Lykopeeni, polyfenolit & lutiini jne.

  • Toni

Homman nimi on tämän päiväisessä blogissani ikääntymistä vastaan taistelu ruuan avulla. Kaikkihan jo ennestäänkin varmaan tiesivät että kasviksissa, hedelmissä & vihanneksissa on paljon hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita & muita hyödyllisiä ainesosia. Nämä vitamiinit tms. suojaavat kehoa vapaita happiradikaaleja vastaan jotka taas tuhoavat ihmisten soluja aiheuttaen pahimmillaan sairauksia ja ennenaikaista vanhemista jos ei kehosta lainkaan pidetä huolta. Yksi hyvä keino niitä vastaan on terveellisten ruokien popsiminen.

Ajankohtaisia tutkimuksia on tehty kasvisten erilaisista vaikutuksista ihmisen ikääntymistä vastaan. Tutkimustulosten perusteella niillä todellakin voi olla huomattavakin merkitys tässä taistelussa vanhenemista vastaan. Marjat kuten mustikka esim. näyttäisi parantavan ikäihmisten muistia. Pinaatti taas parantaa näköä kun liiallinen auringonvalo puolestaan taas heikentää sitä. Tomaatti taas suojaa auringolta, iho ei pala niin helposti kun popsii tomaatteja usein, kokeessa oli merkittävää hyötyä tämän suojaavasta vaikutuksesta. Ja alkoholi kohtuudella, etenkin punaviini & sen polyfenolit ovat sydämen toiminnalle ja verenkierrolle hyväksi !

Eli muistakaapas nyt sitten kaikki ottaa ensi kesänä rannalle mukaan niitä tomaatteja tai tomaattimurskaa josta saa vieläkin helpommin hyvän annoksen suoja-ainetta liiallista auringonsäteilyä vastaan ! Niin minä ainakin aion tehdä.. Ja niin älkää myöskään kuitenkaan unohtako sitä aurinkoöljyäkään.. aurinko vanhentaa ja tuhoaa soluja jos siitä liikaa nauttii eikä ymmärrä edes suojautua. Tomaatti on vain hyvä lisä pitää iho kunnossa. Niin eikä suinkaan ole pahasta silloin tällöin naukkaista myös paria lasillista punaviiniä vaikkapas hyvän seuran kera koska se on todellakin terveellistä lääkettä sydämelle ! =)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:06

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus