Tyyli

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Uutta.

Modernia ruusuprinttiä ystävämyynneistä  4

Olen sen verran kiinnostunut siitä, mihin roposeni syydän, että teen kenkä- ja kostyymihankintani liki aina alennusmyynneistä ja varasto- ja ystävämyynneistä. Myös tarjoukset hyödynnän tarkkaan.

Parhaillaan Helsingin Eerikinkadulla on Paloni-nimisessä pikku putiikissa niin hyvät ystävämyynnit meneillään, että haluan vinkata niistä teillekin.

Paloni on ekologiseen muotiin ja laajemminkin designiin keskittynyt liike, jossa on tarjolla 80 itsenäisen suunnitteljan tuotteita. Suurin osa näistä tuotteista on suunnittelijoiden itsensä valmistamia, mutta kaikkien Palonissa myytävien tuotteiden valmistuspaikat ja -olosuhteet ovat selvillä, osasta siis tiedetään tekijätkin. Suunnittelijat tulevat Suomen lisäksi eri puolilta maailmaa, ja tarjolla on naisten ja lasten vaatteiden lisäksi koruja, asusteita ja kodin sisustustavaraa.

Ysmyjen aikaan koko puoti on täpötäynnä Palonin suunnittelijoiden kokoelmista poistuvia malleja, mallikappaleita, kakkoslaatua ja edellisten mallistojen häntiä. Kivaa on myös se, että ysmyyn osallistuvat vain ne suunnittelijat, jotka haluavat. He ovat myös määritelleet alennushinnat, jotka ovat parhaimmillaan 60 prosenttia alkuperäisiä alhaisemmat. Ihan parasta!

Minä poikkesin Palonissa jo.

Löysin kerrassaan viehättävän printtimekon espanjalaiselta Angel Iglesiakselta. Satun omistamaan jo yhden Angel Iglesiaksen mekon, joka istuu ylleni kuin hanska, ja niin on laita uudenkin koltun. En tiedä, käyttääkö herra Iglesias minun kroppani muotoista mallinukkea, mutta pahasti siltä näyttää, sen verran moitteettomasti herran kostyymit ylläni lepäävät.

Kiitos kuvista, Päivi!

Naisellinen viskoosimekko on miellyttävä yllä, ja sen mittasuhteet ovat juuri sopivat, suorastaan täydelliset suhteellisen lyhyelle varrelleni. Erityisen viehättynyt olen mekon pitkistä, kapeista hihoista ja mustalla pohjalla olevasta modernista, maalauksellisesta ruusuprintistä. Ja taskuista! Mekko, jossa on taskut, ei voi olla huono.

Kuinka ollakaan, kotiutin Palonista myös toisen Angel Iglesias -mekon... kuvia siitä luvassa myöhemmin.

Paloni löytyy siis Kampista, Eerikinkatu 7:stä. Puoti on tänään ja huomenna auki kello 11-19 ja lauantaina kello 11-18.

Menkää ja tehkää onnistuneita ja onnellisia löytöjä!

mekko | Angel Iglesias kynsikkäät | Heidi Denessen sukkahousut | Wolford Velvet de Luxe 50 kengät | Bianco


Alkusyksyn lempiasuste  4

Tuppaan olemaan niin viluinen näpeistäni, että käytän hansikkaita useimmiten syyskuusta vapun yli. Tänä syksynä olen tarjennut vielä ilman käsineitä, vaikka muutamana aamuna olen alkanut miettiä asiaa uusiksi.

Harjoittelen siis käsinekauteen siirtymistä kynsikkäillä. Lempikynsikkääni ovat leopardikuosiset - ne terästävät asun kuin asun tuplasti paremmaksi, suorastaan sähköistävät koko setin.

Lempiasusteiden ykköspaikasta kisaavat kuitenkin uudet kynsikkääni, jotka löysin yhdestä helsinkiläisestä lempiputiikistani, Palonista Eerikinkadulta.

Nämä kanadalaisen Heidi Denessenin trikookynsikkäät ovat pehmoista bambuviskoosia ja toimivat leosisariaan paremmin myös sisätiloissa. Syvän violetti väri on hurmaava, ja kynsikkäät ovatkin viihtyneet kätösissäni käytännössä päivittäin siitä lähtien, kun ne ostin - ne päätyivät välittömästi suoraan käyttöön.

Ja parhaimmiltahan kynsikkäät näyttävät, kun kynsissä on lakkaa - klassinen punainen toimii aina.

leopardikynsikkäät | Etcetera trikookynsikkäät | Heidi Denessen


Kenkäfriikki täällä, päivää  8

Otsikon yläpuolella kuvaillaan allekirjoittaneen olevan kenkäfriikki, joka rakastaa myös hattuja, raitapaitoja, armeijakostyymejä ja kotimaista fäsöniä eli nousevia suomimuodin merkkejä.

Pitää paikkansa.

Kenkäfriikkeyteni taisi saada syntynsä, kun alle kouluikäisenä pikkutyttönä haaveilin mustista lakeerikengistä, siis kiiltonahkaisista pikkukengistä. Katselin ja silittelin niitä aina, kun kävin vanhempieni kanssa kenkäkaupassa (siihen aikaan sitä tapahtui nykyistä huomattavasti harvemmin), mutta enhän minä niitä saanut, koska en vanhempieni mielestä sellaisia tarvinnut.

Mustia lakeerikenkiä minulla ei ole vieläkään, lukuisia kauniita kenkiä kyllä. Keittiöpsykologisesti olen selittänyt itselleni, että näillä kaikilla kengillä täytän tuota kiiltonahkaisten juhlakenkien tyhjiötä edelleen.

Yhtä kaikki, rakastan kenkiä. Tällä hetkellä haaveilen palavasti sähkönsinisistä ronskeista sandaleteista, vielä tylymmistä konjakinruskeista tylppäkärkisistä ja tolppakorkoisista nilkkureista, mustista klassisista varsikengistä ja siron ja massiivisen välistä kauhun tasapainoa keikuttavista korkonilkkureista. Kaikki tyynni ovat aivan liian tyyriitä tämänhetkiseen budjettiini, mutta saahan tyttö haaveilla.

Ja pistää kengät varaukseen.

Elokuun alussa olin menossa Suomenlinnaan, mutta sade ajoi minut Kluuvin kauppakeskukseen. Kun näin Minna Parikan pop up -puodin ikkunassa viitosella alkavia prosenttilukuja, jalkani veivät automaattisesti sisälle. Varttitunti myöhemmin lähdin putiikista köyhtyneenä mutta niin kovin paljon onnellisempana - minnaparikat puoleen hintaan, mitä onnea!

Loppukesän viimeisistä lämpimistä päivistä pitää repiä kaikki riemu irti, joten puin parikat nahkasortsien ja paljaiden pohkeiden seuraan. Paitapusero teki kokonaisuudesta aavistuksen asiallisemman.

Tervetuloa matkalleni kenkien ja tyylin inspiroivaan maailmaan!

Kuvat Minna Särelä

paitapusero | Vila vyö | second hand sortsit | Vila kengät | [URL=http://http://www.minnaparikka.com/]Minna Parikka[/URL] | laukku | Nicoli