutta riittääkö se jos ihmiset eivät aina edes viihdy niissä kovin hyvin ? Onneksi on olemassa monenlaisia harrastusryhmiä mihin ihmiset voivat kokoontua vähän rennommassa mielessä kuten juuri esim. liikunnan harrastamisen muodossa. Olen lukenut ja kuullut joiltakin ihmisiltä kuten eräältä lehden kriitikolta että miksi sitä urheilua tulee niin paljon sieltä tv:stä kun se ei ole edes niin tärkeää !? Noh oma mielipiteeni on että tuleehan sitä mutta sitä ei ole pakko katsoa ja tulee sieltä paljon muitakin eri aihekokonaisuuksia & paljon !

Niin kilpaurheilun katsominen ei välttämättä kaikkia niin innosta. Etenkään naisia ja toki ei kaikkia miehiäkään. Ymmärrän sen toki. Ei kaikkien tarvikaan ja pidäkään olla niin kilpailuhenkisiä ja olla innoissaan toisten jännistä kilpailuista. Ymmärrän myös sen että ne eivät tunnu niin jänniltä jos urheilu ei itselle harrastuksena ole niin tärkeää. Kun ymmärtää jostain lajista paljon itsekin sitä paljon harrastaneena, se tietty muodostuu kiinnostavammaksi myös seurata. Mutta seuraava kappale on sellainen joka voi kiinnostaa niitäkin jotka eivät piittaa niin liikunnasta tai urheilusta.

Eilen leikin taas kerran kummipoikani 3v. kanssa. Hän on niin innoissaan aina pallon kanssa. Heittäen tai potkien. Jos hän olisi oma poikani tietty ohjaisin noin innokkaan ihmisenalun jotain joukkuelajia harrastamaan ja suuria energiavarastojaan kuluttamaan. Mutta eipä hätää, samat ovat suunnitelmat hänen vanhemmillaankin :) Niin urheilu ja nimenomaan joukkueurheilu tarjoaa paljon opittavaa. Ei tarvita mitään BB-taloja että ihmiset oppivat sosiaalisia taitoja kun toisilleen vieraat kohtaavat yhteen hiileen puhaltavassa joukkueessa.

Tenavat kasvavat siinä joukkueessa yhdessä ja siinä muodostuu taatusti monia pitkäaikaisia ystävyyksiä. Yksinäisyyttä ei tarvi valittaa tai huomionkipeyttä ja illallakin on monesti liikunnan jälkeen luonnollisen väsynyt niin nukkumisrytmikin muodostuu hyväksi ja vanhemmatkin pääsevät helpommalla kun suurimmat energiat on käytetty jo liikuntaan eikä vanhemmille äksyilyyn.. urheilujoukkueet tarjoavat siis ihmiselle hyvän mahdollisuuden hieman kadonneelle yhteisöllisyydelle jossa ollaan kaikki yhtä ja samalla puolella. Se tarjoaa myös paljon elämyksiä voittamisen ja häviämisenkin lisäksi. Lisäksi mielestäni on hyvä asia että lapsi oppii kohtaamaan jo varhain paljon ihmisiä ja hyväksymään myös erilaisuutta.

Yksilöiden mielenterveyskin voisi pysyä paremmalla tasolla kun on mielekästä tekemistä jossa myös paljon tavoiteltavaa ja mikä tärkeintä jatkuvasti paljon kavereita ympärillä. Suomi on alkanut pärjäämään yhä paremmin joukkueurheilussa ! Mistäköhän tämä kertoo ? Voisiko vaikka olla niin että kun tässä epävarmassa nykymaailmassa on niin vähän enää kiinnekohtia mihin sitoutua että urheilijat ovat saaneet siihen mahdollisuuden ja pitäneet siitä kiinni ja luoneet oman huipputason ryhmänsä yhdessä paljon harjoitellen !? Ja koska muussa elämässä tätä yhtenäisyyttä ei ole ollut niin paljoa tarjolla niin on ollut luonnollista että kaikki ovat olleet niin täysillä yhteisessä tavoitteessaan mukana !? Tottakai huippu-urheilijoille kuuluu tuo kovien tavoitteiden ominaisuus jo muutenkin..

Niin kyllä liikunta ja urheilu ovat mielestäni paljon parempia vaihtoehtoja kun tutustua puolestaan vähän liiankin hyvin alkoholin, tupakan & huumeiden maailmaan. Valitettavasti joskus urheilijatkin noita liikaa käyttävät mutta jos koko elämä perustuisi pelkkiin päihteisiin niin sieltä ei edes urheilunkaan avulla enää kyllä noustaisi.. muutenkin miehille kun on niin luonnollista joko kilpaileminen tai sotiminen niin eikö olekin parempi kun me miehet käytämme sen suuren energiamäärämme mielummin noissa urheiluareenoilla kuin sotatantereilla ?


Jalkapalloblogi !

On ajankohtainen tänään kuten mulle olisi lähes joka päivä muutenkin ! =) Tänään Suomi kohtaa kovan Ruotsin EM-karsintaottelussa & Suomella ei ole kuin parannettavaa edellisestä umpisurkeasta San Marino-pelistä ! Vaikka Suomi häviäisi maalilla tai kahdella niin silti todennäköisesti tämä peli on jo askel eteenpäin uuden valmentajan komennossa !? Suomella ei ole kauheasti hävittävää, Ruotsilla taas on joten siinä mielessä Suomi voi lähteä peliin aika vapautunein mielin. Kuten niin usein Suomi pelaa hyvin juuri kovempia maita vastaan kun siltä ei juuri mitään odoteta.. toivottavasti näin myös tänään !? :) Yksittäisessä pelissä on aina kaikki mahdollista jos saa vaan hyvän hengen päälle ! Siis hyvä Suomi, hakkaa päälle !!! Tänään kannustetaan Suomi taas kovaan suoritukseen kuten MM-lätkässäkin !

Pelasin tässä yksi päivä kummipojan kanssa jalista & kokeilin siinä samalla pitkästä aikaa kunnolla-pomputteluakin ! Onhan tässä aina näissä yhteyksissä vähän aiemminkin pomputeltu mutten ole kokeillut kunnolla että kuinka paljon saisin !? No en kyllä tälläkään kertaa päässyt koklaamaan mutta.. noh tällä kertaa aloin pomputtelemaan jalkaterillä vuorotellen ja pääsin hyvään rytmiin kun keskityin & 190 kohdilla kummipoika tuli häiriköimään niin että jouduin lopettamaan ! :/ Mutta kyllä fiilis oli sellainen että muutama satanen olisi hyvinkin voinut kyllä menä !? :) Ei se tuntuma mihinkään katoa kun on sen joskus oppinut & aika ajoin sitä vähän yllä pitänyt ! =) Terveisin nimimerkki 15-kesäisenä yli 3000 pomputtanut.


Nyt (kummi)poika saunoo ! =D

Kummipoika oli hoidossa vanhempien luona joten piti käydä taas kerran vähän leikkimässä ! :) Heillä oli myös saunapäivä. Mä sain luvan mennä ensimmäiseksi, mutta kun aloin riisumaan vaatteitani niin alkoi kummipoikakin & halusi saunaan nimenomaan minun kanssani ! =D No mikäs siinä. Rohkea epeli, eihän me ennen olla saunassa yhdessä käytykään vaikka hyviä kavereita ollaan oltukin heti hänen syntymästään lähtien :)

Ai tämmöstäkö se isänä oleminen olisi vai ? :D Mun piti vielä pestä hänen hampaansa, leikkasin hampurilaisestani hänelle siivuja kun hänellä oli vähän eri ruoka itsellään. Pelattiin tietty vähän vielä tietokoneella, leikittiin, palloiltiin jne. Vielä mun olisi pitänyt jäädä sinne yöksikin.. mutta kun sanoin että tuun huomenna taas kyllä käymään niin ei ollut kummipoika enää surullinen vaikka äsken lähdinkin :)


Sydäntä raapaisevaa..

..oli eilen kun kävin leikkimässä illalla kummipojan kanssa. Tämä 3-vuotias fiksu pikkuihminen alkoi jo suunnittelemaan että sinä Toni nukut tuossa hänen huoneessaan olevalla sohvalla. Kun olin lähdössä, hän vaati että tulen pukemaan hänen sängyn viereen. Häntä alkoi kovasti harmittamaan kun minun piti lähteä & hänen oli kohta aika mennä jo nukkumaan, joten itku kurkussa hän vastaili minulle kun toivotin hyvät yöt, nuku hyvin & heipat !!! Lapselle sinä olet tärkeä ! Sinänsä tavallaan se tuntui haikean hyvältäkin, mutta melkein siinä tuli kyllä itsellekin tippa silmään..


Pikku Kakkosen posti ! :p

Juu pelasin tänään kummipojan kans Pikku Kakkosen liikennepeliä ! Kukas muu on pelannut lasten kanssa tai ittestään ? :p Kivaa oli tietty vaikka se olikin yllättävän vaikea ohjattava :D "Ajat väärää kaistaa" huudot vaan raikuivat ennenkuin oppi vähän pelaamaan..

Pikku Kakkosen sivuilla oli muitakin erittäin opettavaisia pelejä kuten pullan leivontaa, kalastusta & makkaran paistoa(jossa piti ensin sahata, sitten pilkkoa puut, tehdä nuotio & lopulta sytyttää tuli varovasti ja sitä rataa) Suosittelen muksuille ! :)