I can see the pattern

  • Tuija

Kävin kirjakaupassa. Käteeni tarttui muutama kirja. Yksi kirjoista oli Emilia Vuorisalmen Sekaisin lovesta. Ihan hauska kirja, sellainen kepeä referaatti erilaisista tutkimuksista, jotka ovat selvittäneet rakkauden kemiaa.

Minulle kirjasta jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen kirjailijan olettamus, että ihminen on joko rakastunut tai sinkku elikkäs että rakastunut on automaattisesti jonkun sortin parisuhteessa.

Aloin miettimään itseäni ja tajusin, että olen ollut viimeisen ns. oikean parisuhteen päättymisen jälkeen rakastunut kaksi kertaa (tai laskentatavasta riippuen ehkä neljä) ja yhdelläkään kerralla statukseni ei ole muuttunut sinkusta yhtään miksikään muuksi. Aloin kelaamaan menneisyyttäni ja tajusin, että eipä ihme. Tajusin nimittäin toistavani rakastuessani kaavaa, jolla ei yksinkertaisesti voi voittaa.

Tässä siis sinullekin viisi varmaa vinkkiä, joiden avulla pysyt taatusti sinkkuna.

1. Anna sydämesi valita

Toisin sanoen, ihastu ihmiseen, jonka kanssa suhdetta voi kuvailla parhaimpanakin päivänä korkeintaan sanoilla “It’s complicated”. En nyt lähde listaamaan tähän niitä parametrejä, jotka tekevät suhteesta mahdottoman, mutta niitähän riittää.

Jos ystäväsi kommentoivat suhteentapaistasi sanoilla “tuosta ei hyvää seuraa”, olet oikeilla jäljillä.

Jos itsekin selkeän ajattelun päivänä järkeilet, että tästä ei ikinä voi tulla mitään, niin onneksi olkoon, olet tehnyt loistavan valinnan!

Kumpikaan näistä ei kuitenkaan estä sinua toivomasta, että ehkäpä tällä kertaa, against all odds, hommasta sittenkin tulisi jotain.

2. Odota, että mies tekee kaikki aloitteet

Tekeekö mieli lähettää viesti? ÄLÄ lähetä. Haluat tavata tai viettää aikaa yhdessä? ÄLÄ vaan ehdota mitään. Odota kiltisti, että mies tekee aloitteen. Näin et varmasti vaikuta epätoivoiselta roikkujalta tai indikoi, että jotenkin tykkäät hänestä TAI, mikä pahinta, aiheuta toiselle ahdistusta.

Kun mies tekee aloitteen, viskaa kaikki kauniit periaatteesi nurkkaan ja muista, että väite, että vaikeasti tavoiteltavuus lisäisi miesten kiinnostusta, on ainoastaan urbaani legenda tai toimii korkeintaan jollain epäluonnollisen kauniilla ihmisillä. Partiolaisen tavoin: ole aina valmis.

Ja kun mies ei tee aloitetta, varaudu kohtaamaan maailmanloppu ja mieti läpi kaikki mahdolliset syy ja skenaariot, että miksi ei! Ahdistu! Mutta ÄLÄ kysy mitään. Vastaushan saattaa olla jotain ihan loogista, mutta silti on parempi konsultoida horoskooppia (astrologyzone, suosittelen) tai kysyä asiaa Tarot-korteilta. Sitä paitsi kyselemisesi saattaa aiheuttaa toisessa ahdistusta.

3. Unohda se mitä sinä haluat tai älä ainakaan puhu siitä

Suhteessasi on vain yksi ihminen. Se toinen. Mitä se haluaa? Et tiedä, koska et ole kysynyt. Äläkä vaan kysy. Jälleen kerran Tarot-kortit ovat paljon parempi väline sen selvittämiseen. Entäs mitä itse haluat. Tiedät sen varmaan eikä se ole epärelevanttia sekään, mutta ÄLÄ vaan kerro sitä. Ettei kato vaan toinen ahdistu moisesta avautumisesta. Ja aattele, jos se haluaa eri asiaa, niin VÄHÄX noloo!!

4. Luota vainuusi ja toimi sen mukaisesti

Naisen vaisto ei ole urbaani legenda, vaan tieteellisesti todistettu fakta.

Kun vaistosi sanoo, että hyvin menee, niin on hyvinkin mahdollista, että juurikin näin on. Toimi tässä tilanteessa seuraavasti: hykertele omissa oloissasi ja ihan hiukan voit myös vähä päiväunelmoida. ÄLÄ missään tapauksessa sano toiselle, että nyt minulla on hyvä fiilis, entäs sulla? Tämähän voisi vaikka triggeröidä jonkun keskustelun aiheesta. TAI se voi aiheuttaa toiselle ahdistusta.

Jos tilanteeseen liittyy fyysistä läheisyyttä (EI sellaista, senkin pervot), niin pieni yninä on kyllä sallittua. Ehkä se tajuaa siitä? Tajuiskohan se? Tottahan toki, miehethän ovat tunnetusti aivan ylivertaisen hyviä tulkitsemaan erilaisia pikkusignaaleja.

Kun vainuat, että nyt menee huonosti, niin olet todennäköisesti myös silloin oikeassa, mutta kannattaa juuri silloin epäillä omaa intuitiota. Älä kysele turhia, vaan lue horoskooppi ja tee Tarot-korteilla joku kuvio ja pitkitä näin epätietoisuutta.

5. Tykitä tunteesi selväksi, kun kaikki on ohi

Jos olet toiminut tähän mennessä ohjeitteni mukaisesti, on suhdeviritelmäsi matkalla kohti tienristeystä, joka on mallia T ja siinä on stop-merkki. Eikä epämääräisessä tilanteessa voi muutenkaan ikuisesti lillua. Vaikka sekin on kyllä kivempaa kuin se varma tieto, että se oli tässä.

Kun sitten yhdessä on sovittu, että tää oli tässä, niin mene kotiin ja tykitä jollain viestintävälineellä perään vielä yksi viesti, missä sitten kerrot miten tunnet ja miten kamalaa on, kun et ikinä enää voi olla toista lähellä ja etkä usko, että ikinä tapaat ketään hänen kaltaistaan. Hän varmaan ahdistuu tästä, mutta ahdistukoot saatana, mitäpä väliä sillä enää on. Ja myöskään tämä ei vaikuta yhtään epätoivoiselta saatika luo mielikuvaa, että irtipääseminen olisi jotenkin helppoa eikä indikoi, että sulla oli tunteita.

Seuraavaksi ajattelin tarttua Kimmo Takasen teokseen Tunne lukkosi - Vapaudu tunteiden vallasta.

Kirjoitettaessa soi Abba: The winner takes it all

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus