Urheiluruudun "Muistatko kun"..

  • Toni

Niin vissiin aina vain sunnuntain "loppukevennyksenä" näytetään tätä hauskaa 'muistatko kun' sarjaa jossa näytetään kaikkea mahdollista urheilun saralta menneiltä vuosilta, usein varsin kaukaakin historian saatosta. Paitsi että on hauska seurata miten urheilulajit ja sen vaatetus on muuttunut vuosien varrelta, on myös hauska katsella muitakin ilmiöitä kuten miltä maailma ja ihmisten vaatetus näytti urheilun ulkopuolellakin silloin ja silloin.

Viime sunnuntaina näytettiin pätkää tuolta rapakon takaa Pohjois-Amerikasta kun ensimmäiset suomalaiset NHL-tähdet olivat saapuneet pelaamaan sinne & vuosi oli muistaakseni 1974 tai ainakin hyvin lähellä sitä jos en väärin muista. Veli-Pekka Ketola & Heikki Riihiranta olivat ensimmäiset urhoot tuolla saralla. Pätkästä kävi ilmi että silloin tuo tappelukulttuuri oli hyvin voimissaan tuolla ja kanadalaiset että usalaiset olivat kuuluisia väkivaltaisesta pelityylistään. Pätkässä kävi myös selväksi että tuolloin ei pelitaktiikka välttämättä ollut vielä kovin korkealla tasolla NHL:ssä, ei ainakaan kuten Euroopassa, ainakin jossain täällä. No taisi kuitenkin tuo taitotaso että kovuus olla sitä luokkaa tuolla rapakon takana että vähän tasoitustakin pystyi vielä siihen aikaan antamaan muille huippumaille taktiikan myötä..

Ja mitä muita hauskoja havaintoja tein tuon ajan jääkiekosta silmällä, oli että hyvin useat pelaajat eivät tuolloin käyttäneet kypärää ja muutenkin tuo varustus oli kovin erinnäköistä kuin tänä päivänä, ei oltu silloin vielä läheskään niin "michelin-ukkoja" kuin nyt =D Oli hauska myös seurata sen aikaista kaupunkikuvaa Pohjois-Amerikasta gallupin myötä kun suomalainen toimittaja kyseli kadulla mielipiteitä Ketolasta & Riihirannasta ! Se oli lätkän historiaa se, peli on kehittynyt siitä ja kehittyy yhä, mutta historiasta on aina hyvä myös hieman tietää.. =)

Kirjoitettaessa soi A place called bad or some new fuckery by The Black League

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:06

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus