Aniara

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Persut.

Persujen pinnistys

Hallitusneuvottelut ovat kiihkeimmillään ja temppelinharjalle kuninkaantekijöiksi ovat nousseet Persut.

Mutta ei ilman (jälleen) uutispalstoille noussutta ”kohua”.

Ovat ryhtyneet vaatimaan, sellaisia, joista ei aiemmin ole ollut puhetta tai sovittu.

No, nyttemmin on sitten päästy sopuun hallitustunnustelijan ja Persupäällikön kesken.

Palatkaamme kuitenkin tapahtuneeseen. Persuilta kysyttiin heidän hallitusohjelmakysymyksiään ja he vastasivat omien tavoitteittensa mukaisesti, tinkimättä mm. maahanmuuton rajoituskannoistaan tms..

Tätä pidetiin suurena kummastuksen aiheena!

Aiheellista kysyä, ketä tässä pitäisi hämmästellä, Persuja vai hämmästelijöitä.

Persujen tyyliin sopii hyvin, että kun kysytään, niin vastataan ja hölmöähän se olisi jos vastauksessa heti tinkisi tavoitteistaan. Persut ovat jo kahdesti osoittaneet omaavansa laajan kansalaismandaatin, mitä usea puolue enemmän tai vähemmän julkisesti kadehtii.

Se pelaa, jolla on pelivaraa, tyhmäähän olisi heittää ”hyvä käsi” haaskuun.

Jotkut voivat jopa muistaa Persupäällikön ennen vaaleja uhonneen Persujen nousevan pääministeripuolueeksi.
Vaalitulosten valossa ei aivan päätön ajatus. Kepun olisi saatava Persut vaikka väkisin hallitukseen, mutta jos nämä ajavat vaatimuksillaan hallitustavoitteen karille, kuka on seuraavaksi suurimman puolueen edustajana tunnustelijavuorossa.

Persupäällikkö itse!


Ilmatilaloukkaukset  1

Ukrainassa käydään sisällissotaa, missä separatistit saavat runsasta kalusto- ja miehistöapua Venäjältä, minkä tietysti Putin lakeijoineen ankarasti kiistää. Aivan kuten karamelleja näpistellyt peruskoulupoika, jonka taskut pullottavat makeisista, jotka hän valvontakameran todistuksesta huolimatta, oli ostanut toisesta kaupasta.

Samaan aikaan Suomi ja Ruotsi valmistautuvat allekirjoittamaan Naton kanssa isäntämaa-sopimuksen ja aloittamaan suuret sotaharjoitukset, joihin Nato ja Suomi sekä Ruotsi osallistuvat.

Samoihin aikoihin Suomen ilmatilassa Venäjän kone loukkaa Suomen ilmatilaa, loukkaa toisen kerran ja vielä kolmannenkin.

Lisäksi Valion rekat seisovat Vaalimaalla, ilman asiayhteyttä?

Kuka vielä uskoo?

Löytyykö maasta hyväuskoisia naiiveja haihattelijoita, jotka uskovat ukkospilvien väistämiseen, harhautumiseen tai huolimattomuuteen?

Venäjän armeijan lentäjät ovat hyvin koulutettuja sekä äärimmäisen kurinalaisia, jotka tottelevat ylempien upseerien käskyjä, olivatpa ne millaisia tahansa, täysin epäröimättä.

Sekä Persujen että Kokkareiden silmäätekevät valittelivat tänään aamu-TV:ssä sopimisen ja harkkojen, huonoa, mutta sattumanvaraista yhtenevyyttä Ukrainan kriisin kanssa.

Heillä ei ilmeisesti ollut tietoa viimeisimmästä ilmatilaloukkauksesta. Olisi ollut kiintoisaa kuulla mitä tuosta tapauksesta heillä olisi ollut sanottavaa.

Kokoomuksen edustaja tosin painotti, että Natoon on liityttävä ”poutasäällä” ei kun kriisi on kiivaimmillaan.

Nyt näyttävät myös johtavat hallituksen edustajat heränneen huomaamaan, että ”loukkaukset eivät voi olla sattumaa”.

Hyvin huomattu, mutta entäs sitten, mitäs teet?

Ja onkohan, jos niin tulee tapahtumaan, Venäjän päättäjät tämänpäiväistä hölläkätisempiä, kun naapurin rauhallinen 1300km pituinen raja muuttuu yhtä pitkäksi Nato-rajaksi?

Voipi olla, että ilmatilaloukkaukset eivät jäisi kolmeen, eivätkä kauppasuhteet kukoistaisi ja ehkä venäjän kansalaiset ja investoinnit Suomessa äkkiä tarvitsisivatkin erityissuojelua.