Hohenzollernbrücke'n lukot

  • Aniara

Rakkaus on ikuista, kohde vain vaihtuu!

Tämän sanonnan tuntee – sen kyynisyydestä huolimatta – varmaan jokainen rakkauden hurman ja hekuman valtaan joutunut pari, jonka mielestä mikään ei horjuttaa heidän onneaan tai saata heitä erilleen.

Eikä rakkauden kohteen vaihtumisen mahdollisuutta ei halutakkaan myöntää todeksi

Parisuhteen rakkauden ja onnen varmistamiseksi sekä takuuksi on kautta vuosisatojen turvauduttu erilaisiin riitteihin ja taikamenoihin, joista sormuksien vaihtaminen lienee kautta maailman kaikkein tunnetuin ja käytetyin.

Mutta kun sormuksesta pääsee eroon niin helposti!

Oli keksittävä jotain sellaista mikä olisi varmempi kuin vaivattomasti jorpakkoon lentävä sormus.

Tähän ongelmaan keksittiin uusi innovatiivinen ratkaisu jo kahdeksankymmentäluvulla Unkarissa, missä tiettävästi rakkauden huumaama pari sulki lukon kaupungin portin rakenteisiin. Tapa on sittemmin levinnyt lukuisiin Euroopan kaupunkeihin, joissa lukot yleensä kiinnitetään siltojen rakenteisiin ja avaimet heitetään alla virtaavaan jokeen.

Yhtenä ilmiön suosituimmista esiintymispaikoista on Kölnin Hohenzollernbrücke, missä lukkojen kiinnitys on saanut jo massiiviset mittasuhteet. Lukkoja on varovaisen arvion ja yksinkertaisten laskutoimitusten perusteella reilusti yli 100 000 kappaletta ja avaimet alla vuolaana virtaavassa Reinissä. Tulevilla vuosituhansien jälkeen Reinin nykyistä pohjaa tutkivilla arkeologeilla on ihmettelemistä, miksi avaimia on hukattu näin paljon ja saattaapa tuolloin olla joukossa muutama tuhat puhki ruostunutta lukkoakin.

Mutta itse lukkoihin vielä. Kukaan ei tiedä onko niitä haettu pois särkyneiden liittojen vuoksi ja avaimethan ovat Reinin pohjassa ja pihtileikkureiden kanssa äheltäminen satojen ohikulkijoiden ihmetellessä ei liene kovin houkutteleva toimi.

Auringonvalossa lukot kimaltelevat ihmeteltävän kauniisti jopa hyvinkin pitkän matkan päästä katsottuna, ilmeisesti ilmentäen sen rakkauden taikavoimaa ja suloisuutta minkä vuoksi ne on siltaan kiinnitetty.

Kirjoitettaessa soi Elvis Presley: Won't you wear my ring around your neck?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus