Lontoo: See it. Live it. Love it

  • Sara N

Viikko sitten suuntasin suosikkikaupunkiini Lontooseen. Kaupunkiin, jota kuvaamaan ei riitä yksi sana. Kaupunkiin, joka tarjoaa jokaiselle koettavaa ja nähtävää. Kuten, Paul Ross (BBC London) toteaa: “See it. Live it. Love it.” Lontooseen ei voi olla rakastumatta!

Kaupungissa useamman kerran vierailtuani, perinteisten turistikohteiden, Big Ben, Westminster yms., sijaan vietin aikaa lokaalien parissa itä- ja pohjois-Lontoossa. Vaihtoehtoinen kaupunginosa Camden on erityisesti nuorten matkailijoiden must-kohde. Camdenissä on Lontoon suurin ulkoilma- ja sisätori (Camden Market), tarjoten monipuolisia, värikkäitä, pieniä itsenäisiä kauppoja ja putiikkeja. Camdenin katuruoka-kojut tarjoavat uskomattomia makuelämyksiä eripuolilta maailmaa.

Lyhyen kävelymatkan päästä Camdenista on Primrose Hill, julkkisten suosima asuinalue, missä voi käydä katsastamassa elitistisempää Lontoota. Primrose Hill:tä kannattaa jatkaa kävelyä Regent’s Park –puistoon, missä on Lontoon eläintarha sekä Queen Mary’s Gardens upeine kukkaistutuksineen. Lontoon muita käymisen arvoisia puistoja ovat Hyde Park sekä hieman keskustan ulkopuolella oleva Richmond Park, missä sijaitsee upea Roayl Botanic Gardens.

Lauantai-päivän parasta viihdettä on Borough market, yksi Lontoon vanhimmista ruokatoreista. Borough market on äänestetty Lontoon parhaaksi toriksi ja ostos elämykseksi, eikä syyttä: torin maukkaat ruokakojut tarjoavat makuelämyksiä eri puolilta maailmaa ja tunnelma torilla on rento ja ystävällinen.

Rakastan myös englantilaisia pubeja, niiden tunnelmaa, ihmisiä ja siidereitä! Hyvässä Englantilaisessa pubissa tunnelma on rento ja iloinen. Fish and chips:n lisäksi perinteiset hampurilaiset ja englantilaiset pie:t (piiraat) ovat maistelemisen arvoisia. Oluen ja siiderien ystäville valinnan varaa riittää, tosin suomalaisen turistin on syytä varoa juomien kanssa: täysien pint (tuoppien) ja oluiden ja siidereiden prosenttimäärät voivat yllättää. Suosikkipubini löytyy London Bridgestä, missä voi samalla ihailla Thamesia.

Majoituksesta ei onneksi tarvinnut huolehtia, mutta lentojen varaamisen suhteen koin positiivisen yllätyksen: Momondon sivuilta löysin todella hyvän tarjouksen ja muutenkin tykkäsin palvelusta!

Thames
Thames

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus