Nainen vedenjakajalla

Liikemiesmäisen harkitsevan ja naiseudestaan nauttivan naisen ajatuksia.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on shoppailu.

Luksusleffateattereita?  1

Taideteos portugalilaisessa kauppakeskuksessa
Taideteos portugalilaisessa kauppakeskuksessa

Palvelut korostuvat kauppakeskuksissa. Jo vain: tulevaisuuden kauppakeskukset panostavat entistä enemmän palveluihin. Näin luin tänään ennusteista.
Tietty tavaroita myydään ja ostetaan kuten ennenkin mutta palvelujen tuottajat valtaavat alaa yhä enemmän. Voipa käydä niinkin, että kauppias ei enää hanki kaikkia myymiään tavaroita ja tuotteita vaan alkaa valmistaa niitä itse.
Tästä tulee ensimmäisenä mieleen paistopiste, joka jo monessa kaupassa on. Ja oma kauppani on alkanut perjantaisin myydä ulko-ovensa pielessä vuoroviikoin loimulohta ja grillimakkaraa.
Mutta siis, kauppakeskuksiin, joista ihmiset hakevat enenevästi elämyksiä, tulee myös ihan uudenlaisia palveluita. Joissakin on jo ollut kylpylä ja kuntosali ja kolikoilla toimivia hierontatuoleja sekä ostoksissa uupuneille hiljaisuuden tiloja, joista tietty tunnetuin on Kampin kappeli.
Mutta kulttuuriväkikin haluaa osingoille. Suunnitelmissa on teatteritilojen rakentaminen kauppakeskukseen.
Portugalissa viime talvena kuvasin taidenäyttelyn töitä, jotka oli ripustettu erään kauppakeskuksen seinille. Idea oli mielestäni oikein kiva. Tällaisena taloudellisesti niukkana aikana varmasti moni taiteilija tuumaisi samoin: olisi kiva saada töitään näytille sinne missä kansaa kulkee. Eihän tiedä, vaikka joku innostuisi ostamaan.
Luulenpa, että menisin myös luksusleffateatteriin, jos sellainen johonkin kauppakeskukseemme rakennettaisiin. Uteliaana katselin youtubesta muutamaa sellaista huomattuani että Pariisiin sellaisia on perustettu.
Niissä tuolit jo ovat elämys sinänsä: ne saa haluamaansa asentoon ja ne ovat ystävälliset selälle. Kuhunkin tuoliin kuuluu pieni sivupöytä, jolle voi kerätä herkkuja ennen näytöksen alkua tai sitten pyytää tarjoilijaa tuomaan. Herkut olivat gourmettasoisia, eivät siis vain popcornia tai hampurilaista.
Laajakangas oli tietty viimeisen päälle.