Rahasta puhuminen saa kierrokset koholle

  • Matias Savolainen

Raha on valtavan tunnelatautunut aihepiiri. Tavallaan se on vähän erikoista, sillä ei vatsapaloista ja jalkakyykystä puhuminen saa aikaiseksi yhtä suurta kiihkoa, kiimaa ja vahvojen mielipiteiden esittämistä. Miksi raha on sitten niin voimakkaasti latautunut? Miksi jokaisella on siitä totuuksiksi luulemiaan mielipiteitä?

Raha ja kehon muokkaaminen ovat läheistä sukua toisilleen. Maailmassa on miljoona erilaista ruokavalio-ohjetta ja toinen mokoma erilaisia treenisysteemejä. Jännää on se, että melkein minkä tahansa valitsemalla vähän ylipainoinen hyvin rajoitetusti liikuntaa harrastanut saa aikaiseksi suuren muutoksen omaan kehoonsa ja elinenergiaansa.

Lähdettäessä tavoittelemaan jotain aivan tiettyä tulosta ja siirryttäessä tasolla ylöspäin, löytyy eri lajeihin ja tavoitteisiin tarkasti toista paremmin sopivia ravinto- ja treenisysteemejä.

Raha-asiat ovat täsmälleen samanlainen aihepiiri. On olemassa nippu itsestäänselvyyksiksi verhoutuneita disipliinejä, joiden mukaisesti elämällä pääsee melko todennäköisesti nauttimaan tasapainoisesta ja taloudellisesti kohtuullisen turvallisesta elämästä. Lisäksi on lukuisia erilaisia oppeja ja ajatuksia, joiden viitoittamaa polkua kuljettaessa on mahdollista menestyä niin ammattilaisena, yrittäjänä, osakesijoittajana, asuntosijoittajana tai vaikka postimerkkeilijänä.

Taloudellinen riippumattomuus, tila jossa omaisuuden tuotot kattavat elämisen kulut, on tavoitteena jo huomattavan haastava. Lähes jokainen voi sitä tavoitella, mutta hyvin harva kuitenkaan sitä tulee ainakaan vahingossa saavuttaneeksi. Järjestelmällisellä pitkän tien kulkemisella se on kuitenkin hyvin monelle täysin mahdollista. Tie on mutkikas, vaatii nöyryyttä opetella, oppia ja erehtyä. Eri omaisuuslajit ja strategiat vaativat erilaista osaamista ja ovat vaikeusasteeltaan täysin toisistaan poikkeavia.

Sellainen, jolla on hyvät tulot ja rahaa käytettävissä, voi melko pienelläkin osaamisella onnistua saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden, mutta mitä suurempia tavoitellaan tai mitä vaatimattomammasta lähdetään liikkeelle, sitä taitavampi on oltava.

Moni on lukenut kasapäin kirjoja, käynyt kursseja ja seminaareja, mutta tuskailee etsiessään sitä suurta viisautta ja salaisuutta, jolla nyt sitten rikastutaan. Jännä juttu on se, että taloudellinen menestys syntyy todella tylsien ja tavallisten asioiden loputtomasta toistamisesta. Samalla tavalla kuin urheilutulokset paranevat ilman mitään seksikkäitä ihmetemppuja aivan arkisen hikisiä treenejä tekemällä, ohjelman mukaan syömällä ja lepäämällä.

Hyvän ja todistettavasti toimivan mallin sisäistäminen ja perusasioiden palvominen ovat ne asiat, jotka vievät nöyrää elämänopiskelijaa eteenpäin. Ei ole olemassa mitään salaisuutta, salaliittoteoriaa tai taikatemppua. On olemassa vain tylsältä kuulostavia, mutta todella toimivia perustotuuksia.

Tärkeämpää kuin se minkä polun valitsee, on se miksi sen valitsee. Kun syy on henkilökohtainen ja suuri, on mahdollista jaksaa pysyä riittävän pitkään polulla poukkoilematta muualle ja päästä perille.

Rakkautta päivääsi!
Matias

Kirjoitettaessa soi The Giver

1 kommentti

Marika7

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus