Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on sulkapallo.

Sulkapallo !

Tänään oli joku kesän 10.kerta vuorossa ja koko ajan se peli pikkuhiljaa siitä kehittyy.. on onni että pelikaveri on niin pirun tasainen ! Kutakuinkin voitot ovat nyt tasan ! Se on tosi pienistä asioista kiinni aina että kumpi voittaa ! Enemmänkin henkisistä seikoista kuin peliosaamisesta se on ollut kyllä kiinni. Itseluottamus on erittäin tärkeä asia ja se on jännästi vaihdellut kerta toisensa jälkeen..

Toki myös päivän kunto, tasapainoaisti, keskittyminen ovat esim. myös tärkeitä asioita. Esim. edellisellä kerralla en saanut oikein jalkoja liikkeelle vaan ne tuntuivat aika hyytelöltä ja se oli ratkaiseva tekijä silloin vaikka tiukat oli pelit silloinkin. Tänään pelasin varmaan kesän parasta peliä ja mulle kehittyi 1h pelissä selvä henkinen yliote. Virheet vähenivät vaan mitä pidemmälle peli eteni & ote oli rento siitä huolimatta vaikka edellisellä kerralla taas minä vuorostani hävisin.

Ennen Juhannusta ei enää kyllä sulista pelata.. hyvät hiet sai kyl taas tänään ! =) Pelailtiin vielä n.20 minsaa pelin päätteeksi huvikseen. Huomenna jos vähän puntteja ja perjantaina kans ja illalla sitten Juhannuksen viettoon yhteen lähikaupunkiin jonne odotetaan saapuvan paljon porukkaa yhteen paikkaan bilettämään ! :)


Aloitin tänään säännöllisen sulkapallon peluun !  1

Näin kesän kynnyksellä aloitan yleensä tenniskauden(joka sekin varmaan alkaa tässä lähiaikoina), mutta tällä kertaa aloitinkin yllättäen toisen kaverin kanssa sulkapallon pelaamisen ! Eikä mitään pihapeliä vaan kunnolla hallissa ! Siinä onkin suuri ero pelattavuudessa että onko tuuli pelissä mukana vai ei !? =D Viimeksi oikein säännöllisesti tuli pelattua joskus 90-luvulla. Joka kesä yleensä ainakin jonkin verran pihapelinä sitä on tullut harrastettua & hallissa silloin tällöin 2000-luvulla, mutta välillä ollut vuosiakin taukoa & sitten taas muutaman kerran. Kaiken kaikkiaan aika harvoin 2000-luvulla hallissa juu. Mutta aika hyvä tuntuma siihen heti oli kun on joskus kuitenkin melko paljonkin pelannut.

Pelasin muistaakseni joskus vuosi sitten ekan kerran tämän kaverini kanssa, mutta silloin oli kyseessä nelinpeli peurungassa. Havaitsin hänet siinä hyvin tasaväkiseksi vastustajaksi joten nyt hänen aloitteestaan alettiin sitten pelaamaan. Hänellä on myös sellainen porkkana pelissä että on lyönyt vetoa jonkun kaverinsa kanssa kumpi laihduttaa enemmän tietyssä ajassa ja tässä lajissahan joutuu aika koville ja rasvakin palaa.. kaveri on kuitenkin urheillut joskus aika paljonkin kuten jääkiekkoa & jalkapalloa ja monia muitakin lajeja, joten näin voittamisesta tykkäävänä hirvitti hieman että joutuukohan sitä maistamaan heti tappion karvasta kalkkia.. :p

Noh tasaistahan se oli, mutta voitin kuitenkin erin 3-1. Ehkä se ratkaisevien pisteiden kohdalla ottamani yksi vaihe lisää peliin oli se ratkaisevin tekijä !? Muistan ennenkin eri vastustajan kanssa että juuri tämä entistä aggressiivisempi liikkuva pelityylini ratkaisi yleensä muuten tasaiset pelit ! En ole mikään pikajuoksija, mutta näissä mailapeleissä(tennis, sulkapallo & pingis) joita olen pelannut kaikkia aika paljon olen melko nopea tai nimenomaan liikkuva. Ja ehkä se tärkein tekijä on ne toistot ja jotenkin tiettyihin kuvioihin on aika automaatiot päässä jo valmiina.

Kaveri kuten en minäkään ole aivan huippukunnossa, mutta kyllä hän väsähti paljon pahemmin aina pitkien pallojen jälkeen. Odotan innolla jo seuraavaa kertaa ! Kun kaverin kunto vähän paranee pelaamisen myötä, saan varmasti entistäkin paremman vastustuksen ! Eihän se kivaa olisi jos tietäisi aina voittavansa kuten usein tossa tenniksessä on meinannut vähän olla eri kaverin kanssa.. :p Mutta hyvin saa kyllä pelata sillä mähän en kovin helpolla urheilussa tykkää kyllä hävitä ! =D Oma peli ja kaverin peli tulee tässä toistojen myötä huomattavasti paranemaan ja kunto sitä myötä myös.. tiukkoja pelejä siis odotellessa, on se sulkapallokin vaan aikas mukava peli :)