Muodiksi luontoilu!

  • samukissa

Luin ja hyväksi havaitsin tänään uuden termin "luontoilu ". Se sopii mainiosti suomalaiselle uudeksi muodiksi vaikka vanha asia onkin.
Ja on siitä tuotteistamiseenkin. Siitä todistavat ulkomaalaiset, jotka ihastelevat eritoten luonnossa liikkumisemme etuja: rauhaa, kauneutta, puhtautta, hiljaisuutta.
Voin hyvin esimerkiksi Hongkongissa, 20 tunnin ruuhka-ajan kaupungissa, oltuani ymmärtää miten ihmisen mieli lepää suomalaisessa maisemassa.
Metsän tai puiston polulla talsiminen, marjastaminen, sienestäminen ovat ilmaista huvia, joten kunnon ulkoilutamineita enempää rahaakaan ei luontoiluun tarvitse tuhlata.
Itse olen yhdistänyt luontoiluun valokuvaamisen, joten kunnollisen kameran omaavaan kännykkään olen sijoittanut rahaa.
Kati Vähäsarja Metsähallituksen luontopalveluista on luetellut luontoilun vaikuttavan monella tapaa edullisesti: sydämen syke, verenpaine ja stressihormonin pitoisuus laskevat, unettomuus voi hellittää, ylipaino pudota, mielenterveys kohentua, yksinäisyys lievittyä.
Ja varmaan totta on sekin, että joidenkin ryhmäliikuntaa karttavien on helpompi osallistua ohjattuun luontoliikuntaan kuin kammeta itsensä salille.
Tässä sitä taas voi todeta, miten vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.
Joten ylös, ulos ja luontoilemaan.

Kirjoitettaessa soi Aamu-tv:n haastattelut :)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus