Kirjailija myynnissä

  • Karoliina Sallinen

Kun hain Cityyn töihin muutama vuosi sitten, päätoimittaja Larros löi faktat pöytään heti ensi tapaamisellamme. Jos halusin tehdä rahaa, kannatti valita muu kuin kirjoitusala. Jos kirjoittaminen sen sijaan oli haaveeni, oli City siihen hemmetin hyvä paikka...tosin kokemattomana kirjoittajana saisin tottua siihen, että pienenkin tekstin väsäämiseen saattoi mennä tunteja ja taas tunteja. Päätin maksaa vuokrani paasaamalla lauseenvastikkeista luokan edessä, ja tienata taskurahani kirjoittamalla.

Toiset ovat kuitenkin sen verran lahjakkaita lajissaan, että he saavat koko kuukausipotin kasaan pelkillä teksteillään. Olipa taitoa luovuuden saralla kuinka paljon, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että kirjoittaja olisi myyntitykki, itsensä markkinoija. Monet julkaisukanavat etsivät tekstejä, kirjoittajat etsivät kirjoitettavaa, ja tähän kysynnän ja tarjonnan väliin Pirjo Rautiainen päätti perustaa Mogulin.

Moguli välittää ja tuottaa ammattikirjaiijoiden tekstejä, ja se on tiettävästi Suomen ensimmäinen tämänkaltainen yritys. ”Pääajatus on löytää kirjailijoille uusia julkaisukanavia. Paikkoja joista ei ymmärretä tilata kirjailijalta ja joihin kirjailija ei ymmärrä tekstejä tarjota. Se voi olla mitä tahansa perinteisestä sanomalehdestä mainostoimistoon” kertoo Rautiainen, ja uskoo, että tulevaisuudessa kirjailijoita voidaan käyttää yhä enemmän esimerkiksi luennoitsijoina.

Olisipa kiva tietää ,kuinka alta keskivertohinnan on tullut itsekin kirjoiteltua eri paikkoihin vuosien varrella. Veikkaus, että ei yhtään liian halvalla, mutta silti olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon persoona vaikuttaa palkkaan.

Vai kuinka paljon itse olisit valmis maksamaan Remeksen kolumnista, tai Rimmisen luennosta?

Tietoa Mogulista: http://www.moguli.info/

2 kommenttia

Anonyymi

11.12.2010 13:11

En olisi valmis maksamaan Remeksen kolumnista yhtään mitään. Olen muutaman kirjan lukenut ja ihmettelen mikä niissä ihmisiä viehättää. Jotenkin puistattavana yksityiskohtana on jäänyt mieleen kirjassa esiintyvän isän ja - olikohan - 15(!) vuotiaan pojan välinen läheinen suhde, missä isä pörröttelee pojan (lue: nuoren aikuisen) päätä ja jopa nukkuu samassa sängyssä. Sanokaa vaan, että kärsin pedofiliafobiasta, mutta tämä yksittäinen detalji on jäänyt kummittelemaan alitajuntaani, mistä se aina ponnahtaa esiin kun kuulenkin nimen Remes.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.12.2010 10:59

Remeksen kolumnista 1,40e, Rimmisen luennosta Rimminen joutuis tarjoomaan kaffet :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi