"Älä ota itseäsi niin kirotun vakavasti."

  • Kimmo Rasila
Luottamus kuiskaa, ei haittaa vaikka epäonnistut. Yritä uudelleen.
Luottamus kuiskaa, ei haittaa vaikka epäonnistut. Yritä uudelleen.

Otsikon lause on yksi lohdullisimmista mihin tähänastisessa elämässäni olen törmännyt. Ihmiselle jonka identiteetti on romutettu, omalle itselleen nauraminen on kuoleman vakava asia. Johtunee niistä loputtomista kerroista jolloin joku toinen on nauranut sinulle.

Minun elämässäni kaikki on mennyt äärilaidasta toiseen. Niin myös itseeni suhtautumisen kohdalla. Lapsena ja nuorena piilotin oman epävarmuuteni kuin pukeutuen pellen rooliin. Maskiin jonka hymyilevän naaman takaa tarkkaailmäisimmänkin oli liki mahdotonta tunnistaa sitä suunnatonta surua jota sisälläni kannoin.

Toisena ääripäänä raitistuttuani aloin suhtautua elämään sekä itseeni kuoleman vakavasti. Jokainen asia tuli kohdata tilanteen vaatimalla vakavuudella. Olihan kyse elämästä ja kuolemasta. Äärettömän raskasta tämäkin.

Juuri tästä syystä koen suunnatonta riemua siitä, että hetken mietittyäni, päätin ainakin kymmenennen kerran alkaa kirjoittaa havaintojani matkani varrelta kirjaksi. Asia josta olen haaveillut todella kauan. Asia johon olen ryhtynyt todella monesti ja asia joka on jäänyt yhtämonta kertaa vaiheeseen.

Suurin syy keskenjäämiseen olen ollut minä itse. Kohtuuttomine vaatimuksineni. Kuinkas muuten. Milloin teksti ei ole ollut riittävän hyvää. Milloin kirjoittaminen olisi tapahduttava kuukaudessa jne. jne. jne.

Se miksi tämän taas kerran tässä julkisesti ilmoitan, johtuu siitä että tällätavoin osoitan itselleni että en halua enää ottaa itseäni niin kirotun vakavasti. Vain pelkästään laatia tietyt suuntaviivat ja antaa tekstin kirjoittaa itsensä. Sieltä sieluni syvimmistä syövereistä.

Tässä mainitsemani raamit: Käsikirjoituksen olisi hyvä valmistua loppuvuodesta. "Miksi? Koskaan laatimasi aikataulut eivät ole pitäneet." No juuri siksi ja toisaalta sen vuoksi että mikäli Luoja minulle elinpäiviä suo, niin päivä kerrallaan eläen, helmikuussa 2016 tulee kuluneeksi tasan 10v siitä kun tämän tutkimusmatkani raittiiseen elämäntapaan tulin aloittaneeksi. Olisi hienoa lukea matkanivarrella tulleita oivalluksia kirjan kansien välistä tuolloin. Puhumattakaan myöhemmin. Lisäksi jos joku kokonaisuudesta jotakin omaan elämäänsä vaikka saisi, matkani olisi saavuttanut tarkoituksensa.

Nyt toivonkin, että mikäli luit tähän asti, niin tule mukaan tsemppaamaan minut unelmani äärelle. Uskon vahvasti että meistä molemmat todennäköisesti saa siitä jotakin. Se mitä se on, ei ole minun harteillani. Ja hyvä niin.

Pienenä esimerkkinä tyyliä millätavoin tätä oivallusteni ilotulitusta vuosien varrelta ajattelin luettavaan muotoon jäsentää:

Turvattomuus

Ihmiselle joka on kasvanut olosuhteissa jossa itseensä, saati toisiin ihmisiin luottamisesta on tehty mahdotonta, lähes ainoa vaihtoehto selvitä, on rakentaa loputon määrä suojamuureja, selviytymisstrategioita, valeidentiteettejä sekä kehittää sellainen valheellinen vahvuus jonka läpi ei kukaan koskaan tulisi pääsemään. Noiden muurien takana luulisi olevan turvassa. Mutta ainoa mikä tuolla tilassa vallitsee on suunnaton yksinäisyys sekä paniikinsekainen pelko. Nuo kaksi, tänään minulle tärkeää tunnetta, joiden pakottamana lopulta tulin uskaltautuneeksi luopumaan suojauksistani yksi kerrallaan...

6 kommenttia

Franny_Berry

1.9.2015 22:10

Howdy! Minä voin TAAS ihan hyvin kannustaa sua: Tee nyt jo se kirja, johan sitä on odotettu! Sulla kun on muutoinkin tuota ilmaisemisen taitoa, yhdistettynä vähintäänkin mielenkiintoisiin kehityskertomuksiin ja ahaa! elämyksiin, ei kirjasta voisi tulla muuta kuin bestseller! :)

Nyt on muuten ilmassa tällaista .... sanoisinko luomisen esiin pyrkimistä. Olisiko ollut toissapäivänä, kun kotimatkalla töistä bussissa tuli yhtäkkiä ajatus, että haluan maalata taulun. Minä, taulun! En osaa piirtää edes tikku-ukkoa oikein ja siksi olen "inhonnut" aina piirtämistä/maalaamista... Repeilin siinä sitten itsekseni, että voisin hyvin kutsua teosta moderniksi taiteeksi, hyvin menee läpi! :D (Ja sanoin pitkään katsovalle vieruskaverille, että "Sorry, en ole ottanut lääkkeitäni - tänäänkään..." )

Niin. Voidaan sitten yhdessä nauraa tuotoksillemme? :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kimmo Rasila

1.9.2015 22:54

Älä sinäkään ota minua niin kirotun vakavasti. :D

Jos kirjan tekeminen on minusta kiinni, niin alkuvuodesta se on kaupoissa. Harmi vaan kun se ei ole minusta kiinni. Olenhan jo monta kertaa halunnut tuon kirjoittaa valmiiksi. Toisaalta jos juttu onkin vain jäänyt kiinni siitä etten ole vielä halunnut tarpeeksi. Usko siirtää vuoria, sanotaan. Ehkä nyt kohdallani on aika järisyttää peruskalliota.

Seurataan tilanteen kehittymistä. Kiitos että olet tukenani.

Dia

2.9.2015 00:49

Kimmo hyvä, kyllä sinä pystyt sen kirjan kirjoittamaan ja sehän lienee tärkeämpää kuin sen julkaisuaikataulu? Kirjoitat vaan suoraan sydämestäsi ja uskot itseesi lujasti, ja saatat yllättyäkin miten nopeasti muutkin asiat alkavat asettua paikoilleen.

If you dream it, you can do it. <3

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kimmo Rasila

2.9.2015 09:34

Todellakin! Näinhän se on. Tärkeämpää tässä tapauksessa on perille pääseminen, eikä niinkään matkaan kulunut aika. Kiitos muistutuksesta. <3

Dia

9.9.2015 23:31

Ja Kimmo, muista nauttia myös siitä "matkasta". :) Prosessi voi olla vähintään yhtä rikastuttava ja palkitseva kokemus kuin päämäärään pääseminenkin.

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus