Arjalaista siementä oder Eichen aus Berlin

  • Aniara

Berliinissä, kuten lukuisissa Euroopan suurkaupungeissa kasvaa runsaasti vanhoja paksurunkoisia jalopuita. Näin on myös Berlinen-Messen rakennusten ympärillä. Paksurunkoisia yli satavuotiaita tammia, jotka ovat nähneet niin Hindenburgin kuin Hitlerin ajat, on alueella lukuisia.

Ja tammet totisesti tuottavat siementä. Tammenterhoja on maassa laattakäytävillä kävelijöiden jalkojen alle matoksi asti. Tästä syntyikin ajatus laajentaa suomalaisen tammikannan geeniperintöä arjalaisella siemenellä. Eikun taskuihin sopiva näyte-erä ja kotimaassa purkkiin itämään. Joihinkin maihin on vieraiden kasvien siementen tuominen laitonta, mutta tullimiehet eivät rajaa ylitettäessä ilmettäkään väräyttäneet.

Idättäminen ei sitten ole hätäisten hommaa. Usko meinasi jo loppua, mutta kolmen kuukauden kuluttua alkoivat ensimmäiset silmut nostaa hentoja sirkkalehtiään. Tämän jälkeen kasvu oli hämmästyttävän nopeaa ja nyt purkeissa ”lainehtii jo teräinen” tammitaimisto.

Täytyisi olla joitakin kymmeniä aareja hedelmällistä maata mihin istuttaa kesän tultua. Tai sitten tehdä niin kuin entinen rakentaja joka kysyi ”saako naapurin tontille rakentaa? Nimim. Valoinko turhaan?

Kirjoitettaessa soi MARLENE DIETRICH. "ICH HAB NOCH EINEN KOFFER IN BERLIN

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus