Tyyli

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Haluan.

Nauloja päkiään  8

Vaikka kenkäfriikki omistaisi kuinka monet upeat kengät, hän haaveilee aina joistakin vieläkin upeammista.

Kehittyneen kenkäfriikin merkki on, että haavekuvaa ei ole pakko muuntaa todelliseksi joka kerta, kun uuden mielitietyn kohtaa: silmänruokakin voi tehdä toisinaan kylläiseksi.

Riskirajoilla liikutaan silloin, kun sydämensä valitut tulevat vastaan ja pääsee sovittelemaan niitä töppösiinsä. Siksi heikkouteen taipuvaisen kenkäfriikin kannattaa vältellä kenkäkauppoja ja tavaratalojen kenkäosastoja. Omat vaaransa liittyvät myös verkkoputiikkien runsaaseen tarjontaan, vaikka niissä ei kenkiä voi jalkaan sovitellakaan - ostaminen on sitäkin helpompaa, klik klik, ja popot ovat matkalla luoksesi.

Minna Parikan korkojen vanavedessä on parin viime vuoden aikana alkanut Suomessakin nousta esiin uusia, kiinnostavia kenkäsuunnittelijoita. Yksi heistä on Emmi Malmström, jonka joka ainoasta näkemästäni kenkäparista olen saanut kuolanerityksen lisääntymään ihmisen parhaan ystävän tasolle.

Emmin kenkiä ei kuitenkaan niin vain hankita, vielä. Nuori suunnittelija kertoi tavatessamme vasta etsivänsä sopivaa tehdasta, joka ottaisi hänen suunnittelemiaan kenkiä valmistukseen. Tällä hetkellä kaikki emmimalmströmit, jotka tulevat vastaanne, ovat Emmin itsensä valmistamia. Kyllä. Emmimalmströmit ovat Emmi Malmströmin itsensä valmistamia, eivät vain suunnittelemia. Melko huikeaa, ainakin minusta.

Koska emmimalmströmejä on siis maailmalla vielä kovin vähän, niihin ei ymmärrettävästikään juuri törmää. Lehtien sivuilla kollaaseissa ja mallien kilometrikoivissa sekä televisiossa esiintyvien tyyppien jaloissa niitä kyllä näkee.

Tovi sitten minulle kävi kuitenkin niin onnekkaasti, että sain ensimmäisen kerran livenä nähdä aidot emmimalmströmit - eikä mitkä tahansa emmimalmströmit vaan ne kaikkein huikeimmat, Emmin seppä Jesse Sipolan kanssa toteuttamat ällistyttävät Nails-korkokengät.

Pitihän niitä sitten sovitella omiinkin jalkoihin, vaikka kengät olivatkin itselleni kaksi numeroa liian suuret. Siitäkin huolimatta pystyin kävelemään huimaavilla nailseilla horjumatta ja hyvin. Kenkien lesti on äärettömän miellyttävä ja Sipolan rautanauloista takoma pohja juuri oikeaoppisessa kulmassa muuhun kenkään nähden, että kävely naulojen päällä korkeuksissa on vaivatonta.

En kestä. Haluan rautanauloja päkiöihini!


Ekomuoti poppailee Lasipalatsissa  3

En tiedä, oletteko huomanneet, mutta Lasipalatsissa on parhaillaan auki kotimaiseen ekomuotiin keskittynyt pop up -putiikki Ainokainen & First Crush.

Tässä toviksi pystyyn pistetyssä puodissa naiset Ainokaisen ja First Crushin takana, Netta Kervinen ja Mari Himmanen iskivät hynttyyt yhteen ja toivat fäsöninsä eli kotimaisen designinsa helposti saataville: kynnys astua puodista sisään Lasipalatsin ohi tepastellessa on matala.

Ainokainen on Netta Kervisen vuonna 2008 perustama vaate- ja korumerkki. Ihaninta on, että Kervinen ei ainoastaan suunnittele vaan myös valmistaa kaikki suunnitelemansa ihanuudet itse. Siis itse. Mennyttä aikaa henkivissä mutta silti täysin tätä päivää olevissa koruissa ja vaatteissa on dekadenttia naisellisuutta niin linjoissa kuin materiaaleissa - joku muukin kuin minä taitaa rakastaa samettia...

Mari Himmanen perusti vaate- ja asustemerkki First Crushin vuonna 2006. Vaatteissa Himmanen käyttää etenkin kierrätettyjä miesten kauluspaitoja, koruissa kierrätettyä paperia kuten vanhoja nuotteja ja karttoja. Myös Himmanen paitsi suunnittelee myös valmistaa merkkinsä tuotteet itse. Ihailtavaa!

Kuva Paloni

Kiinnostavaa on, että molempien naisten myynnissä olevat tuotteet koostuvat uniikkikappaleista ja piensarjoista, jolloin myös ostaja tietää, missä ja miten hänen hankkimansa tuote on valmistettu. Todellista lähimuotia siis!

Itse olen pistänyt Ainokaiselta tilaukseen kierrätetyistä pitsiliinoista valmistetun irtokauluksen (siinäkin on yllättäen jotain samettista) ja Firsh Crushilta haaveilen edelleen miesten kierrätetyistä kauluspaidoista valmistetusta nerokkaasta Rea-mekosta, tällaisesta näin:

Kuva Paloni

Vielä siis ennättää - pop up -puoti on avoinna syyskuun loppuun eli tämän viikon sunnuntaihin asti!

Aukioloajat ovat loppuviikosta seuraavat:
keskiviikko 12-19
torstai 12-19
perjantai 12-19
lauantai 12-18
sunnuntai 12-16