Täsmäpyramideja ruokailijoille

  • samukissa
Saisiko olla syyrialaista ruokaa :)
Saisiko olla syyrialaista ruokaa :)

-Yksittäiset funktionaaliset ruoat eivät välttämätä paranna terveyttämme. Kattavampiin vaikutuksiin päästään rakentamalla eri ikäryhmille sopivia hyviä ravitsemuksen malleja ja tiedottamalla niistä, toteaa professori Xavier Irz MTT Elo-lehdessä.
Tähän astihan meillä ravintosuositukset on tiivistetty lautas- ja pyramidimalleihin. Niistä näkyy kuinka paljon esimerkiksi vihannesten ja lihan ja leivän osuus päivittäisessä ruokavaliossa tulisi olla jotta se olisi ihanteellinen.
Vaan eri ihmisten tarpeet voivat olla vähän erilaiset elämäntilanteesta ja iästä riippuen. Raskaana oleva nainen tarvitsee joitain ravintoaineita enemmän kuin ei raskaana oleva nainen. Ja vähän liikkuva toipilas tai iäkäs ihminen voi tarvita joitain ravintoaineita eri määrän kuin terve ja nuorempi henkilö.
Siispä tarkoin kullekin ryhmälle kohdennetut suositukset olisivat ihan mukavia olemassa. Ne saattaisivat helpottaa arkisia valintoja.
Monet ihmisethän tuskailevat ruokasuositusten vuoksi. Milloin mikäkin ravintoaine tai ruoka on tutkimustulosten mukaan vahingollista tai äärimmäisen terveellistä. Mutta kuten sanonta kuuluu ” ei yksi pääsky kesää tee” niin ei voi ruoan vahingollisuus tai terveellisyys riippua vain jostain yksittäisestä ruoasta. Kokonaisuus ratkaisee.
Irz vetää EU-rahoitteista NU-AGE-hanketta. Siinä selvisi muiden muassa, että varakkaat ja ikääntyvät eurooppalaiset eivät syö niin terveellisesti kuin on oletettu. Hyväosaiset syövät jopa heikommin, esimerkiksi rasvaisempaa ja suolaisempaa ruokaa, kuin vähävaraisemmat ikätoverinsa. Raha ei siis ratkaise sitä miten terveellistä ruokaa ihmiset syövät, mikä on yleinen luulo.

Kirjoitettaessa soi Black coffee

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus