Poikien silpominen on ok

  • shiwan8

Tänään vietetään kansainvälistä tyttöjen silpomisen vastaista päivää. Ilmeisen uusi juttu kun kuulin siitä ensimmäistä kertaa tänään. Koska olen sitä mieltä, että lasten ja ylipäätään muutenkin ihmisten silpominen on väärin vastoin heidän täysi-ikäistä tahtoaan, päätin katsoa josko löytäisin jostain jotain puolueetonta vastustusta silpomiseen liittyen. En löytänyt. Moralistiverkostot ovat siis päättäneet, että tyttöjä ei saa silpoa ja aivan hyvästä syystä, mutta poikia saa mikä taas on melko käsittämätöntä. Jännää sinällään koska näiden järjestöjen pitäisi ns. moraalisesti suoraselkäisiä, mutta totuus on taas tarua kauheampi. Mielestäni tämä on ns. "hevonpaskaa". Ei niin, että mielestäni tyttöjä tai naisia saisi kohdella kaltoin. Se on hyvin yksiselitteisesti väärin. En kuitenkaan näe mitään perusteltua selitystä sille miksi poikia tai miehiä saisi kohdella kaltoin ja siitä huolimatta nämä "oikeamilisyyden airuet" sukupuolirajauksillaan tuottavat juuri sen vaikutuksen.

Eli siis kauheuksia ei saa tehdä, paitsi jos niitä tehdään pojille. Vähän ironista, että tätä kutsutaan tasa-arvoksi. Pitäisi varmaan kysyä joltain paremmin tietävältä missä vaiheessa ihmisoikeudet alkoivat olemaan vain naisten juttu tai missä vaiheessa miehet lakkasivat olemasta ihmisiä.

Kirjoitettaessa soi Oikeus on voittanut taas - Hassisen Kone

8 kommenttia

tottoro

6.2.2014 14:12

Tyttöjen ja poikien sukupuolielimet ovat erilaiset. Siksi tyttöjen silpominen on vielä enemmän haitallista kuin poikien. Tutustu aiheeseen netissä, niin huomaat, että tyttöjen silpominen aiheuttaa paljon enemmän tuskaa ja henkien menetystä kuin poikien. Mutta vielä kerran: väärin se on poikienkin kohdalla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

7.2.2014 07:44

Kyllä, se on enemmän haitallista. Sitä ei tässä kukaan ole kieltänyt. Nuo hengenvaarallisuudet ovat kuitenkin asia joka liittyy enemmän olosuhteeseen jossa niin tehdään kuin siihen, että vamma olisi jotenkin merkittävästi hengenvaarallisempi toiselle sukupuolelle. Se kun on vähän eri asia jos homma hoituu kirurgin toimesta kunnollisessa sairaalassa vs. ruosteisella desinfioimattomalla veitsellä jossain savimajassa.
Kuitenkin fakta on se, että viesti siitä että kielletään vain tyttöjen ympärileikkaus/sabotointi on se, että poikien vastaava on ok. Samaa sarjaa kuin "naista ei saa lyödä" -> miestä saa lyödä tai ainakin se on vähemmän paha asia...mitä se siis ei ole vaan tasan yhtä paha asia.
Ei ole mitään järkeä olettaa, että näillä nimien suunnittelijoilla olisi niin vähän älyä päässä, että voisi lähteä sellaisesta oletuksesta, etteivät he ymmärrä joskus sanomatta jättämisen olevan vahva tai vahvempi viesti kuin sanomisen. Sitä myöten ei voidan myöskään olettaa että nimeäminen sukupuolta syrjivästi olisi vahinko.

Siispä ihmisten silpomisen vastainen kampanja tai vaikka lasten silpomisen vastainen kampanja on jees, Mikä tahansa sellainen rajaus on väärin, joka liittyy ihmisen sellaiseen ominaisuuteen jota ihminen ei itse voi valita. Tähän poikkeuksena sellaiset kampanjat jotka löytyvät erikseen rajauksen sisä- ja ulkopuolisille ihmisille. Vaikka näistä kumpikaan ei kampanja olekaan niin isänpäivä ja äitienpäivä ovat esimerkki siitä miten sukupuolella voidaan rajata asioita kuitenkaan syrjimättä toista.

Anonyymi

18.2.2014 09:02

Itse asiassa poikien silpominenhan on täysin hyväksyttävää ja sitä puolustaa myös suomen "oikeuslaitos". Ei kuitenkaan kosmeettisista syistä tehtävälle ympärileikkaukselle ole mitään perustetta lääketieteellisesti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

18.2.2014 18:00

Voi olla että missaan sarkasmin tai jotain, mutta miten se on hyväksyttävää?

Anonyymi

19.2.2014 07:35

Siten että siitä on oikeuden päätös.

Tuossa melko hyvä kirjoitus aiheesta: http://www.hs.fi/kotimaa/a1381120381758

"Korkein oikeus linjasi vuonna 2008, ettei uskonnollinen ympärileikkaus ole rikos, jos se tehdään asianmukaisesti."

Koitapa leikata joku muu osa jostain ihmisestä niin tuomio ropsahtaa melko varmasti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

19.2.2014 21:23

Ok. Enpä tiennyt tuotakaan.

Anonyymi

20.2.2014 09:27

Siinä KO:n päätöksessä nyt vain rikotaan kaikkia olemassaolevia lakeja mitä tulee itsemääräämisoikeuteen ja fyysiseen koskemattomuuteen.

Eipä tainnut vallan kolmijaosta kirjoittanut kaveri ihan ajatella että KO alkaa ylimmäksi lainsäädäntöelimeksi ryhtyä ja sille on kyllä melko hyvät perusteetkin.

Eduskunnalla ei vaan riitä cojonesit asian käsittelyyn, mikä ei sinällään kylläkään yllätä yhtään.

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus