Kalorimäärät ravintolaruokiin, kiitos!

  • samukissa
kupillinen tunisialaista cappuccinoa, melkoinen kaloripommi :)
kupillinen tunisialaista cappuccinoa, melkoinen kaloripommi :)

Lounas hiljan ystävättären kanssa tuli mieleen kun lukaisin Duodecimista pienen uutisen ravintolaruoista. Hykertelin tyytyväisyyttä valitsemastamme lounaspaikasta. Se näet palveli siinä missä pitikin.
Uutisen kirjoittaja kertoi Kanadassa tehdystä tutkimuksesta: 19 ravintolan aamiainen, lounas ja päivällinen oli tutkittu. Niiden ravintokoostumus siis oli ollut tiedossa.
Yhdestä ateriasta sai keskimäärin yli puolet päivän kaloritarpeesta, 151 % suolasta, yli 80 % kokonais- ja tyydyttyneen rasvan määrästä ja 60 % suositellusta kolesteroliannoksesta.
Ei siis hyvältä vaikuttanut terveyttä silmällä pitäen.
Kirjoittaja myös ounasteli, että myös meikäläisissä ravintoloissa suositellut suola- ja rasvamäärä helposti ylittyvät.
Olen varsin samaa mieltä hänen kanssaan, ihan noin näkö- ja makunystyrätuntumalta.
Joskus olen äimistellyt valtavia annoksia, joista puolet olisi riittänyt minulle. Voin vain arvata, miten paljon suolaa ja rasvaa sellaisessa saan.
Ja entä pizza? Juustoa, metwurstia, tomaattisosetta, joissa kaikissa suolaa. Siis suolaa suolan päälle.
Vaan tämä kehumani lounaspaikka, Picnic-kahvila, kertoo nettisivullaan aterioidensa koostumuksen ja kalorimäärän.
Käyn mielelläni Picnikissä syömässä joskus juuri siksi, että jo etukäteen voin katsoa, mitä ateriat sisältävät ja verrata kalorimääriä. Esimerkiksi salaatitkin ovat eri lailla kaloripitoisia lisukkeista johtuen.
Toivoisin lisää tällaista informaatiota kahviloihin ja ravintoloihin. Kalorimäärä voisi olla menussakin, ei vain netissä, niin että ruokalistoja selatessa voisi verrata kalorimääriä siinä kuin hintojakin.
En usko kaloritiedon vievän ruokahalua sen enempää kuin vie hintatietokaan.
Eikä tarvitsisi ostaa sikaa säkissä!

Kirjoitettaessa soi aamu-tv :)

3 kommenttia

Franny_Berry

23.10.2013 17:31

Tietenkin kalorimäärä olisi hyvä mittari valita ruokiansa, tosin maalaisjärjellä pystyy hyvin päättelemäänkin rasvojen saantia. Ns. piilokalorit olisivat siten vaarallisempia. Tai muutoin "tyhjä" ruoka, olematon ravintoarvoltaan... Oikeasti tulin kommentoimaan siksi, kun juuri luin, että hiilihydraattitietoisen ruokavalion hyödyt aletaan viimeinkin tunnustamaan? http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/63456-yli-16-000-tutkimusta-todistaa-tama-ruokavalio-paras-laihtumiseen. Toki tuossakin on se toinen ääripää, eli rasvoilla ja proteiineilla mässäily ei pitkällä tähtäimella varmasti ole hyväksi... Siis kohtuus kaikessa? :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

samukissa

23.10.2013 18:36

Minua kovin hiilihydraattipitoiset ruoat väsyttävät. En noudata mitään dieettiä eikä minulla ole laihduttamisen tarvetta mutta kun seuraan painoani haluan tietää kaloreista. Olen samaa mieltä kanssasi, että kohtuus kaikessa. :)

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus