Omavastuu

  • shiwan8

Tasa-arvo on hieno asia. Optimaalisesti sellainen tilanne, jossa kaikki ihmiset ovat lähtökohtaisesti tasa-arvoisia keskenään, pitäisi olla kaikkialla. Pitäisi... No, onneksi edes meillä on oikeasti. Valitettavasti YK:ssa ollaan eri mieltä kuten alla olevasta linkistä käy ilmi.

http://yle.fi/uutiset/yk_moittii_suomea_tasa-arvon_puuttumisesta/6748783

YK:n mukaan miesten ja naisten välinen palkkaero on tasa-arvokysymys. Ok. Se voi olla sitä, mutta onko se sitä siinä mielessä kuin YK:ssa asia esitetään? Mielestäni ei ole enkä pysty näkemään mitään sellaista tilanteessa joka olisi edes teoriassa heidän kantaansa puoltava.

YK on sitä mieltä, että naisvaltaisten alojen matalampi palkkaus on tasa-arvo-ongelma. Se toki olisi sitä jos naisvaltaisille aloille ei pääsisi muita kuin naisia töihin JA jos miesvaltaisille aloille ei pääsisi muita kuin miehiä töihin JA jos "unisex"-aloja ei olisi olemassa JA jos miesvaltaisilla aloilla jonne eivät naiset voisi päästä töihin olisi parempi palkkaus kuin naisvaltaisilla aloilla jonne miehet eivät pääsisi töihin. Käytännössä siis jos naiset eivät voisi valita mennä töihin paremmin palkatuille aloille niin tuohan olisi selvä tasa-arvoloukkaus. Kuitenkin, koska nainen yksilönä itse valitsee alansa ja itse valitsee jatkaa alalla jossa palkka on matala ja se sama palkka on myös miehillä samalla alalla, kyse ei voi mitenkään olla sukupuolten välisestä tasa-arvosta, tarkemmin sen toteutumattomuudesta. Tasa-arvo kun ei tarkoita tässä yhteydessä sitä, että kaikilla on yhtä paljon kaikkea. Se tarkoittaa sitä, että jokainen voi valita alansa vapaasti ja saa sillä alalla taulukon mukaan palkkaa tai sitten sopimuspalkka-aloilla saa vaatia millaista tiliä ikinä haluaa ja työnantaja maksaa sitten sen minkä arvon sille työlle antaa.
Eri alojen palkkaerot eivät voi ikinä olla sellaisenaan tasa-arvoa loukkaavia niin kauan kun niille aloille pääsee sekä miehiä että naisia töihin.

YK:ssa ollaan siis ns. kujalla koko tasa-arvon termin sisällöstä. Kuvitellaan että yksittäisen henkilön omien valintojen seuraukset olisivat seurausta jonkun toisen henkilön tai tahon toimista. Loogisesti tuo ei voi olla mahdollista jos ihmiselle asetetaan mitään vastuuta omista teoistaan missään tilanteessa ikinä.

YK:ssa ollaan myös huolissaan naisten kärsimästä väkivallasta. Siellä ei olla ilmeisesti ihan ajan tasalla tässäkään asiassa tai sitten niitä aineistoja lukee jonkin sortin äärifeministinen ihmisvihaaja. Naiset kun saavat naiset/lapset/miehet-ryhmittelyssä vähiten päihinsä. On vähän surullista että YK:ssa asiantuntijat ovat joko täysin ammattitaidottomia tai sitten pitävät naisen turvallisuutta suurempana tavoitteena kuin vaikkapa lasten turvallisuutta. Varsinainen komiikka kulminoituu kuitenkin siihen, että laskennallisesti ilmoitusherkkyyden ja poliisin tietoon tulleiden lukujen perusteella miehet saavat naisia enemmän turpaansa muilta miehiltä ja miehet saavat naisia enemmän turpaansa naisilta (myös parisuhteissa) myös silloin kun luvut lasketaan miesten ja naisten ilmoitusherkkyyksien marginaalien pienimmän eron tuottavien lukujen mukaan. Naiset myös pahoinpitelevät lapsia useammin ja pahemmin kuin miehet. YK:ssa miesten ja lasten turvallisuus on siis täysin yhdentekevä asia.

Samaan rahaan YK mukaan ylikuormitetut vankilat ja epäasialliset saniteettitilat vaativat pikaista korjausta. No tuota, ensinnäkään tässä maassa ei juuri vankilaksi kutsuttavia laitoksia enää ole. Keskivertohotellin huone on kirjaimellisesti vähemmän kiva paikka olla kuin normaali suomalaisen vankilan selli. Ei ole myöskään mikään salaisuus, että samalla kun vankiloiden oloja parannetaan saavat vanhukset yhä huonompaa hoitoa. Mutta siis vanhuksien oloista YK ei ole huolissaan.
Mitä vessoihin tulee, jos YK on sitä mieltä, että paikalliset kaupungeista standardina löytyvät vedettävät sisävessat ovat abominaatioita, voisin ehdottaa pikamatkaa vaikkapa Milanoon ihan vaan vertailuesimerkin hakemiseksi. Sieltä kun en itse kahden päivän aikana löytänyt yhtään julkista vessaa jossa ei olisi joutunut kyykkimään lattiassa olevan reiän päällä. Pönttö löytyi vain hotellistamme.

YK:ta siis huolettaa se, että naisvaltaisille aloille menijät joutuvat vielä nykyäänkin kantamaan vastuun omasta ammatinvalinnastaan itse, kaikista väkivallan uhreista vain ne vähiten kärsivät kohtaloineen, vankiloiden olot vaikka ne ylittävät jo keskivertohotellin vastaavat ja vessojen siisteys. Henkilökohtaisesti minua huolettaa YK:n huolestujien prioriteetit joissa ei näytä olevan mitään järkeä ja se, että niinkin merkittäviin virkoihin on päästetty sellaisia ihmisiä töihin joilla joko ei ole tietoa eikä sen kummemmin halua saada sitä tietoa tai sitten kykyä käsitellä saamaansa tietoa jotta voisivat tehdä niitä kirjelmiään edes semisti täyspäisen ihmisen tuotoksen näköisiksi.

Mihin tämä maailma on menossa.....?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus