Äänekäs rakkaus

  • Karoliina Sallinen

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka lukevat toisilleen ääneen. En tarkoita tällä nyt niitä urpoja, jotka tenttaavaat iltapäivänlehden kymmentäkysymystä.Vaan sellaisia aikuisia ihmisiä, jotka osaavat itsekin lukea, näkevät vielä tekstin, mutta jotka silti haluavat jakaa lukukokemuksensa rakkaansa kanssa. Sillä rakkaudestahan tässä on selvästikin kyse...

Törmäsin ääneenlukijoihin pääsiäisen junamatkallani. Keski-ikäinen pariskunta,spekuloi lukemaansa, hymyilivät kaikkitietävästi. Onnellisen ja älykkään oloisia. Jopa vähän liian hilpeit ja skarppeja ollakseen naimissa (toistensa kanssa), mutta taisivat he silti olla.

Halusin tarkkailla heitä, katsoa vähän oppia, imeä vaikutteita. Olisin varmaan alkanut tehdä muistiinpanojakin, ellei minua olisi alkanut nolottaa. Tunsin itseni aivan pervoksi tirkistelijäksi. Miksi ihmeessä lukemisen seuraaminen sai minut kiusaantuneemmaksi kuin viereisellä rivillä istuneiden teini-kiima-imuttelijoiden puuhat? Miksi se olikaan niin intiimiä?

Muistan edelleenkin ne 90-luvun alun sunnuntai-illat, jolloin mummo luki minulle ääneen Tiina-kirjoja vanhalla punaisella puusohvalla. Rakkaudenosoitus, jota mummo ei lihapullien lisäksi muuten osannut ilmaista. Alkaakin vain mietityttää, olisiko ääneenluku parisuhteenhoidossakin paikallaan? Olisiko makuuhuoneeseen hyvä ostaa Rimmistä Kamasutran tilalle, ja keskittyä ääneenluvun maagiseen maailmaan? Ainakin junaparin suhde tuntui kukoistavan...

Kirjoitettaessa soi Kirjaston hiljainen humina

3 kommenttia

Anonyymi

10.5.2010 19:27

"En tarkoita tällä nyt niitä urpoja, jotka tenttaavaat iltapäivänlehden kymmentäkysymystä." Ikävää dissaamista, oletko kenties porukasta aina se, joka vastaa vähiten oikein kun kysellään 10 kysymystä, oli lehti mikä tahansa? :)
Uskoisin myös että ääneenlukeminen junassa tai julkisessa on urpojen hommaa, ellei ääni miellytä kanssamatkustajia. Julkisissa liikennevälineissä puhelimeen lässyttäjät ovat sitten vielä oma lajinsa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.5.2010 12:11

"Ikävää dissaamista, oletko kenties porukasta aina se, joka vastaa vähiten oikein kun kysellään 10 kysymystä, oli lehti mikä tahansa? :)"

Ei kenties vaan varmasti

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

21.5.2010 20:55

"Jopa vähän liian hilpeit ja skarppeja ollakseen naimissa (toistensa kanssa), mutta taisivat he silti olla."

Toi heijastaa aika ikäviä juttuja sun omasta arvomaailmasta. Älä mene naimisiin, jooko? Olet jo nyt valmis pettymään (pitkään) avioliittoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi