Unelmien koti

  • samukissa
Ylimmästä kerroksesta voisi olla unelmainen näköala :)
Ylimmästä kerroksesta voisi olla unelmainen näköala :)

-Koti valitaan sillä perusteella, mitä kaikkea se voi olla, ei sen perusteella, mitä se on vuokrattaessa tai ostettaessa, sanoi professori Saara Taalas viime viikonvaihteessa kiinteistöjen sijoitus-, rahoitus-, kehitys- ja palveluliiketoiminnan Vuosiseminaarissa 2013.
Onko siis vuokraajien tai ostajien hahmottamiskyky parantunut? Asuntuntomyyjiltä olen näet kuullut, että useat ihmiset eivät asuntojen näytöillä tai piirustuksia tutkiessaan osaa hahmottaa sitä millainen myyjän kalustama asunto olisi tyhjänä tai remontoituna tai uudisasunto heidän toivomiensa muutosten tai kalustusten jälkeen.
Esimerkiksi kiva huonokuntoinen asunto voi jäädä myymättä pitkäksi aikaa, koska ostajakandidaatit eivät näe niitä hyviä mahdollisuuksia, joita asunto tarjoaisi, vaikka putkiremontin ollessa tulossa. Siinähän voi helposti uusia keittiötä ja kylppäriä.
Toisaalta voi olla sitten myös niin, että remontoijat tai uudisasunnon muutostöitä haluavat eivät tunne tarpeeksi teknisiä ominaisuuksia jotka rajoittavat hankkeita. Taloyhtiö voi esimerkiksi torpata saunan rakentamisen vanhaan kerrostaloon tai kylpyhuoneen muutostyöt tulla odotettua kalliimmaksi, koska taloyhtiö vaatii ulkopuolisen valvojan työlle.
Ihan kokemuksesta tiedän myös, että yllätyksiä remonteissa tulee aina. Olin ajatellut purattaa keittiön ja ruokailutilan välisen seinän kokonaan avaran vaikutelman aikaansaamiseksi. Vaan kuinka kävikään. Seinän sisältä löytyi sellaisia putkia ja johtoja, joita ei niin vaan siirrettykään. Niitä varten seinää piti jättää koteloksi jonkin matkaa.
Näköharha voi olla myös huonekalujen sijoittelu mielikuvissa. Sohva, joka vanhassa kodissa tuntuu ihan hyvin sopivan tilaansa, voikin uudessa kodissa sille kaavaillussa paikassa vaikuttaa suurelta möhkäleeltä.
Taalas sanoi, että asuminen kuvastaa yksilöllisen, onnellisen elämän tavoittelua ja viestii elämäntavasta. Asumisella voi korostaa omaa identiteettiään ja luovuuttaan ja viestiä sosiaalisesta asemasta.
Unelmilla on tunnetusti siivet. Ja unelmia me tarvitsemme. Mutta asuntoa katsastaessaan ostajan lienee syytä ujuttaa myös hippusen jäitä hattuun etteivät unelmat tyystin lässähdä.

Kirjoitettaessa soi news in english

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus