Perjantai Joe The Pron seurassa, osa 2

  • Miikka Anttonen

19:30

Ovikello soi. Ovella on viiksekäs ja lihaksikas viisikymppinen meksikolaismies. Hän antaa mustan käyntikortin, jossa lukee isolla JOE THE PRO ja puhelinnumero. "Minä olen Joe. Joe the pro."

.Joe the pro kuvassa vasemmalla.

Joe the pro on Martyn kontakti, jonka hän hommasi meille taksikuski-henkivartija-asiantuntijaksi. Joe voi kuulemma selvittää minkä tahansa ongelman. Minulle tulee mieleen Wolf Pulp Fictionista. Joe on entinen nyrkkeilijä, joka on otellut jopa Madison Square Gardenissa ja Filippiineillä. Uransa lopussa hän halusi tehdä rahaa, joten hän otteli toistakymmentä ottelua selkeästi parempia vastustajia vastaan. Mitä pahemmin hän sai turpaansa ja yleisö viihdettä, sitä paremmin hänelle maksettiin. Tämän seurauksena Joe on vähän hidas. Hän on kuitenkin myös uskomattoman mukava ja hyväntahtoinen, eikä tämän kaverin voisi kuvitella satuttavan kärpästäkään. Hän elelee nyrkkeilyrahoilla ostetussa omakotitalossa amerikkalaisen vaimonsa kanssa ja hoitaa työkseen ongelmia.

Hyppäämme Joe the pron Suzukiin ja suuntaamme kohti Ensenadaa. Matkan pitäisi kestää noin tunnin, mutta Joe kiitää autioiden moottoriteiden läpi 40 minuutissa. Tähän mahtuu liikaa olutta nauttineiden ystävieni kolme kusitaukoa.

Joe the pro selvittää ongelmia.

21:30

Pääsemme Ensenadaan perille muutaman kommelluksen jälkeen. Ensin Joe joutuu selvittämään ensimmäisen ongelmansa, kun Bryan käyttää huoltoasemalla vahingossa naisten vessaa ja saa kimppuunsa vihaisen työntekijän. Joe puhuu miehelle 10 sekuntia, ja ongelma on selvitetty. Toisen ongelman syystä minulla ei ole tietoa, mutta ikuistan sen kuitenkin filmille. Tämä väittely on kiivaampi ja kestää hieman kauemmin. Ensenadan ulkopuolella joudumme vielä armeijan tarkastukseen, jossa automme tongitaan läpikotaisin huumeiden varalta.

22:00

Ensenadassa on kuin onkin elämää. Papas And Beer-yökerho on tupaten täynnä nuoria paikallisia. Lyöttäydymme jonkun tytön synttäriporukan seuraan, Joe the pro tietenkin menossa mukana. Tilaamme pöytään toista metriä korkean oluttornin. Joe ei juo alkoholia, mutta kertoo hauskoja tarinoita nyrkkeilyajoiltaan. "Any motherfucker that fucks with you, I can take down. But I don't want to, I'm a peaceful man", hän sanoo murteisella englannillaan ja nauraa viiksiinsä.

23:30

Muutaman Mexican Grenaden (tequilalla jatkettu jekkubattery) jälkeen rohkaistumme menemään esittämään karaokea yökerhon päälavalle. Ehdotan, että laulamme espanjaksi. Ruudulle lävähtävät Macarenan sanat. Ne tulevat uskomattomalla vauhdilla, ja saan ehkä yhden kymmenesosan sanoista oikein. Jossain vaiheessa annan mikin kaverilleni, ja alan esittämään Macarena-tanssia. Jostain syystä sekoitan sen YMCA-tanssiin. Paikalliset hurraavat ja ottavat valokuvia. Olemme hitti.

01:30

Vaihdamme Papas And Beeristä toiseen paikkaan, jossa esiintyy live-bändi. Ystäväni Shane villiintyy ja haluaa hypätä lavalle.

06:00

Pääsemme takaisin Rosaritoon. Shane, joka juoksi Duracell-pupuna pitkin baaria tuntikaupalla Mexican Grenade-kickseissään nukkuu Joe the pron auton takapenkillä. Käsivarteeni on kirjoitettu mustalla tussilla puhelinnumero. "She was good looking, nice big ass", Joe the pro sanoo. Marty valittaa, että hänen varpaaseensa sattuu vieläkin. Ensimmäiset auringonsäteet nousevat taivaanrannasta. Menen nukkumaan väsyneenä, mutta onnellisena. Vielä väsyneempi olen kahta tuntia myöhemmin, kun pitää herätä taas pelaamaan.

Kirjoitettaessa soi Joy Division - Closer

2 kommenttia

Anonyymi

16.10.2012 13:30

Väitän, ettet herännyt lähellekään kello kahdeksaa, koska tiedät itsekin ettei kännissä, krapulassa tai/ja väsyneenä kannata pelata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi