Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on musiikki.
Edellinen

30 cd-levyä !

Juu tykkään olla yhä vanhanaikainen. En ole siirtynyt vielä siihen että ostaisin musiikkia tietokoneelleni eikä tällä kertaa ollut kyse edes cd-levyjen ostosta vaikka niitä silloin tällöin yhä ostelen. Onhan se mukavampi pitää kuitenkin levyä ja sen vihkosta kädessään kuin pelkästään kuulla jotain tiettyä albumia ainoastaan tietokoneen kautta.

En ollut pitkään aikaan lainannut kirjastosta levyjä joten meidän varsin hyvätasoisella musiikkiosastolla oli paljon uutuuksia ja muutakin tullut sitten 2-3 vuoden aikana.. no eilen menin ja lainasin ison läjän levyjä ! =D Koska 30 levyä on maksimilainauksen määrä kerralla, otin juuri sen verran. Eka yrittämällä taisi käsiin tulla 36 levyä joten jouduin karsimaan vähän ei-niin-mielenkiintoisia-levyjä.

Toki kuuntelen toisinaan muutakin kuin erityyppistä metallimusiikkia, mutta nyt en ehtinyt vasta kuin katsoa vain ne eli toki tärkeimmät läpi ! =) Ja kuitenkin sitä musiikkia kuuntelen taatusti yli 90 %:sti joten eipä sitä juuri muuta musaa niin kaipailekaan kotiin :) Eri genreissäkin heavyssä riittää niin monenlaista kuultavaa. Eiköhän Cityssä näy lähiaikoina "mikä nyt soi"-keskusteluosiossa näitä kirjaston levyjä sitten soitossa !? =)


Risteilyltä kotiuduttu !

Juu tulipa muutamien vuosien tauon jälkeen käytyä taas laivalla.. yksi syy käyntien harvuuteen ovat olleet pitkähköt matkat lähtöpaikkoihin. No nyt oli järjestetty edullinen linja-autokyyti Turkuun & sieltä käytiin sitten kääntymässä Tukholmassa Viking Isabellalla. Tultiin takaisin päin sitten Maarianhaminan kautta. Matkaseurue oli lähes kokonaan ennestään tuntematonta paria kaveria lukuunottamatta kun pääosa lähtijöistä oli yhdestä lähikunnasta.

Porukan keski-ikä oli harvinaisen korkea sillä mukana oli pääasiassa eläkeikäisiä. Toki muutamia poikkeuksiakin oli kuten minä, kaverit, muutamat muut & pieni 'barely legal' osastoa oleva tyttöryhmä. Noh tulipahan osaan porukkaan silti tutustuakin jonkin verran. Varsinkin heihin jotka istuivat bussissa lähellä & jotka olivat laivalla aktiivisesti menossa mukana !

Juuri tuo eläkeläisten muutenkin erittäin korkea prosenttiosuus laivalla näin maanantai-tiistai risteilyn aikana kavensi hieman mahdollisuuksia ja aivan huippuviihtyvyyttä joka tulee helpommin ollessaan enemmän kaltaistensa seurassa. Yllättäen yksi parhaista teoistani laivalla oli tupakka-askin osto ! =D Enpä olisi uskonutkaan.. En ollut etukäteen miettinyt lainkaan tuleeko tuolla nyt poltettua joten sytkärikin jäi kotiin. Tiesin vain että juotua ainakin tulee suht reilusti..

No mutta tuon tupakan polton kautta sain sitten ne parhaat kontaktit naisiin ! Ja kun tultakin aina puuttui, oli hyvä kysellä sitä aina ja alkaa sitä kautta juttelemaan muutakin.. Heti ensimmäisellä kerralla oli jo tärpätä aikas kivannäköiseen nuoreen blondiin. No pääsin "seurustelun" makuun hyvin siitä. Ja heti toisella kerralla vähän myöhemmin tuli se tämän reissun merkittävin uusi kontakti erittäin mukavanoloiseen tummaan kauniiseen tyttöön jolle jäi jopa pieni osa sydäntäkin.. kun kaikki jäi kuitenkin vähän kesken kun ei toisena laivapäivänä enää nähtykään vaikka ekana päivänä ehdittiin viihtyä jo ihan hyvä tovikin toistemme seurassa. Eli kyllä, pientä romanssiakin oli ilmassa :)

Se oli keskinäistä ymmärrystä ja sujuvaa kanssakäymistä heti ensi kontaktista.. ihmettelin että miten noin hieno ja upea tyttö avautuu mulle noin vapaasti sanallisesti ja muutenkin tosta noin vaan !? Ehkä alkoholilla ja laivalla paikkana oli hieman osuutta asiaan ?? =D Ajattelin ensin että hän on suht nuori, mutta yllätyin kun hän olikin jo +30-osastoa eli oltiin hyvin lähellä samaa ikääkin. Tyttö tai sanotaan nyt nainen vaikka tyttömäinen olikin, olisi mennyt hyvin 10 vuotta nuoremmastakin ! Oli kaunis iho, en huomannut kasvoissa ryppyjä tms. & hän tuoksui upealta ! :p Olin kyllä kieltämättä hieman lumoutunut..

En voinut olla huomaamatta että hänkin piti minusta. Miten paljon ja minkä takia, sitä on vaikea mennä sanomaan, mutta se miten innokkaasti hän halusi minut hänen messiinsä kun muitakin kiinnostuneita näytti olevan ja kuitenkin valitsi minut, olin varma että jotain hän halusi minusta. Ja se miten hän piti kädestäni välillä kiinni ja muutaman muunkin viattoman hauskan yksityiskohdan johdosta, oli selvää että hänkin piti minusta ja olo tuntui oikein hyvältä.. Ehkä hän oli vain seikkaileva luonne ja kaipasi nyt sellaisia helliä hetkiä kun keskinäinen kemia toimi kerran niin näppärästi ?

Hellyyttä olisi voinut jakaa vielä toisenakin päivänä.. hänkin oli ehkä hieman turhan nopealiikkeinen asiasta ja jutusta toiseen. Toisena päivänä jos oltaisiin vielä kohdattu, olisin taatusti pyytänyt kyllä hänen numeroaan.. jäi kylläkin mieleen että hän kertoi olevansi kuitenkin netissä jollain sivulla. Muistikuvia ei vain ole tarkentaa sitä että mistä.. täytyypä kelailla vielä hieman illan tapahtumia jos se sitä kautta selkiytyisi ? Tämän tytön haluaisin kyllä jollain tasolla vielä ehdottomasti kyllä kohdata.. :) Olen nyt romanttisella tuulella, mutta toivotaan ettei tämäkin juttu haihdu ja unohdu nopeasti pois niinkuin niin monet muutkin miellyttävät kohtaamiset ihmisen elämässä..

Noh vaihdetaas jo vähän aihetta ettei mene pelkäksi toisen ihailuun & jalustalle nostamiseksi kuten näin syntymäkartan venus leijona-henkilön kuten mun on toisinaan tapanaan tehdä ! =D Musiikkiakin siellä tietty oli ! Ei nyt ihan niin mun makuun älyttömästi mutta.. onhan tuo Yölintu omalla sarallaan varsin pätevä. Tuo Kike Elomaan musiikki ei niin kauheasti napannut, mutta pitihän hänkin etenkin nähdä. Hän esiintyi Timo Rautalan kera. Sitten oli vielä KinoJake-bändi joka soitti pääasiassa covereita. Naisen viulun vingutus oli osassa biiseissä mukava lisä. Ja yhden tuntemattoman esiintyjän sitten missasin..

Tuliaisia tuli tietenkin ostettua. Sitten itsellekin jotain karkkia kuten salmiakkikaloja & Juicy Fruit-purkumia. Vähemmän alkoholia tällä kertaa. Matkaeväänä sitä oli jo sen verran mukavasti ettei paljoa tarvinut sitä siellä ostella eikä se tuolla niin edullista edes ollutkaan että sitä olisi ollut niin kauhean hyödyllistä paljoa tuoda. Toisaalta tuontirajoituksetkin olivat sen verran tiukkoja, ettei sitä kyllä paljoa olisi saanut tuotuakaan..

Noh mitäs muuta siellä sitten tapahtui ? Noh tuli esimerkiksi katsottua yksi bingo-kierros Paffin Bingoa, joka olikin hyvin samankaltaista kuin netinkin vastaava samansuuruisten rahapalkintojenkin myötä. Naisjuontaja oli tosi hyvä vetämään sitä erittäin hauskan huumorinsa ansiosta :) Kaikkia viini, karkki & muita alkoholimaistiaisia piti tietty käydä maistelemassa kun oli niiden maistiaika... 9 euron meriaamiainen tuli myös käytyä syömässä sillä seurauksella että piti mennä heti sen jälkeen hyttiin vatsa sänkyä vasten lepäilemään ! =D Tuli "hiukkasen" ylensyötyä.. mut hyvääkin oli kuten letut hillolla :)

Kaiken kaikkiaan kiva "lämmittyreissu" kun muutaman viikon kuluttua tulee vähän isompi reissu jossa laiva näyttelee tällä kertaa enemmän sitä roolia jolla edetään sinne tapahtumien varsinaiseen kohteeseen ! Noh mutta se on sitten silloin ja nyt on nyt & pientä matkaväsymistä havaittavissa juuri nyt.. saas nähdä kuinka myöhään tulee nukuttua jos notkun vielä jonkun aikaa nyt täällä internetin ihmeellisessä maailmassa ? :p


Tosipaikka : Heavy Metal Bagdad !

Katsoin noin viikko sitten dokumentin Irakilaisesta metallibändistä Acrassicaudasta. Taas kerran voi vain olla onnellinen että on sattunut syntymään tänne kylmään Pohjolaan ! Meidän huolet ovat niin vähäpätöisiä tuolla asuvien rinnalla. Meillä kuitenkin pidetään huolta kaikista ja kun meidän luonteenlaatumme on vähän sisäänpäinkääntyvä ja juro niin emme myöskään ole kovin hullun sotaisaa kansaa & ennen kaikkea meillä on VAPAUS !

Irakissa piti Saddamin jälkeen alkaa paremmat ajat. Mutta toisin on näköjään käynyt nähtyäni tämän dokumentin. Siellä on jatkuva sota käynnissä, ulkona ei kannata olla kovin myöhään tai sinut ammutaan ! Ihan hullua touhua ei voi ymmärtää moista.. Ketkä siellä taistelee keskenään ja miksi ? Pitäisi vissiin tutkia Irakin historiaa selvittääkseen sen. Mutta siellä vapautta ei ole nimeksikään. Mitä se sellainen vapaus on että joutuu lähinnä kotona olemaan koko ajan pelon takia ?

Myöskään pitkät letit ja ns. heavyparta eivät myöskään olleet sallittuja. Tämä Acrassicauda-bändi harjoitteli jossain kaupan varastotilassa joka sekin tuhottiin ja samalla myös osa soittovälineistä. He järjestivät muutaman konsertin kuitenkin ennen tuota episodia & oli ilo nähdä kun irakilaiset nuoret ja vähän vanhemmatkin raskaan rockin ystävät pääsivät kunnolla moshaamaan ! Hauskanpitokin kun Irakissa on vähän niin ja näin. Tuolla sitä ihmiset pääsivät ainakin vähän toteuttamaan kun muuten ympärillä olivat lähinnä sota ja pelko.

Ohjelman toimittajatkin olivat jatkuvassa vaarassa ja ottivat suuren riskin seuratessaan tätä Irakin ainoaa heavybändiä ! Bagdad ei ollut turvallinen paikka & lopulta tämän bändin jäsenetkin lähtivät pikkuhiljaa Syyriaan, joka oli irakilaispakolaisille se normaali suunta. Sielläkään ei ollut helppoa koska heitä pidettiin ihan alimmassa kastissa & heillä oli ymmärrettävästi ikävä kotikaupunkiaan ja sukulaisia siellä vaikka se ei enää hyvä ja turvallinen paikka olisi ollutkaan. Koti kuin koti ja kaverit siellä kumminkin, ymmärtäähän sen ikävän.

Mutta tilanne oli vaan melkein pahentunut joten takaisinpäin ei kannattanut mennä. Syyriassa he heittivät ensimmäisen keikkansa ja toimittajat kuvasivat sen. Mainonnassa ei voinut käyttää sanaa heavy koska se yhdistettäisiin saatananpalvontaan & se ei olisi tainnut olla tuollakaan laillista joten mainoksessa käytettiin sanaa rock. He vetivät sitten ravintolan ekan musiikkikeikan & koska yleisö ei tuntenut bändiä, he alottivat järkevästi tunnetuilla covereilla & Metallican "Fade To Black"-biisistä yleisö todella innostui ! Ja oli aika jatkaa sitten jo omillakin biiseillä.

Ainoa historiallinen homma mitä tämä bändi sai aikaan ei ollut pelkästään että se oli ensimmäinen irakilainen heavybändi vaan he myös pääsivät lopulta Syyriassa studioon äänittämään biisejään ! 3 kappaleen tuotoksen he saivat lopulta aikaan studioajallaan & näin bändi pääsi myös levylautaselle ! =)

Ohjelman loppu oli vähän surullinen kun pari näistä bändin kaveruksista joutuivat myymään soittimensa maksaakseen vuokran & he ovat yrittäneet päästä Syyriasta tietty muuallekin mutta tietäähän sen miten vaikea irakilaisten on päästä sieltä esim. tänne Eurooppaan kun maine hulluista pomminräjäyttäjistä on mitä se on. Mutta bändi jäi edelleenkin haaveilemaan siitä että saisivat soittaa heavyään rauhassa ja kasvattaa vapaasti pitkää tukkaa ! Jäi sinne niiden kitaristi vähän parempiin asemiin kun pääsi pitämään kitaratuntejakin, mutta olisi se vaan vaikeaa olla irakilainen =/ Eivät he kaikki hulluja ole.. ihan tavallisia ihmisiä kuitenkin tämän bändin jäsenetkin. Ajatuksia herättävä dokumentti todellakin !


Tosipaikka : Heavy Metallin Historia !

Katsoin juuri Subilta varsin mielenkiintoisen dokumentin "Heavy Metallin Historiasta" ! Siinä antropologi ja hevimusiikkiin hurahtanut Sam Dunn lähtee maailmalle selvittämään hevimusiikin historiaa. Hän pyrkii selvittämään, millainen hevibändin ja hevarin tulisi olla ollakseen uskottava, mistä musiikin juuret tulevat ja kuka keksi hevin ensin. Dokumentissa haastatellaan muun muassa Bruce Dickinsonia, Alice Cooperia, Ronnie James Dioa, Dee Snideria sekä Vince Neiliä. Ohjaajat: Sam Dunn, Scot McFadyen ja Jessica Jay Wise, Kanada 2005.

Itsellenihän aihe on hyvin läheinen kun tuota musiikkia on tullut kuunneltua jo lähemmäksi 30 vuotta. Ohjelmasta tuli selväksi Yhdysvaltojen suurien uskonnollisten alueiden vaikutus siihen. Tätä tekopyhää rahastusta ja muuta uskonnollista manipulaatiota vastaan selvästi monet bändit siellä kapinoivat ! Huvitti suuresti Slayerin johtohahmon kommentti että halusi laittaa yhden levyn nimeksi biisin "God Hate Us All" ihan vain sen tähden että se ärsyttäisi mahdollisimman monia ! Heh, oikea asenne ! x)

Sama juttu tuli ilmi kun Slipknotia haastateltiin. Aito kapinahenki ja oma itsenäinen ajattelu olivat sielläkin avainsanoina uskonnollista manipulaatiota vastaan. Mikäpäs sen parempaa kapinamusiikkia siis nuorillle ? Täällä vähemmän manipuloidussa Pohjolassakin se tarjoaa nuorille ja vanhoillekin paljon muutakin kuin kapinahenkeä. Toki sanoituksissa ja musiikissa vaikuttavasta väkivallasta voi olla montaa mieltä ja mielestäni pitääkin olla ! Amerikassa on vähän levottomampi meininki yleensäkin, joten vaikuttaako väkivaltamusiikki meihin niin että meistäkin tulee yhtä hullu kansa ?

Uskoisin että suurin osa osaa kyllä ottaa musiikin taiteena joka toimii kanavana mielikuvitusmaailmaan jossa päästään hetkeksi irti puuduttavasta arjesta. Juuri tuo arjesta irtiottaminen musiikin kautta toimii minullekin hyvin & pääsen kesäisin etenkin nauttimaan konserteista festareiden muodossa ja täten yhteisöllisyydestä. Niin ihmiset tykkäävät 'heimoutua' vielä tänäkin päivänä ! Mielestäni Heavy Metallissa on paljon hyvää siis ! Itse kuulun myös niihin ikuisesti kapinoiviin ihmisiin joten tämä musiikki on siinäkin mielessä juuri minua varten x)

Kun ohjelmassa mentiin Norjaan & 90-luvun alun kirkonpolttoon, niin mentiin mielestäni vasta oikeasta väärän puolelle. Siellä joidenkin bändien ajattelumalli oli kovin vieras minulle enkä hyväksy millään muotoa noin typeriä tekoja kuin kirkonpolttoja ! Kuitenkin kuuntelen Norjalaista Black Metalliakin silloin tällöin, mutta silloin juttu onkin jo aivan toinen, nimittäin kuuntelen sitä sen taiteen vuoksi ja siksi että se kuulostaa toisinaan hyvältä. Musiikilla yleensäkin on tarkoituksena tunteisiin vaikuttaminen ja näin vahvalla musiikilla kuten yleensäkin Heavy Metallilla päästään kyllä ihan hauskoille toki monesti hiukan tummasävyisille tunteiden seikkailuretkille ilman huumeitakin.

Yhteenvetona voisin sanoa että Heavy Metal on erittäin hyvä ihmisiä yhdistävä asia ! Nykyään se onkin jo todella ISO ilmiö & siihen liittyvät ikävät ilmiöt ovat hyvin hyvin pieni prosentti kokonaisuudesta. Miksi esimerkiksi Tuska on aina niin hyvin käyttäytyvien ihmisten riemujuhla ? Voisiko vaikka olla niin että se mahdollinen aggressio kanavoituu jo hulluna heilumiseen musiikin tahtiin !? =D

Sonisphere 2010 : Patapaidassa luki Cooper eli Alice Cooper Suomi-lippuineen ! =D
Sonisphere 2010 : Patapaidassa luki Cooper eli Alice Cooper Suomi-lippuineen ! =D

Kansainvälistä meininkiäTuskassa&sen jatkoilla..=)

Paitsi että tutustuin siellä moniin uusiin suomalaisiin tuttavuuksiin, niin oli todella hyvä tuuri ja mahdollisuus puhua vähän muitakin kieliä(lähinnä englantia) kun törmäsi niin kovin useisiin ulkomaalaisiinkin siellä ! Jos pinnistelen oikein muistiani saatan jopa muistaa kaikki kansalaisuudetkin. Hmm.. eli yritetäämpäs nyt oikein kovasti.. :P

Elikkäs jos yritetään mennä aikajärjestyksessä suurinpiirtein niin.. noh tai kunhan yritetään edes viinanhuuruisesti muistaa suurinosa.. norjalaisparinkunta oli hauska ja ystävällinen; vedettiin viinaa ristiin ja rastiin yhdessä siel ! ;D Taisi olla juuri silloin kun Satyricon soitti ja olikin ! Sitten juttelin Dantesin jatkoilla Itävaltalaisten kanssa aika pitkästi juu ennen kuin taas oli musiikin kuuntelun aika.. siellä törmäsinkin melko pakkomielteiseen venäläiseen Ajattara-naisfaniin ! ;D Hänen lempibändinsä ja sen kyllä huomasi.. Sillä oli kyl hienot pelit ja vehkeet siel mukana ja tais samalla tallentaa koko keikankin.. kuva jäi kyllä hänestäkin muistoksi, omaan käyttöön.. =)

Törmäsin myös islantilaiseen sekä yhdysvaltalaiseen joka näytti aivan muusikolta ! Ruotsalaistyttöjen kera tuli kanssa oleskeltua ja jutustelua; se oli samalla herttaista Cannibal Corpsea katsellessa ja kuunnellessa ! =D Myös venäläisiin ja ukrainalaisiin törmäsin ! Jummi jammi kun oli hyvännäköisiä naisia idästä tuol matkahuollossa maanantaina huh huh ja lääh.. :P Ei meinannut kyllä katse irrota kun olivat niin hyvin ruskettuneita nuoria neitoja melko paljastavissa asuissa kauniine vartaloineen..

Juu valokuvia otin myös aika monista noista, mutta osalle kyl sanoin(vaikken varma pahastuisivatko edes siitä) etten laita niitä nettiin.. no lähinnä jonkun sellaisen ainakin voin laittaa nettiin missä itsekin olen mukana, en kyl muita ! Eli laitetaas tännekin nyt jotain, harmi vaan että ite näytän aika karmaisevalta mut ei voi mitn, aina ei voi voittaa kuvissakaan; ei edes joka kerta ! ;D

Ruotsalaisen ystävättären kera.. =)
Ruotsalaisen ystävättären kera.. =)

Perjantai meni vaateostosten&livemusiikin parissa!

Juu aloitin musiikkikesän itselleni vähän vieraamman musiikin parissa, mutta kun kerran oli paikkakunnalla noi kanavamusiikkijuhlat(virallisesti Channel Rock 10 Music Festival) niin mikäs siinä kun liputkaan eivät maltaita maksaneet & kun Kirsi Rannon ulkonäkökin on sattunut mua aina viehättämään.. Noh menettelihän tuokin musa pienessä sievässä, työkaverikin ja jokunen kaverikin muistaakseni tuli tavattua.. joo Äänekosken oma likka Anita Hirvonen oli myös esiintymässä. Olin aina tiennyt että hän laulaa, mutten muista juurikaan koskaan häntä kuulleen, joten nyt sekin tuli sitten todettua että millaista se on.. torvi oli aika suuressa roolissa hänen bändissään. Niin ennen esiintymistään hän käppäili siellä yleisön joukossa joten kävin kättelemässä ja muutaman sanankin vaihtamassa & Kirsi Rannon nimmaritkin vielä sain.

Niin ja ennen musiikkia kävin ensi kertaa tokmannissa nyt myös vähän vaateostoksillakin ja heti löysin mitä tarvitsinkin eli siniset stretch-farkut, potentiaalisen Tuskassa pidetyn t-paidan sekä tietty boxerit hauskalla värillä :P


Swallow The Sun-kuulumisia !

Mulla on taipumusta nähdä yllättävissä paikoissa yhtä niistä 3:sta äänekoskelaissyntyisestä "Swallow The Sun"-bändin jäsenestä kuten kerran provinssirockissa WC:stä tullessani.. Tuskassa myös ihan yllättäen kaiken ison porukan keskeltä siihen tietty sattui törmäämään ja SE MIKSI TÄNÄÄN KIRJOITAN TÄSTÄ AIHEESTA on se, että näin tämän kaverin jälleen kerran, erittäin yllättävästi.. tunti sitten Jyväskylän asemalla, olivat poijjaat tulleet juuri parin kuukauden rundilta Texasista tänään takaisin Suomeen & tietty just silloin satuin olemaan Jyväskylässä törmäämässä tähän tyyppiin ! =D Aika hyvin vai mitä ? :P Ps. Niin ja heillähän on nyt keikka tämän vuoden Tuskassa joten lupauduin jo sinne kuten olen suunnitellutkin jo ! =) \../


Tiketti Tiedottaa !

TUSKA 2010: Megadeth, Mastodon, Devin Townsend ja paljon muuta Kaisaniemessä 2.-4.7. Ensi kesänä kolmattatoista kertaa juhlittava Tuska-festivaali tarjoilee Helsingin Kaisaniemessä 2.-4.7. metallin ystäville harvinaista herkkua, klassikoita sekä täyslaidallisen raskaamman osaston isännöintiä.

Terävimpänä kärkenä nähdään Kaisaniemessä perjantaina 2.7. Devin Townsend – Ziltoid The Omniscient – teema-albumin ensimmäinen ja ainoa esitys maailmassa. Kanadalainen multi-instrumentalisti, säveltäjä – sekä tuottajavelho Townsend on säveltänyt, soittanut ja tuottanut vuonna 2007 julkaistun albumin täysin itse. Townsendin kokoama huippusoittajista koostuva bändi esittää albumin Kaisaniemessä kokonaisuudessaan.

Muut vuoden 2010 –pääesiintyjät ovat amerikkalaiset, genrejen välissä tiukasti ja mutkikkaasti groovaava Mastodon sekä 20-vuotista uraansa juhlistava todellinen klassikko, Dave Mustainen luotsaama Megadeth, jonka riveihin on juuri palannut alkuperäinen basisti David Ellefson.

Muita Kaisaniemessä esiintyviä artisteja ovat mm., Satyricon, Testament, Kamelot, Pain, Overkill, Swallow The Sun sekä viikonlopun toisen keikkansa vetävä Devin Townsend, joka esiintyy lauantaina Devin Townsend Projectinsa kanssa.

Myös death metallin ystäviä hemmotellaan ensi kesänä kun Cannibal Corpse, Hypocrisy, Obituary, Bloodbath, Nile, Sotajumala, Trigger The Bloodshed ja Torture Killer tulevat osoittamaan kaapin tarkkaa sijaintia. Lisää bändejä julkistetaan 15.3.

Liput ennakkoon:
1 päivä (pe/la) alk. 55 € e
1 päivä (su) 51 €
3 päivää 99 €
(Liput portillta 1pv 60 €, 3pv 115 €)
Lipunmyynti alkaa maanantaina 1.3. klo 9.00.

Tiketin voimassaolevat toimitus- ja palvelumaksut lisätään lipunhintoihin.

Aika maistuva paketti kyllä mulle oijoi ! =) Sinne pitäis kyllä taas päästä menemään..


Keitelejazz oli ja meni..  2

Niin Äänekoski oli ELOSSA taas sen vajaan viikon verran vuodesta kuten yleensäkin aina näin kesäisin jazzien aikana ! Se on melkein se ainoa tapahtuma vuosittain joka laittaa ihmiset oikein kunnolla liikkeelle sekä täällä että ulkopaikkakuntalaisiakin täällä näkee jazzien aikaan yhä lisääntyvin määrin. Myös ulkomaalaisia ilmaantuu silloin kaduille enemmän joko esiintyjien, myyjien tai fanien muodossa. Isommillaan oli kojut määrineen jazzkadulla tänä vuonna kuin koskaan ennen muunkin ohjelman ollessa laajempi !

Itse olin liikenteessä heti ensimmäisenä päivänä eli keskiviikkona 22.7. Silloin oli perinteisesti se kaikista vähiten jazz-päivä. Tällä kertaa ei ollut ihan niin muodikas ja nuorisoystävällinen esiintymiskaarti kuten niin usein edellisinä vuosina. Esiintyjinä olivat Happoradio, Popeda & The Sweet. Tuo illan viimeinen bändi eli pääesiintyjä oli enemmänkin 50&60-luvun nuorten bändi josta nykynuoret tuskin tiesivät yhtikäs mitään.

Itse tein perinteiset eli en tietenkään ehtinyt vielä ekaan bändiin kun olin vielä esitankkaamassa.. ! =P Ja jos totta puhutaan niin ei kyllä niin kauheesti harmittanutkaan.. =D Mutta Popedaan kyllä ehdin aivan alusta saakka. Muutama liian kulunut kappale ei niin säväyttänyt, mutta osa biiseistä sai jo kyllä mukaansa ja etenkin oli kiva laulaa kun oli yleisönkin vuoro ! =)

Sitten yli illan pääesiintyjän vuoro. Englantilainen bändi josta en minäkään tiennyt käytännössä yhtään mitään ! Koska olin aivan liian nuori tietämään.. kerrankin ! =D Purkkapoppi ei kuulostanut etukäteen kovin lupaavalta.. vaikkakin bändin tyyli vaihteli kuulemma alun purkkapopista glam rockin kautta aina hard rockiin asti. The Sweetin suosio oli suurimmillaan 70-luvulla, jolloin yhtye ylsi yli 50 miljoonaan myytyyn levyyn. Top-10-hittejä oli sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa. Saksassa Sweetillä oli peräti 8 listaykköstä vuosien 1971-1975 välillä. Suomessakin yhtye oli 70-luvun kolmanneksi myydyin edellään vain Abba ja Boney M.

Alkuperäinen Sweet lopetti jo vuonna 1982(ilmankos en siitä niin tiennytkään) =D En mä ennen tuota aikaa niin musiikista paljoa kyl vielä tiennytkään.. =p Äänekoskelle tulleessa ryhmässä oli 1 alkuperäisjäsen, 2 alkuperäisen ollessa jo kuolleita. Oli bändi kuitenkin huomattavasti parempi mitä osasin ollenkaan odottaa ! Eli sinänsä positiivinen kokemus, välillä ne yhteislaulut vähän nauratti mut etenkin soittopuoli oli kunnossa ja yllättävänkin hyvin rock jytisi !!! Yksi biisikin jäi mieleen kertosäkeestään ja se oli "Love is like a oxygen" jossa biisissä oli tosi pitkä soolo ja soitto-osuus välissä. Luulin jo että biisikin oli vaihtunut kunnes sama biisi jatkui taas lopussa kertosäkeineen.. eli ei siis paskempi bändi kuitenkaan. Huomasi yleisöstä eturivistä et nyt olivat entiset nuoret asialla fanittamassa ! =D Noniin nyt on Tonikin taas sivistynyt & tietää nyt että mikä ihme se brittiläinen The Sweet bändi oikein on tai oli !

Tältä näytti brittiläinen The Sweet bändi vuonna 2009 Keitelejazzeilla !
Tältä näytti brittiläinen The Sweet bändi vuonna 2009 Keitelejazzeilla !
Popeda veti
Popeda veti

Kuopion Winefestivaalit !

Juu koska kyytikin oli piti lauantaina suunnistaa sitten kohti Kuopiota peräti 8 päivän tapahtumaan jossa sitten meni se vaivainen 1 ilta myöhään asti toki ja kannattihan se lähteä katsomaan & sivistämään hiukka itseään uuteen tapahtumaan itselleni. Tuo taisi olla 13.kerta kun nuo juhlat nyt järjestettiin. Musiikkikin oli aika poikkeuksellista verrattuna normaalikonsertteihin joissa käyn, mutta oli sentään aikas kuuluisa toi Boney M omassa sarjassaan.

Alue oli aika pieni, kahdella lavalla oli musiikkia tarjolla myös & tietenkin paljon ruokaa ja viiniä tarjolla. Tietty mukavia uusia naistuttavuuksiakin tuli kohdattua & on se kumma että mihin tapahtumaan vaan sitä Suomessa meneekin niin aina löytyy saman kylän ihmisiäkin ! =D Tämäkään kerta ei tehnyt poikkeusta, tuli jopa oleiltuakin vähän aikaa samassa porukassa.

Oli melko rauhallista, ihmiset käyttäytyivät siis melko hyvin lukuunottamatta yhtä välikohtausta jossa nainen en tiedä mistä syystä oli kovassa sanaharkassa jonkun pariskunnan kanssa. Nainen pupiilit laajentuneena oli aggressiivinen ja sekava ja kävi pariskuntaan käsiksi kunnes pariskunnan mies hermostui, otti siitä otteen ja kaatoi maahan. Se oli aika härskin näköistä ! Sitten se nainen nousi sieltä ja löi miestä kasvoihin että veri vähän tirkui. Ja siinä vaiheessa viitoitimme tien auki järjestysmiehelle joka lähti äkäisesti liikkeelle ja vei taatusti naisen portin toiselle puolelle rauhoittumaan.

Itse musiikkiin. Ei ollut aivan minun suosíkkimusaani, mutta menetteli kuitenkin. Vaihtelu aina tekeekin vähän hyvää ja koska olen myös jo vanhakin niin enhän minä nyt enää ihan aina mitään kauheaa paahdosta tarvitse.. Deutch Pop Machine veteli covereita kuten Scorpionsia, Bryan Adamsia, Rammsteinia, Modern Talkingia jne. Sitten Anna Eriksson esiintyi & illan kohokohtana tunnettu Boney M päätti varsinaisen konsertti-illan. Boney M:ssä oli yksi häiritsevä piirre & se oli se että kun se tuli 2 kertaa vielä jo lopetettuaan uusiksi yleisön taputtamana lauleksimaan niin materiaali loppui kesken tai ei tullut taustanauhalta muuta kuin nuo tietyt setit. Se toisto loppuun kyllä vähän häiritsi kun "Daddy Coolit", "Rivers of Babylonit" & "Rasputinit" tulivat vähän liiankin tutuiksi.. mutta ei siinä naisten hoilannassa muuten niin vikaa ollut. Ihan kivaa kesäillan musiikkia kuitenkin.

Sitten oli vielä kuitenkin jatkot alueella olevassa baaritalossa. Joku JezzZezzBand tai vastaava Cover-bändi oli siellä sitten viihdyttämässä ja soittivatkin varsin pitkän setin & varsin hauskasti ja viihdyttävästi. Olipahan äijillä esim. tekoparrat päällä kun ZZ Toppia soittivat ! =D Ja siinä bändissä oli usempi solistikin. Ja koska Kuopiossa pelattiin tänä v-loppuna myös Itä-Länsi ottelu, oli siellä tietenkin Suomen parhaat pesäpalloilijatkin menossa mukana muunmuassa vierailevana tähtenä tuossa cover-bändissä. Joo tulipahan mulle vähän tutummaksi tuo outo laji pesäpallokin kun jossain välissä päälavalla esiteltiin kaikki Itä-Länsi pelaajat. Ehkä sitäkin lajia pitää tästä kokemuksen johdosta pikkuhiljaa opetella vedonlyönnissä pelaamaan ?!? =D

Edellinen