Pienten tilojen kalut

  • Heini

Asuin kymmenen vuotta 18 neliön yksiössä (mikäli se nyt ketään kiinnostaa, ja vaikka ei kiinnostaisi kirjoitan sen silti). Rajallisesta tilastani huolimatta, sisustin ja koristelin pesääni ansiokkaasti (juu, olen se dorka, joka 22-vuotiaana käytti pääsiäis- ja joulukoristeita).
Nyt seuraa valitusta Suomen pienestä markkinasta ja siitä, että täällä on aika vähän pieniin tiloihin huonekaluja/sisustusvinkkejä. Tarjonta on kuitenkin parempi kuin kymmenen vuotta sitten (tai Talvisodan aikana, jolloin hiihdin kouluun ilman kenkiä).
Nyt sopii ammentaa kokemukseni laarista:
1. Kaiva esimerkiksi netistä asiantuntijoiden vinkit: esimerkiksi Maxwell Gillingham-Ryan paljastaa, että pienissä tiloissa kattovalot kannattaa kohdentaa seiniin. Luo kuulemma tyyriin vaikutelman. Ja komerot kannattaa valaista, vaikuttavat tilavimmilta ja tavarat on helpompi löytää.
2. Kurki vinkkejä hakusanalla small spaces Home and Garden tv:n nettisivuilta. Täällä aihetta on ihan teemoiteltu.
http://www.hgtv.com/decorating/unconventional-creations/pictures/page-6.html
3. Shoppaa pienen tilan sisustamiseen erikoistuneissa kaupoissa. Näitä ovat muun muassa:
Japanilaisklassikko, merkitön Muji (lähin Tukholmassa Åhlens-tavaratalossa, www.muji.com) tarjoaa mielenkiintoisia pienen tilan (suomeksi yksiöön sopivia) ratkaisuja.
Bondin kalustaneen tanskalaisen Bo Conceptin (lähin Helsingissä Lönnrotinkatu 11, http://www.boconcept.fi/Online_catalogue.aspx?ID=77638) sohvat saa oman kodin mittojen mukaan. Vienyt modulikalustamisen pidemmälle kuin esimerkiksi Muurame.
4. Osta Small spaces -aiheinen sisustuskirja. Esimerkiksi tällä hetkellä Akateemisessa kirjakaupassa myydään Taschenin 500 ideas for Small Spaces ja Marie Claire Maisonin Small Spaces -kirjoja. Etenkin Taschenia suosittelen.

1 kommentti

licence27

29.12.2009 23:19

Kyllä pienenkin tilan sisustamiseen saa upotettua aikaa ja rahaa. Esimerkiksi laivahytti sellaisenaan on pieni tilaihme. Vuoden pärjää vaikka nelisteen 24 neliöisessä, mutta kyllä kymmenessä vuodessa voisi tulla muutto jonnekin missä samalla rahalla saa pihaakin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi