Tyyli

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Marimekko.

Nimmari lakanaan, kiitos  3

Hyvää hellettä! Seuraa blogini Strömsö-osuus. Tänään nimittäin käsittelemme käsitöitä. Tosin käsitöitä, jota voisi valmistaa myös teollisesti.
Tässä blogissa on käsitelty tänä keväänä muun muassa Louis Vuittonin ja Longchampin laukkuja, joita saa omilla nimikirjaimilla. Jättekiva (remember Strömsö)!
Mutta ainakaan vielä toistaiseksi villitys ei ole levinnyt sisustukseen.
Missä viipyvät lakanat ja pyyhkeet omilla nimikirjaimilla? Tai aterimet?
Eikä kirjailun tarvitse olla mikään koukero. Se sopii hyvin vaikka "moderniin" Marimekon pyyhkeeseen, kuten kuvasta, jossa ovat poikani ja minun nimikoidut mökkipyyhkeet, näkyy. Nimikirjailua ja ja kirjainlapun ompelua ei ole suorittanut Mika Ihamuotila & co, vaan äitini.
Ja kyllä, ostaisin myös ko. palvelua, mikäli sitä olisi tarjolla.
Mihin kotikamaan sinä ostaisit nimmarisi? Muita ideoita kuin pyyhkeet, aterimet ja lakanat?

Pojan pyyhe.
Pojan pyyhe.
Heinin pyyhe.
Heinin pyyhe.

Marin mekoista

Viime torstaina illalla istuin Taideteollisen korkeakoulun (anteeksi Aalto yliopiston) Mediakeskus Lumen täydessä auditoriossa seuraamassa Marimekon syksyn ja talven 2010 uusia vaatteita.
Marimekon pääomistaja Mika Ihamuotila rykäisi pari sanaa hiljaisuuden tärkeydestä. Paikalla oli myös Helsingin yliopiston (ei wave!) entinen kansleri Risto Ihamuotila (wave, muttei se yliopisto), Mikan isä. Hiljaisuuden vilinässä nähtiin myös Huippumalli haussa -kokelaita (noin kuusi) ja jalkapalloilija Aki Riihilahti.

Sitten niihin mekkoihin: huomiota näytöksessä tuntuivat saavan vain kaikkein erikoisimmat asut: lopussa tulleet Derek Lawlorin seitsemän uniikkia pukua. Neuledesignistaan tunnettu britti oli tehnyt Marimekolle signatuurityylinsä mukaisia asuja: naruja kerällä (kuva 1). Hienoa taidetta, mutta kun mallikin näyttää ne päällään jonkin verran leveältä, pistää miettimään olisiko asuihin saatu vähän sex appealia "lankahyttyrää" vähentämällä (mikäli uniikkipukuja halutaan muokata myyntitarkoituksiin). Ymmärrätte, mitä tarkoitan, kun kurkkaatte tähän ikkunaan: http://dereklawlor.com

Suosikkini talven mallistosta olivat Joanna Vanderpuijen ja Chary Westbergin vaatteet (Vanderpuije on tehnyt töitä muun muassa Alexander McQueenille ja Diane von Furstenbergille). Westbergilla oli hyvännäköisiä mekkoja (kuva 2), Joannalla hauskoja Kivet-printista tehtyjä asuja.

Derek Lawlorin uniikki. Kuva: Marimekko
Derek Lawlorin uniikki. Kuva: Marimekko
Chary Westbergin pikkujoulumekko. Kuva: Marimekko
Chary Westbergin pikkujoulumekko. Kuva: Marimekko